Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Je to levny, cina ma hodne levnou pracovni silu a vetsine fabrik se to vyplati vyrabet tam, ale ne vsechno vyrobeny v cine musi bejt sunt, nektery firmy maj svoje standarty a vyrabi ze stejnyho materialu tam jako by vyrabely treba tady u nas…
Levna pracovni sila a neplati tam napr. ekologicke standarty jako v EU. Takze takove pokrytectvi
To už také není pravda. V dnesni dobe se výroba přesouvá na Taiwan a do Indie a do podobných zemí. Čína se teď vlastně díky své industrializaci dusí. Spousta lidí tam v zime umírá kvůli smogu. Ekologické standarty tam pomalu začínají mit své místo, a proto se Čína stává drahou. Me třeba hrozne mrzí, že výrobu do těchto zemí přesouvá moje oblíbená firma Ecco. No ale nenadeláme s tim nic. V takovýhle velkých firmách je kladen velky tlak na marži a navíc tyto velké firmy musi živit spousty administrativních pracovníků, narozdíl od nějakých menších a středních rodinných firem. Tesim se az jednou lidstvo dospěje do situace, kdy nebude výhodnější vozit výrobky pres pul světa, ta ekologická stopa je děsivá.
Taková je realita, všechno stojí méně, ale ja také méně kvalitní a vydrží stěží polovinu doby co dřív. Když si něco objednám na Aliexpressu tak to stojí málo, doprava zdarma, ale taky nemůžu čekat že to bude plně fuknční a provedené jako originál. Pokud se s tím smířím, tak potom s tím nemám problém… Lidé chtějí kvalitu, ale nechtějí za ní platit… ![]()
Většina i značkového zboží se vyrábí v číně např i apple. Takže rozhodně nwznamená že co je z číny není kvalitní. Je to stějně hloupé jako říct co je z polska to je šmejd, ne pouze záleží na tom co si výrobce u těch číňanů objednal
Uprimne, nechapu to. Ted jsem cetla, ze v Cine stavi velkou tovarnu Lego. Firma, ktere kazdy rok roste pocet prodanych stavebnic, pred Vanoci nestihaji vyrabet. Tudiz asi nebude problem s tim, ze by lide nebyli ochotni za kvalitu zaplatit.
Jo dnes už je tak skoro všechno, ale zase na druhou stranu, mám i zkušenosti kdy tyhle věci vydrží víc než třeba značkové a podobně ![]()