Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
To se celkově nedá říct že ji neveznou dělají se přijimačky tam bude záležet taky jak je udělá jiank já jsem zdrav sestra a ted co s tím udělali je hnus takže ona chce jít na toho asistenta nebo jak protože sestra už jako střední není je to bud diplomovaná sestra ale zase chcou aby sestra měla BC furt to měmí
U nás dělají všichni přijímací zkoušky, výsledné body jsou potom z té zkoušky + nějak obodované vysvědčení. Takže bych řekla, že šance je. Navíc je možno v případě nepřijetí zkusit potom ještě odvolání. Záleží také na tom, v jakém kraji jste, jestli mají „narváno“ a podobně. Nejlepší je podívat se teď na stránky školy, mají tam už určitě vyvěšené (nebo to tam brzy dají) požadavky na letošní rok, většinou se to moc nemění.
Tak to asi záleží na tom, jestli na tu konkrétní školu berou na základě přijímaček nebo podle průměru z vysvědčení…
Vemou, neboj
Teď se školy perou o kohokoliv. Už se snad myslím ani nedělají přijímačky, že? Já jsem měla za ZŠ několik trojek a jsem na VŠ. Ono to učení pak už není o známkách, které jsem měla na ZŠ, ale o logice a propojování souvislostí. Pokud chce jít na zdravku, tak to zvládne
Budou ji bavit odborné předměty a z těch bude mít určitě i dobé známky. Češtinu vždycky stloukne na 4
Měla jsem na SŠ čtyřku z angličtiny a na VŠ dvojku. Takže to neřeš
Mám plno spolužaček, co byly na ZŠ a SŠ premiantky a teď jsou na pracáku… Ale je jasný, že chce mít každý dítě s pěknýma známkama
Přeju štěstí ![]()
Promiň ale jak to tak čtu, tak tu češtinu by se měla učit s někým jiným než s tebou
Jinak na střední školy se zpravidla dělají přijímací zkoušky. Prospěch ze ZŠ je samozřejmě taky zajímá, ale hlavně záleží jaká kritéria má konkrétní škola. Taky záleží na tom kolik uchazečů se hlásí. To ti tady asi nikdo neřekne..
No já jí dám kamkoli třeba i na druhej konec rep. nedělá problém aby šla na intr ale strašně bych chtěla aby se tam dostala. ![]()
Na zdravkách teď mají celkem nouzi, co tak podrbali obory a už tam nejde studovat všeobecná sestra, zdravotní laborant atd. vše už jsou jen asistenti a to je k ničemu celkem. To je pak takový lepší sanitář nebo ošetřovatel nebo jak to nazvat. A těžce shánějí uplatnění. A pokud chce být třeba sestřičkou, bude pak muset jít stejně ještě na VŠ studovat Bc. obor. Od příštího roku se tyto obory ruší už i na vyšších odborných školách a přechází vše na VŠ.
Tím chci říct, že mnohé zdravky braly třeba loni i bez přijímaček. Jak to bude letos, nevím, ale asi podobně, předpokládám. Každopádně, ať se snaží mít co nejlepší známky, to je jasné, ale myslím, že i tak máte velkou šanci na přijetí.
Ahoj, syn byl přijat na zdravotnické lyceum na průměr. Tam chtěli max do průměru 1.5,pokud bylo víc, museli dělat přijímačky. Záleží na tom, zdali je to jediná špatná známka a kolik je uchazečů.
@anabel9 Jé díky moc si mě podpořila
jen aby to s tou naší tak dopadlo…
Chtěla by jednou dělat porodní asistentku nebo prostě sestru na šestinedělí
nevím co jí ktomu vede ale jo je to tak ![]()
@Helii píše:
Na zdravkách teď mají celkem nouzi, co tak podrbali obory a už tam nejde studovat všeobecná sestra, zdravotní laborant atd. vše už jsou jen asistenti a to je k ničemu celkem. To je pak takový lepší sanitář nebo ošetřovatel nebo jak to nazvat. A těžce shánějí uplatnění. A pokud chce být třeba sestřičkou, bude pak muset jít stejně ještě na VŠ studovat Bc. obor. Od příštího roku se tyto obory ruší už i na vyšších odborných školách a přechází vše na VŠ.Tím chci říct, že mnohé zdravky braly třeba loni i bez přijímaček. Jak to bude letos, nevím, ale asi podobně, předpokládám. Každopádně, ať se snaží mít co nejlepší známky, to je jasné, ale myslím, že i tak máte velkou šanci na přijetí.
přesně tak je to děs a ne všichni mají na BC já teda ne jsem setra už 11 let ted teda doma
ale já bych třeba bc nedala je tam fyzika a tak a to mě teda nikdy nešlo
Holky moc díky ona ví že potom to škola bude dlouhá a trnitá ale chce to tak a já jí v tom bránit nebudu!!! Chci aby mé děti byli tím čím chtějí být a vždy jim v tom chi jenom pomáhat..! ![]()
Ale právě jsem nevěděla cos tím jak se tu někdo ptal opravdu je to její nejhorší a doufám že jediná 4! Zbytek má prostě do toho průměru i paní učitelka říkala že z ěkterých dětí prostě jedničkáři nejsou a to po ní ani nechci ale do těch trojek jsem se chtěla vejít a ono nám to ted něák nevyšlo
Tak doufám že se jí bude dařit… Mimochodem její kamarádka je na tom podobně tak snad se nám holky udržej
![]()
Na zdravku se teď moc holek nehlásí, protože podle toho nového systému, aby z tebe byla zdrav. sestra musíš studovat 7 let a za tu almužnu, co bereme… ![]()
Ale když jsem se tam dostala já, tak to dcera taky zvládne… ![]()
@Anonymní píše:
@anabel9 Jé díky moc si mě podpořilajen aby to s tou naší tak dopadlo…
Chtěla by jednou dělat porodní asistentku nebo prostě sestru na šestinedělínevím co jí ktomu vede ale jo je to tak
To je moc fajn obor ![]()
@banánice
Tak já jsem dietní sestra, vystudovaná ještě za starých podmínek a teď si budu dálkově dělat všeobecnou sestru, teda pokud se dostanu na VOŠ. Je to zřejmě poslední šance, kdy mám šanci to vystudovat, aby mi to bylo uznáno bez Bc. V tomto oboru je to snad čím dál horší, co pořád vymýšlejí.
Dřív šla holka na střední zdravku, v 18 odmaturovala a dělala normálně sestřičku, porodní asistentku, laborantku atd. a fungovalo to bez problémů.
Když chtěla VŠ, mohla jít třeba na medicínu. Dneska je to děs.
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Ahoj holky mám dceru a ta chodí do 8tř. základky.
Třídní učitelka říkala že se to na střední počítá už od prvního pololetí a jasně že vybírají ty lepší. Já se bojím že jí tam potom kuli té jedné 4.z čj
nevemou…
Neví někdo jak je to se zdrávkama jestli má šanci nebo jak to všecko je?
Potřebuju poradit protože ona už několik let mluví o tom jak chce na zdrávku a já jí v tom nebráním. Ale naskytl se problém holka před prázdninama přišla s bulením že se jí něco moc nepovedlo v Češtině a že to byla něaká velká písemka co se nedá opravit. Měla to v češtině nahnutý a učili jsme se a vypadalo to že tu trojku dá.
Ale tu velkou pěkně zvorala
Díky předem