Má smysl pronájem kočárku (např. 6-12 měsíců)?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1
26.2.26 14:40

Má smysl pronájem kočárku (např. 6-12 měsíců)?

Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat na váš názor a zkušenosti.
Známý v Polsku dělá dlouhodobý pronájem kočárků a další výbavy pro miminko. Často jsou kočárky úplně nové nebo v top stavu. Příklad: nová kombinace (dvojkombinace) Cybex vychází v přepočtu cca 900-1100 Kč měsíčně. Mají vlastní servis, detailní čištění kočárků a řeší i hloubkové čištění/“hygienu” po každém pronájmu. Obvykle to berou na 12 měsíců a více. A co mě překvapilo - lidi si to tam často berou rovnou na půl roku až rok a je to úplně běžná praxe, nic divného.

Přijde mi to vlastně fajn v tom, že člověk nemusí kupovat kočárek za 15-20000 Kč a pak ho prodávat, nebo řešit, že by radši brala jiný typ. Takhle by se dal hned nebo po čase klidně vyměnit za něco jiného a člověk za tu dobu zaplatí relativně málo. Co si o tom myslíte vy? Šly byste do dlouhodobého pronájmu kočárku nebo jiné výbavy, nebo je pro vás pořád jistota to koupit? A co by pro vás bylo rozhodující?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16139
26.2.26 14:47
@Risha píše: Více

Jako zní to asi dobře, ale nesla bych do toho :nevim: Plno kočárku se da koupit za par tisíc a jsou jako nové. Kdyz se nejak zničí, pořád je můj, ne pronajatý :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12514
26.2.26 14:50

Tak to uz si zrovna muzes koupit pouzity po nekom v bazar. Asi tam maji i temer nove, nektere deti kocarek bojkotuji. U pronajmuteho bych mela strach, ze se mi poskodi rozbije..za me ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
445
26.2.26 14:53

To mi přijde docela uhozený, mimina dost často třeba zvrací, s kočárem se jezdí v terénu za různých podmínek, v létě šisuje slunko… A já dobře vím, jak je to s pronájmy čehokoliv. Prakticky nikdy se nám to neoplatilo, protože se pak vždycky najde „něco“.
Osobně mi přijde šílený vysolit za něco jako je kočár třeba dvacet klacků, vždyť to je jen na chvíli. Ale samozřejmě každého věc, proti tomu fakt nic. My teď koupili kočár s veškerým vybavením z druhé ruky, je naprosto perfektní, super stav bez závad, dle mých představ a mega se těším, až s ním budeme drandit. 15 stovek - neber to. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5860
26.2.26 14:53

Koupit z 2. ruky.
Na první dceru jsem měla nový Cybex za 28 000,– a úplně na h…. :mrgreen:
Pro druhou jsem si koupila od jiné maminky 3kombinaci ABC design i se stupátkem pro strarší za 2500,– a je to mnohem lepší Kočárek!
Kočárek byl téměř jako nový a teď v něm vozí mimčo moje sestřenice.

Kočárek by mě napadlo si půjčit jen v případě, že by půjčovné bylo levnější než bazarový kočár…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2915
26.2.26 15:11

Ne…koupila jsem z druhe ruky a pak ho poslala dal. Takhle si vem, ze za rok za to das cca 12000 a jeste se budes stresovat, abys ho nahodou nekde neskrabla. Dobre, moznost vymeny pro nekoho muze byt dulezita, ja mela asi 2 parametry, co byly. dulezite a zbytek mi byl sumak, takze vubec mevim, co bych spekulovala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6657
26.2.26 15:18

Nemá smysl… Kdo chce mít nový, koupí si stejně nový, komu nevadí použitý, pořídí si z druhé ruky levněji a kdyby mu nevyhovoval, střelí ho dál a koupí si jiný. Kočárků je stejně jako jiných věcí na děti z druhé ruky plný internet.

Takže pro mě by to nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1036
26.2.26 15:31

Když si vzpomenu, jak jsem kočár zrakvila, tak bych do toho nikdy nešla, protože bych ho stejně musela nakonec zaplatit :mrgreen: to bych měla pořád v podvědomí, že na něj musím dávat pozor. Jako když s tím někdo jezdí jen někde po nákupáku, tak to asi nezničí, ale my jezdili i po lese, v blatě, autobusama, vlakama, no samá nástraha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
26.2.26 15:34

Spíš než dlouhodobý pronájem bych uvítala možnost krátkodobého pronájmu kočárku někde na letišti. Půjčit na dovolenou a za dva týdny vrátit. Člověk by si ušetřil spoustu starostí s přepravou vlastního. Snad na každým letu někomu kočárek zničili a já si si pokaždý říkám, jak jsem ráda, že se to nestalo nám. Dost často sice nabízí kočárky ubytování, ale z 99% to jsou nějaký stoletý, rozklepaný, nikdy nečištěný golfky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8757
26.2.26 16:12

Nás by tohle vůbec neoslovilo. Koupili jsme si nový, využilo se dostatečně.
Krátkodobé půjčení na dovolené možná. To je jiná.
Až budou jednou chtít děcka zakládat rodinu, tak jim na kočár přispějeme/dáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.26 16:15

Mam novy kocar za 2500,– z Alzy. Je skladný a lehký. Co víc by měl kočár plnit? Kočárky za 25 000 nechápu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8993
26.2.26 16:41

To si pronajme jen finanční negramot. Buď si koupím nový a za půlku ho prodám nebo si koupím z druhé ruky a za stejnou cenu ho prodám. My zvolili číslo dvě, takže nás kočárek nestál ani korunu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
26.2.26 16:52
@Anonymní píše: Více

Tak on ten skladný a lehký zase prd vydrží. Těžko s ním budeš jezdit terénem, chodit běhat nebo v něm odvozíš dvě děti. Můžeš jen tak pro zajímavost hodit typ a značku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12809
26.2.26 17:02

Podle mě bude s dnešní porodností brzy prodělávat. Mám kočár, který je nový v podobné cenové relaci jako ten cybex a mám ho z druhé ruky ve skvělém stavu včetně nějakých dokupovaných věcí a fusaku za 2500 Kč. Takže tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.2.26 17:05
@Janli píše: Více

Tereni zase denne nevynesu do 3 patra…
https://m.alza.cz/…13062099.htm
(Kdyz jsme kupovali byl v akci :mrgreen: )

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí

Baby Snap 4