Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak čtyřleťáka na magnet uspí. Je to normální celková anestezie jako u operace. Tak asi proto si ho chtějí ohlídat. 24 hodin po anestezii bývá normální. U nás se po vyšetřeních (malých zákrocích) v CA děti hlídají 2 hodiny a pak jdou většinou domů. Ale všude to mají jinak. A i u nás záleží na okolnostech. Není to pravidlo.
Byla jsem na rezonanci s dvouletakem. My tedy měli nástup den před vyšetřením a druhý den odpoledne domů, magnet proběhl dopoledne. Nijak mi ta noc v nemocnici tedy nevadila, akorát chtěl spát u mě v posteli ![]()
Noc v nemocnici je kvuli narkoze - pohlidaji si, jak to po ni zvlada. Ale jednou jsem byla s 13mesicni dcerou na akutnim 30minutovem zakroku v narkoze. Na sal ji vzali cca v 17 hod. Rikali, ze je mala a zustane v nemocnici minimalne 2 noci, prave kvuli te narkoze, na pozorovani. Ale zvladala to tak skvele, ze nas hned dopoledne po zakroku pustili domu.
@citlivaduse jak to zvladal po narkoze? Myslim to probuzeni a mel nejake hadicky - kanila nebo jak se tomu rika 😃 mam obavy ze syn jak to zjisti ze si to strhne
@Anka124 píše:
@citlivaduse jak to zvladal po narkoze? Myslim to probuzeni a mel nejake hadicky - kanila nebo jak se tomu rika 😃 mam obavy ze syn jak to zjisti ze si to strhne
nevím, jak v které nemocnici, dcera teď byla na nosní mandli v CA, kanyla byla oblepená, nelze strhnout dítětem - když jí to pak strhávaly sestry, docela hodně brečela
@Anka124 Neboj, kanylu si nevytrhne, měl to dobře zajištěné, dlahu a obvaz a navíc mu tam sestřička namalovala obrázky, tak neměl vůbec tendenci na to sahat, jen koukat. Po narkoze mu nebylo vůbec nic. Horší bylo dopoledne, než jsme přišli na řadu, měl hlad a žízeň a dvouletýmu ještě člověk úplně nevysvětlí, že to je třeba.
Zdravim, potrebuju radu a mozna i uklidnit. Mame jit v rijnu se synem na magnetickou rezonanci kvuli podezreni na Autismus. nastup v 8 a „zakrok“ v 10:00. Jde mi o to, jestli je opravdu nutne s ditetem stravit noc v nemocnici kdyz tam budem cely den a zakrok trva pul hodky. Nevim jak to zvladneme doufam ze nebude muset byt v postylce a muze byt vedle me, popripadne jestli by sel podepsat reverz kdyby byl v poradku? U operace bych to pochopila ale u tohoto mam obavy kvuli synovi udrzet ho cely den v jednom pokoji, spat tam bude pro neho tezke narkoza + cely den straveny v nemocnici. Mate s tim zkusenost sli jsme s ditkem v te den domu a bylo vse v poradku nebo je to nustnost stravit noc?