Má otec povinnost jít s dítětem k lékaři?

Anonymní
15.8.23 08:41

Má otec povinnost jít s dítětem k lékaři?

Dobrý den,

ráda bych se prosím zeptala, jak to funguje u vás pokud jste s partnerem rozvedení a např. je potřeba jít s dítětem k lékaři, odvézt ho na kroužek, tábor atd.? Abych nastínila situaci, jsem rozvedená a mám v péči dceru 8 let s tím, že s tátou se vidí každý druhý víkend a ještě dny v týdnu, kdy je u něj i přes noc. (tak si to otec přál a dělal kvůli tomu celkem dusno) Např. dnes je u táty a má se jít k lékaři na prohlídku a to znamená, že já pojedu a vyzvednu ji, pojedeme k lékaři a pak ji otci zase přivezu. To by nebylo nic divného, kdyby to tak nebylo pokaždé protože má bohužel tisíce výmluv proč nemůže. :roll: OČR, kroužky, tábory vše je na mě i když ji má v dané dny stanovené soudem. Samozřejmě pro dceru udělám vše, ale zajímá mě, zda má otec „povinnost“ se o dítě plně postarat pokud je u něho, když to tak i sám vehementně chtěl. :nevim: Prosím anonymně, děkuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3046
15.8.23 08:46

V rozsudku bývá, v kolik hodin kterého dne péče otce začíná a v kolik který den končí. Máte to tam?
Pokud ano a dítě v době jeho péče někam musí, tak je logicky na něm to s ní obstarat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
15.8.23 08:51

Záleží hodně na tom jak si to nastavis ty s otcem, ale ano, je to její rodič tak jako ty a měl by se starat stejně jako ty. Taková maličkost jako je dojít k lékaři je podle mě úplně samozřejmá. To samé vozeni na kroužky (pokud teda nebydlí XY km jinde) apod. Udělal si dítě, tak by se měl postarat. Takhle k tomu tedy alespoň u nás přistupoval soud i ospod a bejvalyho výmluvy proč nemůže nikoho nezajímaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5837
15.8.23 09:15

Pokud má dítě v péči, ve svém čase, tak bych vůbec neřešila, at se stará, řádně pečuje.

Já ex manželovi píšu i termíny vyšetření, doktoru a všeho co narušuje můj čas. U soudu tvrdil jak mám fůru času, že mám více pracovat a jak se stará, jaký je super otec (bydlí 600km daleko :lol: ) tak mu dávám šanci se předvést, aby mohl pečovat.
Samozřejmě na to prdí, nepomáhá, ale v případě, že by mě tahal opět k soudu, mám to emailech jak se ne/stará.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.23 09:29

V rozsudku máte, kdy má otec dceru mít. Píšeš, že každý druhý víkend a že sám chtěl, některé dny v týdnu. To je v rozsudku také nebo si to vydupal mimo? Pokud to v rozsudku není, že si ji bude brát,,navíc " tak se asi řídí dle toho, že vlastně nemusí.
Ovšem já bych to udělala tak, že když ji chce mít tedy některé dny navíc, tak se vším všudy nebo prostě má smůlu :nevim: rozhodně bych mu nedávala dceru a pak si pro ni jezdila, litala s ní po doktorech a pak mu ji milostivě vezla zpátky.
Taky jsem rozvedená a ex jsem řekla narovinu, že buď s ní bude absolvovat všechno, nebo má po pr…tak chodí i po lékařích atd…taky chtěl dceru mít častěji :nevim:

• Citovat
  • Upravit
56505
15.8.23 09:29
@Anonymní píše:
Dobrý den,ráda bych se prosím zeptala, jak to funguje u vás pokud jste s partnerem rozvedení a např. je potřeba jít s dítětem k lékaři, odvézt ho na kroužek, tábor atd.? Abych nastínila situaci, jsem rozvedená a mám v péči dceru 8 let s tím, že s tátou se vidí každý druhý víkend a ještě dny v týdnu, kdy je u něj i přes noc. (tak si to otec přál a dělal kvůli tomu celkem dusno) Např. dnes je u táty a má se jít k lékaři na prohlídku a to znamená, že já pojedu a vyzvednu ji, pojedeme k lékaři a pak ji otci zase přivezu. To by nebylo nic divného, kdyby to tak nebylo pokaždé protože má bohužel tisíce výmluv proč nemůže. :roll: OČR, kroužky, tábory vše je na mě i když ji má v dané dny stanovené soudem. Samozřejmě pro dceru udělám vše, ale zajímá mě, zda má otec „povinnost“ se o dítě plně postarat pokud je u něho, když to tak i sám vehementně chtěl. :nevim: Prosím anonymně, děkuji.

Starat by se měl on. Ale realita je bohužel jiná. Nejsi první, která tu píše takový dotaz. Z těchto otců je mi na :poblion:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.23 09:37

@topazio no a že jich je…nechápu, proč si ty děti dělají, když je to pak strašně otravuje. A ještě jsou dobří ti, kteří sice fungují ale děti neznají nic jinýho než řev.

• Citovat
  • Upravit
32929
15.8.23 10:00

No logicky pokud má dítě i ve všední den, a v ten den má dítě nějaké akce, lékaře, kroužky, tak by ho tam měl vzít.
U nás teda se domluvíme, protože někdy je rozumnější, abych šla já. Ale někam zas chodí s dětmi jen on, díky autu je to lepší.
Děti mám dohromady tři, občas já nějakého doktora, tak kdybych to řešila jen já, tak v práci moc nejsou rádi. I tak mám propustku minimálně jednou za měsíc, i dvakrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81489
15.8.23 10:01
@Anonymní píše:
Dobrý den,ráda bych se prosím zeptala, jak to funguje u vás pokud jste s partnerem rozvedení a např. je potřeba jít s dítětem k lékaři, odvézt ho na kroužek, tábor atd.? Abych nastínila situaci, jsem rozvedená a mám v péči dceru 8 let s tím, že s tátou se vidí každý druhý víkend a ještě dny v týdnu, kdy je u něj i přes noc. (tak si to otec přál a dělal kvůli tomu celkem dusno) Např. dnes je u táty a má se jít k lékaři na prohlídku a to znamená, že já pojedu a vyzvednu ji, pojedeme k lékaři a pak ji otci zase přivezu. To by nebylo nic divného, kdyby to tak nebylo pokaždé protože má bohužel tisíce výmluv proč nemůže. :roll: OČR, kroužky, tábory vše je na mě i když ji má v dané dny stanovené soudem. Samozřejmě pro dceru udělám vše, ale zajímá mě, zda má otec „povinnost“ se o dítě plně postarat pokud je u něho, když to tak i sám vehementně chtěl. :nevim: Prosím anonymně, děkuji.

Pokud más dceru v péči, je to tvoje povinnost.
My me spolecnou péči. Vetsinou jdu ja. Když jo potrebuji, tak jde i otec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
15.8.23 10:18

Tak zas tahle konkr. preventivni prohlidka nemusi byt zrovna tehdy, kdy je u taty, ne? Nic neutece, vezmi ji na ni az budes mit dceru ty.

A co se tyka krouzku apod. - tak jakeho otce jsi pro dceru vybrala, tak takoveho ma, pozde plakat nad rozlitym mlikem, ze! A zazrajy se taky nedeji :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32929
15.8.23 10:28

Je fakt, že já taky nemám děti v péči, ale máme společnou (ne symetrickou střídavou, u mě jsou víc), takže on ví, že taky musí fungovat. Kdybych měla děti v péči já (v podstatě přes jeho přání) tak by asi taky dělal vlny, ať si to řeším sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
15.8.23 10:29
@Anonymní píše:

Kroužky je na něm a jeho domluvě s dítětem, stejně jako ostatní nepovinné věci. To se nařídit nedá.
Lékaře, pokud je to nutné v jeho termínu, by měl zařídit on. OČR na jeden den v týdnu? To je blbost, to bych po něm ani nechtěla.
Lékaře bych dávala termíny na ty ostatní dny v týdnu, proč mu jeho jediný den krátit čekáním u lékaře?
Edit. Přehlédla jsem, že má dceru někdy i víc dnů v týdnu. Ale stále je to stejné, OČR má pečující rodič. Lékaře bych objednávala na moje dny. Pokud pečuje často (několik dní v týdnu+polovinu víkendů), dejte si společnou nebo střídavou péči a tam budete mít povinnosti na půl.

Příspěvek upraven 15.08.23 v 10:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.23 10:33
@Anonymní píše:
V rozsudku máte, kdy má otec dceru mít. Píšeš, že každý druhý víkend a že sám chtěl, některé dny v týdnu. To je v rozsudku také nebo si to vydupal mimo? Pokud to v rozsudku není, že si ji bude brát,,navíc " tak se asi řídí dle toho, že vlastně nemusí.
Ovšem já bych to udělala tak, že když ji chce mít tedy některé dny navíc, tak se vším všudy nebo prostě má smůlu :nevim: rozhodně bych mu nedávala dceru a pak si pro ni jezdila, litala s ní po doktorech a pak mu ji milostivě vezla zpátky.
Taky jsem rozvedená a ex jsem řekla narovinu, že buď s ní bude absolvovat všechno, nebo má po pr…tak chodí i po lékařích atd…taky chtěl dceru mít častěji :nevim:

Ano, ano vše je přesně rozepsáno v rozsudku. Jak víkend, tak ty dny v týdnu na přesný čas. Ale kompletně vše zařizuji já a ano vyzvednu ji u něj a zase vozím zpět, ať jsou to lékařy, OČR, kroužky, tábory. Mě na to upozornila moje mamka, jestli jsem se zbláznila, takto mu poskakovat, tak jsem se nad tím právě zamyslela víc. :think:

• Citovat
  • Upravit
32929
15.8.23 10:35

Neakutní lékaře bych nechala na sobě, člověk je klidnější. Ale kroužky? to je blbost. Když chtěl ty všední dny, tak přece věděl, že tam má nějaké aktivity. Když má v rozsudku dané, kdy zajišťuje péči o dítě, tak to má dělat komplet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.23 10:39
@Lama Lama píše:
Pokud más dceru v péči, je to tvoje povinnost.
My me spolecnou péči. Vetsinou jdu ja. Když jo potrebuji, tak jde i otec.

Děkuji za názor. Jen jsem si to chtěla ujasnit, zda po dny, které má vypsané v rozsudku se musí starat o dítě kompletně, takže chápu, že nemusí. :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna