Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Tak to u nás se chvíli pátralo, protože u mě vše O. K., ovuluji, hormonální profil v pořádku, atd. V caru mě poslali na vyšetření, řekli že dělat IVF či IUI bez testů je o ničem a tak se zjistilo, že je to manža, kdo má na prd psermie a já si za ty roky na ně vytvořila alergii. Příčina se ví a tak jdeme do toho:-). Bojím se i se těším. Uvidíme, co mi řeknou v úterý.
Takže Vám dělali i imunologii? A tam je problém. My jsme taky totiž v pohodě, ale taky jsem si asi vytvořila alergii na spermie. Takže bereš Prednison a v jakém množství?
Susan23, ano, beru prednison, lae bez valného výsledku, ale moje alergie není silná, prý je to k harnici normálu, ale přeci. Beru 1 tableku denně a to toho slabého 5mg. dále mi bylo řečeno, že ho budu brát, až do snad 20 týdne těhotenství s tím, že lékař z imunobiologie doporučuje pak ještě něco (tvořím mírně proti látky i proti placentě, tak možná proto v minulosti potraty vždy do 10 tt.)
@amelie111 bych jeste nedavno neverila, ze takove alergie ézistuji. Tak at je vse v pohode
Bebecinka: já také ne, ale jsem ráda, že z nás nikdo netahal peníze a že mi v CARu řekli, že aby byl pokus, co nejvíce úspěšný, musí se porklepnout vše. I když to čekání na všechny výsledky bylo dlouhé, no a dojíždění do Caru je taky náročnější, mám to přes 100km.
Hledala jsem CAR, který budeme mít dostupný, do té Polanky to máme cca 30 km. Už tak vím, že nás IVF vyjde na hrozné prachy a tak ještě platit za dojíždění se mi nechtělo. I tak je to finančně, ale hlavně psychicky náročné. Dělali vám imunologii přímo ve vašem centru nebo jsi musela někam zajet? My byli na imuno jednou v Praze a to bych už nechtěla, máme to přes celou republiku, tak doufám, že se to dělá v Polance. No vše uvidíme zítra.
Ahoj holky, rada bych se k Vám přidala ![]()
V lednu me čeká 1 IVF jinak mam za sebou 5 iui bez úspěchu :-/ teď v týdnu by měla přijít ms a já bych 2 dc měla začít se stimulaci 8.1 jdu na utz zda není cysta ještě a pak mužů začít teda ![]()
@amelie111 tak to je pekna dalka. Ja to do Caru mam 20min pesky. Coz je nejvic na pohodu
@Susan23 my jsme to pocitaly a cca 20tis.co rikal dr.kdyz to pujde dobre, tak treba jen na 4500. Tak uvidime
@Membina ahojky, tak to jsme na tom uplne stejne
me MS ma dorazit ve ct. v patek pro injekce, ake radeji tam asi dohdu ve ct. abych byla klidnejsi, ze uz je mam doma. Pak kazdy 3den na UZ zda se delaj vajicka
@bebecinka a ty bereš taky ten norethisteron? to jsem zvědavá co se zítra dozvím…no snad už se to někam pohne..je to nekonečné ![]()
Ahoj holky, taky bych se k Vám ráda přidala.
Přítele čeká ještě v úterý jeden spermiogram a v pátek kontrola, kde se dozvíme co bude dál..tedy nejspíš IVF. Moc Vám všem držím pěsti, ať vidíme co nejdřív //. ![]()