Má zaměstnavatel právo, chtít peníze zpět?

Anonymní
5.2.15 08:03

Má zaměstnavatel právo, chtít peníze zpět?

Ahoj maminky, chci se s Vámi poradit. Minulý týden jsem skončila u bývalého zaměstnavatele, Moje práce spočívala v tom, že jsem domlouvala scůzky obchodním zástupcům po telefonu. Za jednu schůzku jsem dostávala 300 kč. Jedná se o to, že za těch osm měsíců co jsem tam pracovala tak asi 25 scůzek odpadlo, klient si to rozmyslel. Teď bývalý zaměstnavatel po mě chce, abych zpětně těch 25 schůzek zaplatila.Je to skoro 8.000,– Jsem samoživitelka, takové peníze samozřejmě nemám, Může si to dovolit? Když už mě to jednou proplatil? Žádný platový výměr ani ve smlouvě nic takového nemám. Díky za Vaší radu, nespím z toho už několik dnů :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22074
5.2.15 08:05

Když ve smlouvě ani v platovém výměru „nic takového nemáš“, tak na základě čeho jsi ty peníze dostávala…?

Pokud to nebylo načerno, tak někde musíš mít písemně sjednáno, za co přesně Ti těch 300 Kč přísluší… zda za realizovanou schůzku - nebo za schůzku domluvenou bez ohledu na to, zda se uskuteční.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.15 08:09

Na základě ústní dohody

• Citovat
  • Upravit
22074
5.2.15 08:12

Když to bylo na základě ústní dohody, jak by to tedy mohl příslušný zaměstnavatel vymáhat zpátky? Nemá k tomu přece žádný písemný podklad…

Může Ti pouze znepříjemňovat život…

Příspěvek upraven 05.02.15 v 08:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
491
5.2.15 08:13
@Anonymní píše:
Na základě ústní dohody

takže načerno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.15 08:16

Na černo to není, mám smlouvu DPP ale nemám u ní žádný platový výměr ani blíže specifikovanou náplň práce.

• Citovat
  • Upravit
977
5.2.15 08:17

Tak je slušně odmitnete, pokud to nemate na vyplatvici, tak tyto peníze nebyly zdaněny a tudíž ani nemají jak je vymáhat. Pokud je máte na vyplatnici, tak byly nejspis součástí bonusů a zaměstnavatel opět nemá právo je vymáhat zpět. Mimochodem, jak chtějí dokazovat, že schůzky neproběhly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
5.2.15 08:33
@Anonymní píše:
Na černo to není, mám smlouvu DPP ale nemám u ní žádný platový výměr ani blíže specifikovanou náplň práce.

Tak v tom případě to neřeš a milého zaměstnavatele pošli tam, kde slunce nesvítí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1675
5.2.15 08:35

Anonymní…s Tim se vůbec netrap. nemusíš vracet vůbec nic. S takových zaměstnavatelů se mi chce…
Mi na něj pošli číslo, vysvětlím mu to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
5.2.15 08:36

Bývalý zaměstnavatel to pravděpodobně na Tebe jen zkouší, nemá na to právo.

• Citovat
  • Upravit
3270
5.2.15 08:52
@Anonymní píše:
Ahoj maminky, chci se s Vámi poradit. Minulý týden jsem skončila u bývalého zaměstnavatele, Moje práce spočívala v tom, že jsem domlouvala scůzky obchodním zástupcům po telefonu. Za jednu schůzku jsem dostávala 300 kč. Jedná se o to, že za těch osm měsíců co jsem tam pracovala tak asi 25 scůzek odpadlo, klient si to rozmyslel. Teď bývalý zaměstnavatel po mě chce, abych zpětně těch 25 schůzek zaplatila.Je to skoro 8.000,– Jsem samoživitelka, takové peníze samozřejmě nemám, Může si to dovolit? Když už mě to jednou proplatil? Žádný platový výměr ani ve smlouvě nic takového nemám. Díky za Vaší radu, nespím z toho už několik dnů :(

jE TO POJIŠťovák nebo něco takového že? Sedělas, jela dle nějakého tel. seznamu a obvolávala náhodně lidi a přemlouvala je aby si dali schůzku s tvým „zaměstnavatelem“ že? Za mě - pokud on nemá doklad na to že ti to vyplatil tak má smůlu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.15 08:56

Něco podobného, pojištovák to ale nebyl.

• Citovat
  • Upravit
1865
5.2.15 09:16

Pokud někde nemáš vyloženě napsáno, že se ti peníze měly vyplatit pouze za proběhlou schůzku, tak zaměstnavatel nemá nárok po tobě peníze požadovat zpět.
Nemusíš se bát, soudně je vymáhat nebude, nemá žádný doklad o tom, jak měla vaše spolupráce vypadat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat