Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Delej jak uznas za vhodne, ale pokud by promluva opravdu nepomohla, varila bych mu jen polovinu mesice. Pokud se mu to libit nebude, spocitejte inkaso + jidlo a rozdelte to na 5 dilu- kazdy at plati polovinu. Ze byvas v jeho dome, ci jezdis jeho autem? Tak pokud i tohle mu bude vadit a bude se tim hajit, tak pak mu rekni,ze jste manzele a ti se prece o vsechno automaticky deli, pokud se mu to nelibi, at se s Tebou rozvede. Bran se taky utokem, bud raznejsi a vubec se nedej. Jinak to zuzeni manzelu by me taky zajimalo.
Tak potom se nedá říct, že je nějaký tvůj a jeho plat. Všechno je vaše
.
Jsem normální chlap, mám i své chyby, ale nerad se k tomu veřejně přiznávám.
Věk už přes 40, 24 let s manželkou, teda spíše spolu a 14 let svoji. Vztah chladne jak led dnes na peróne. Když už komunikace, tak jen výčitky. Většinou malicherné hlouposti. Jezdí už ráda na výlety spíše jen s kamarádkami. Pracuji, neflakam se, studuji, nechodím ožralý ani nafetovany, automaty nehraju, peníze domů nosím. Tak a jádro problemu. Posledních pár let sex asi tak jednou měsíčně, když jsem si řekl, potom mi začla vytýkat, že na ni tlačím…ok přestal jsem, a od té doby asi 3 měsíce nic. Žena ráda sportuje, dbá o sebe, ale nějak se mi nepozdává. Komunikace někdy „Ahoj“ jako kdyby řekla chcípni. Nevím možná má další vztah, ale mi se nechce moc něco měnit kvůli dětem, ale dlouhodobě se to asi taky vydržet nedá. Co s tím? Vytrvat? Rozvést se? Řešit to bokem (milenkou), i když popravdě po takové době v manželství asi už ani nevím jak?
Co vy na to? Asi je to možná otázka na přítomné ženy, ale pánové take klidně s vaší zkušeností směle ven. ![]()
@Greyman píše:
Jsem normální chlap, mám i své chyby, ale nerad se k tomu veřejně přiznávám.Věk už přes 40, 24 let s manželkou, teda spíše spolu a 14 let svoji. Vztah chladne jak led dnes na peróne. Když už komunikace, tak jen výčitky. Většinou malicherné hlouposti. Jezdí už ráda na výlety spíše jen s kamarádkami. Pracuji, neflakam se, studuji, nechodím ožralý ani nafetovany, automaty nehraju, peníze domů nosím. Tak a jádro problemu. Posledních pár let sex asi tak jednou měsíčně, když jsem si řekl, potom mi začla vytýkat, že na ni tlačím…ok přestal jsem, a od té doby asi 3 měsíce nic. Žena ráda sportuje, dbá o sebe, ale nějak se mi nepozdává. Komunikace někdy „Ahoj“ jako kdyby řekla chcípni. Nevím možná má další vztah, ale mi se nechce moc něco měnit kvůli dětem, ale dlouhodobě se to asi taky vydržet nedá. Co s tím? Vytrvat? Rozvést se? Řešit to bokem (milenkou), i když popravdě po takové době v manželství asi už ani nevím jak?
Co vy na to? Asi je to možná otázka na přítomné ženy, ale pánové take klidně s vaší zkušeností směle ven.
A ty o sebe dbáš. Nemáš třeba nadváhu nebo zánět dásní?
@Greyman píše:
Jsem normální chlap, mám i své chyby, ale nerad se k tomu veřejně přiznávám.Věk už přes 40, 24 let s manželkou, teda spíše spolu a 14 let svoji. Vztah chladne jak led dnes na peróne. Když už komunikace, tak jen výčitky. Většinou malicherné hlouposti. Jezdí už ráda na výlety spíše jen s kamarádkami. Pracuji, neflakam se, studuji, nechodím ožralý ani nafetovany, automaty nehraju, peníze domů nosím. Tak a jádro problemu. Posledních pár let sex asi tak jednou měsíčně, když jsem si řekl, potom mi začla vytýkat, že na ni tlačím…ok přestal jsem, a od té doby asi 3 měsíce nic. Žena ráda sportuje, dbá o sebe, ale nějak se mi nepozdává. Komunikace někdy „Ahoj“ jako kdyby řekla chcípni. Nevím možná má další vztah, ale mi se nechce moc něco měnit kvůli dětem, ale dlouhodobě se to asi taky vydržet nedá. Co s tím? Vytrvat? Rozvést se? Řešit to bokem (milenkou), i když popravdě po takové době v manželství asi už ani nevím jak?
Co vy na to? Asi je to možná otázka na přítomné ženy, ale pánové take klidně s vaší zkušeností směle ven.
Kolik je dětem?
Zkoušel jsi s manželkou promluvit, jak by reagovala na případný rozvod?
Dbám o sebe, ale nepřeháním to 😁, váha 90 takže trošku nad. Dalo by se to zlepšit. Záněty a podobně nemám…pro dotazujiciho…myslím že už jsem jednou téma rozvodu nahodil…a bylo to s odezvou, když to tak chceš. Děti 9 a 12.
Zdravím vás holky, chtěla bych vás poprosit o radu či váš názor, předem děkuji.
Jsem s manželem již 14 let v manželství jsme 9 let, máme spolu 4 děti a páté čekáme.
Jdou mi slzy do očí když to tak píšu, jsem psychycky úplně na dně, přijde mi že mám to s manželem už dlouho m funguje. Najednou j.spis v práci než doma a říká že kvůli penězům já vím že je potřebujeme, ale tohle už je hodně divné, když přijde z práce je strašné unavený a tak kde po jídle automaticky do postele to pochopím taky al kolikrát se mi stalo že sem tam něco potřebovala a když s m otevřela dveře manžel l zel v posteli na mobilu datluje vlastně furt od té doby co přijde z práce tak furt je na mobilu a datluje na otázky jako co děláš na tom telefonu nebo kdo ti píše mi odpovídá že pracuje a pis většinou maminka no. vidim jak se na mobil kření nejsem žádná pipina.Moc spolu už ani nemluvíme většinou jen důležité věci ale žádné pohlazení, milování, jo vlastně na Valentýna mi volal sem to zvedla a on říká lásko máš to pod polštářem byla sem šťastná nikdy mi za ty roky nic nedal ani posranou kytku, byla sem zrovna v. meste kde pracuje ptal s kde sem hned přijel vystoupil z auta a dal mi kytku v květináči. ruzi se srdíčkem byla sem moc ráda ale n chápala sem to nikdy to neudělal no jela s m domu a šla sem rovnou pod ten polštář rozházela sem celou postel a nic tam nebylo a tak sem mu volala.rekl mi že chtěl j ČT domu když sem byla ve městě ale že to n stihl tak mi koupil aspoň ten květináč hodila srm to za hlavu tedy jako vsechno. vecer přišel domů a já si všimla že má na svazku na klíči od auta dva nové klíče jako od bytu aali od schránky, začala s m šílet co je to za klíče protože to šou dva dny co sem mu sundavala klíče a.davala.sm si j k sobě vím na sto procent ze tam měl jen od auta. nedokazal mi má to odpovědět skousel že jsou holky od skříňky ve škole al ty s m mu hned ukázala. no nevi.Je toho strašná spousta, moc náhod najednou zasebou.
Nejsem šťastná. citim tu zradu, vidím i jak se chová, ke mně k dětem, necítím se jako jeho žena když sem vedle něj, nedávno SME byly spolu i dětma ve městě táhl kočárek a já ho pohladila po rameni úplně na mě přez celé město zařval nesahej na mne. lekla sem se a moc zastidela všichni na mě koukali řekl že je moc horko, když sem šla vedle něj uvědomila sem si že takhle manželé určitě nežijí cítila sem se spíš jako člověk co kde vedle něj jen kuli tomu že máme spolu děti nevím ani SME si nepovidali přišlo mi to divný. kdyz sem se sním chtěla pomilovat z lásky tak mě otočil a vymr…jak nějakou špinavou devku jako bych byla už jen jeho madracka žádné pohlazení žádné pocity jen se vystri…
Když mu to říkám tedy snažím se říkat jak to cítím že už sním n chci být že nejsem trubka že vím že mě podvádí a i kdyby ne nechci takto žít. nemluvi semnou o tom ani se nesnaží mne nějak přesvědčovat že mne nepodvadi odpalkuje mne jen tím že to není pravda, jenže já mu nevěřím cítím že mne nemá rád…
Trvá to už delší dobu a já, já s snažím fungují vlastně celý svůj čas a energii dávám do péče o děti a vše kol m nich, takz někdy taky sama nemám na něj náladu jenze já sem s dětma od rána do večera zatím co on je v práci od 8 do 14 max.pak ke jen na mobilu.Co se týká financí tak veškerou výplatu nacpe že prej do opravy auta kdežto já platím nájem, školy, potřeby jako ošacení, jídlo a ostatní prostě vše. jeste jemu dávám peníze protože většinou je prej utratil za nás má to jako kasac dělá kurýra, jsou to 2000 které že mne vytáhne min. trikrat týdne. Kdyz kdeme do obchodu s dětma je normální že chtějí něco koupit a tak je vždy n chám vybrat co chtějí a zbytek jim koupím já podle financí ale když mi jdeme sním do obchodu tak má strašný trauma z toho že děti chtějí nějakou maminku a je opravdu schopný jim prostě nekoupít. Jako koupi já neříkám z ne ale taky jakým způsobem z donucení prostě.
Byly SME tak šťastný i on byl moc šťastný furt koukám na fotky a j mi moc smutno.Nevim.co mám dělat n chci být ta špatná a brát det m tátu jenže já taky nechci být do konce života n šťastná. taky mne to moc bolí nedokážu ho opustit miluju ho jenže on mi dává najevo opak. a to mne úplně drtí. Treba to tak opravdu není já n vím já ho za ruku n chytla, ale já mu prostě nevěřím můžu si dal namlouvat že to j vše v pořádku ale už to n jde jak říkám trvá to delší dobu do teď sem vše házela za hlavu protože sem na to ani neměla čas, pomyšlení řešit. asi to byla chyba.
Nechci sním být m věřím mu.jenze.to.strasne bolí a bojím se pomyšlení na rozvod mě děsí. dekuji já. sem se vypsala a dostala sem to že sebe.mejte.se hezky.
Čekat páté dítě, tak by mě pomyšlení na rozvod taky děsilo. Jsi v pasti. Finančně to nedáš. Bohužel se bude hrát podle jeho pravidel.
@Andilek460 píše: Více
Tak snad máš našetřeno tak půl mega a vlastní bydlení. Jinak chudáci děti. ![]()
@Anonymní píše: Více
Všechno se dá řešit, ale musejí chtít obě strany. On rodinný život nefunguje sám od sebe a nemůže jej pohánět pouze jeden motor. To je pak nefunkční rodina. Já osobně bych se druhé strany rovnou zeptal, jestli se raději nechce rozvést? Někdy i to pouhopouhé pomyšlení na rozvod může být tím pravým impulsem, ale i definitivním pohřbením. Čas je neúprosný a život je lepší prožít, než se jím protrápit.
@Andilek460 píše: Více
Proč páté dítě do toho chaosu? On tě má na háku, že u vás není nic v pořádku cítíš a vidíš. No a s velkou pravděpodobností nejsi jeho jediná. Pomyšlení na rozvod tě děsí? Vždytˇuž teď jsi na všechno sama.
On to bere že to jsou prostě jeho peníze a já mám dost svých…a když nemám tak si to mám prostě lépe zorganizovat a nekupovat blbosti…Kolikrát mě napadlo že mu přestanu vařit žehlit prát,…ale mám strach že mi pak on zatrhne jezdit autem a protože bydlíme na vesnici tak to auto je pro mě hrozně důležitý…Zas abych z něj nedělala úplného nelidu - on se hodně nadřel na našem domku - celý ho zrekonstruoval a nábytek a všechno kolem se kupovalo z jeho peněz.Já spíš takové ty dekorace a věci kolem…máme to doma pekné a mě se tu líbí…ale…psychicky už to asi moc dlouho nedám…bez nějaké dohody a jen v nejistotě být nechci