Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky! V tomto tydnu zacnu poprve stimulovat na prvni IVF, bojim se a zaroven strasne tesim. Asi jako kazda. Chtela bych s nekym o tom popovidat, vymenit si rady a tak.
Ahoj, my jdeme zítra na vstupní prohlídku do CARu, takže máme ještě do IVF nějakou dobu. Ale tobě moc držím palce, ať vyjde hned to první a tobě se pak narodí zdravé miminko:)
Ahojky..můžu se k vám přidat? já jsem dostala norethisteron od 18dc, zítra jdu na kontrolu a pak to asi vše začne..zatím nevím přesně co mě čeká…tak uvidíme ![]()
Ahoj, tak jsme na tom stejně, já jedu do CAR v úterý a začínám se stimulkou - dlouhý protokol. Po pěti letech snažení. CAR navštěvuji od dubna 2013. Chvíli trvalo, ež se objasnilo, co je příčinou neplodnosti. Nyní mám píchvnutý (myslím) Decapeptyl a čeká mě Merional, utrogestan a pak Pregnyl. Mám stejné pocity jako ty. Těším se a šíleně se bojím. Hlavně hyperstimulačního syndromu. Tak snad nám to klapne ![]()
@bebecinka Držím palečky. Taky jsem si tím 2× prošla a teď již mi v bříšku roste miminko.
Ničeho se neboj, snaž se myslet pozitivně, ale počítej i s variantou, že je to jenom další pokus a nemusí to na 100% klapnout.
@adny ja ho zitra doberu a prvni dem MS si du pro injekce. A mezi 22-24.1 odber vajicek
@Susan23 ja tam chodila pul roku. X vysetreni za mnou a konecne dem na to. Rekli nam to pred stedrym dnem, krasny darecek
@amelie111 u me to bylo hned jasne. Nedelaji se mi vubec vajicka, ze mi chybi nake hormony. K tomu mam spatnou stitnou zlazu, takze itu mi museli srovnot. Na genetice mi prisli na mutaci, ale tu ory mame asi kazda. Ale i tak sem musela na hematokogii. Vse by uz melo byt ok, proto uz na to dem.
@Anonymní píše:
@bebecinka Držím palečky. Taky jsem si tím 2× prošla a teď již mi v bříšku roste miminko.Ničeho se neboj, snaž se myslet pozitivně, ale počítej i s variantou, že je to jenom další pokus a nemusí to na 100% klapnout.
S variantou ze to neklapne nepocitam, verim tomu, ze to klapne. K mimcu moc moc gratuluji
Tak u nás to není první centrum, takže asi budeme muset podstoupit vyšetření znovu, ale vím, že jsme zdraví. Jen je asi chyba v imunitě, takže by to mohli zase vyřešit prášky. Třeba nám vyjde inseminace, a třeba budeme muset taky jít do IVF. Na jednu stranu se těším, ale na druhou stranu se i bojím. Nejhorší je to čekání.
Protože máme možnost výběru. V prvním byl fakt divný doktor a chtěl za 1.IUI 2.000,– i když vím, že jich 6 pojišťovna proplácí za rok. A celkově to prostředí nebylo dobré. A druhé bylo gyncentrum a tam je to hodně moc o penězích. Byli jsme tam na 3 IUI a nepovedlo, tak jsme to pak nechali běžet volně a nyní se rozhodli, že zkusíme jiný CAR dle netu s lepšími výsledky. Tak proto.
@bebecinka Držím palečky, ať to opravdu vyjde. Pozitivní myšlení je hrozně důležité, psala jsem to jen ze své zkušenosti. Poprvé jsem tomu totiž strašně věřila, vůbec si nepřipouštěla neúspěch, pořád jsem hladila bříško, mluvila o miminku uvnitř a pak dorazila ms a ta bolest byla naprosto nepopsatelná, položilo mě to. Nemyslela jsem to ve zlém, spíše jen jako doporučení. Ale u vás to samozřejmě nebude potřeba, za chvilku budeš mít prcka u sebe. ![]()