Magnetická rezonance - mám strach

5.4.22 21:56

Magnetická rezonance prolaktin

Kočky ahoj, chci se zeptat, příští týden mě čeká magnetická :( mám z toho hrůzu, představa, ze půjdu hlavou do tunelu :,( k věci, Gyndar mi naměřil 1400 prolaktin, řekl, ze mám nejspíš Tumor v hlavě, tudíž jsem se malém složila a brecela půl dne.. pak jsem šla do nemocnice, kde mě uklidnili, ze neumru :mrgreen: ze doktor mi to špatně vysvětlil.. u doktorky hodnota 800, no a teď mám strach jak z tunelu tak i z toho aby mi něco nezjistili.. Mamka má roztroušenou sklerózu je možné ze bych ji mohla dostat taky? A hlavně! Co vše nesmím den před magnetickou? Slyšela jsem, ze se nesmím malovat, kouřit, jist,.. co je pravdy? 8o Děkuji :srdce: (vím, ze je možnost ue už nebudu mít nikdy děti, ale s tím jsem smirena už od doby co mám doma svou malou milovanou certici :jazyk: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1902
5.4.22 23:22

@maily3245 Ahoj. Na MR jsem byla taky. Jak jsem se toho bála tak to bylo v pohodě 🙂Den před jsem si jen sundala všechno kovové ( piercing, náušnice ) aby jsem to nemusela sundávat v kabince. Jak se znám nechala bych to tam 😃Musela jsem se převléct do andělíčka, spodní prádlo kromě kalhotek sundat. Pak mi asistent řekl co se bude dít. Lehla jsem si na lehátko, dostala jsem sluchátka a hlavu mi zafixovali. Do tunelu ti zajede jen hlava. Takže nohy a zbytek těla ( do prsou ) máš volný. Mě pomohlo, že jsem mohla hýbat nohama. Jen ten zvuk je nepříjemný. Ale taky se to dá přežít. 🙂Mimochodem já byla na MR kvůli cystě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1902
5.4.22 23:25

@maily3245 jestli máš ještě nějakou otázku tak se klidně ptej 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
5.4.22 23:34

@maily3245
joj klíííííd :kytka:

nebojte, prolaktinom nebo adenom v hypofýze má každá druhá, jen o tom neví a nic se neděje

no dobře, přeháním, každá druhá to vážně není, ale je jich hodně a na většinu se nikdy ani nepřijde a nedělají žádné problémy, klid, bude dobře, je dobře že budete dovyšetřena, nicméně fakt v klidu, nebojte, je to poměrně běžná věc a většina z nich se jen sleduje

u těch malých nálezů je jich až 96 procent na tom tak, že se ani po 5 letech nijak nezmění a nenarostou a jen se prostě sledují

:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
5.4.22 23:37

Hlavně si tam neberte mobil

historky z magnetický jsou různý, ale ta, jak si maník zapomněl v kapse mobil, ten se vytrhl, i s kapsou, jistě, přimagnetoval na tu magnetickou a pak museli měnit hélium nebo co to v tom je asi tak za mega…ta historka není moc z těch oblíbených :mrgreen:

fakt hodně dbejte pokynů personálu a hlavně nic kovového ani mobilového nezatajujte

8o
8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
5.4.22 23:44

Mám adenom na hypofýze. Už mnoho let. Je stejný. Neměnný. Dřív jsem mívala vysoký prolaktin, měla jsem léky. Nyní už je neberu a je jen trochu zvýšený.
Otěhotnění - vysoký prolaktin může zatěžovat možnost otěhotnění. Je to vlastně stejný princip jako kojení. Hůř se otěhotni, ale není to stoprocentní ochrana. Léky na snížení prolaktinu vlastně pomohou k tomu, že nebrání těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
6.4.22 12:09

@maily3245 hledá si prolaktinom, což je nezhoubný obvykle malinký nadůrek, který se ani neoperuje, berou se prášky.

do MR není žádná příprava, jen si musíš vyndat piercing z jazyka a podobně :-) kouřit můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3019
6.4.22 23:33

Byla jsem loni, taky jsem měla strach z toho rámusu a že budu někde strčená.
Prostě jsem hned na lehátku zavřela oči a otevřela je, až když jsem vyjela ven a bylo to ok. Divný, ale Ok :D Žádnou přípravu krom sundání náušnic si nevybavuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2092
7.4.22 06:40

Tak zrovna magnetická rezonance je vyšetření podle mě úplně nejvíc na pohodu. Nesmíš mít nic kovového na sobe, tedy hlavně ne v tom místě, které budou vyšetřovat, však to taky potvrdis v odtazniku. Lehnes, dostaneš sluchátka (někde do nich pouští hudbu) a zajedes. Pokud jsi katastrofobik tak prostě zavři oči a představuj že jsi někde na louce, já nejsem, takze jsem v tunelu cumela a zkoumala z čeho jsou vyrobeny stěny a na jedné kde jsem měla hudbu si v duchu popevovala do rytmu rámusu, který vůbec není nesnesitelný. Co je oooobr nevýhoda a fakt problém…potřebovala jsem se vždy někde podrbat (na zadku) a když se nesmíš pohnout tak to je fakt peklo. Jsou horší vyšetření, pro mě třeba taková lumbální punkce…ani ne odběr jako postpunkcni syndrom m, to bylo něco strašného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42430
7.4.22 06:47

No, magnetická rezonance nepatří mezi mé oblíbené, mám paniku z malých prostor a ten nepravidelný hluk tomu moc nepomáhá. Ale zatnu zuby a vždycky to vydržím. Jinak nic necítíš, nic nebolí. Jestli nemáš strach z malých a úzkých prostorů, tak to bude na pohodu. Neboj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.4.22 17:01

Moc děkuji holky za podporu :srdce: pravé se bojím aji ve výtahu no :( ale nějak to snad zítra zvládnu :( takže mohu normálně jist a pit? Nebo nesmím 3 hodiny před? Dekuju a jak dlouho jste tam byli :-/ v tom tunelu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2092
13.4.22 17:05

@maily3245 tam žádný omezení není. Strojek na srdce nemáš ne? Prostě sundej náušnice a kovové věci, lehni na lehátko a představuj si že ležíš doma v posteli nebo někde na pláži na lehatku. Fakt není důvod se bat. To už bylo teda hodně neprijny emg…Rezonance je nic oproti tomu. Je ln lehký rámus kolem hlavy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
13.4.22 22:53

@maily3245

byla jsem tam tak…já nevím…40 minut asi, a hrozně mě to uklidňovalo, takže jsem jim tam usnula :roll:

prostě relax, havaj

šla jsem, to už je let, kvůli epilept. záchvatu z nevyspání, protože blbá matka slepice / já / musela hrdinně kojit nebožátko rok a půl staré dítě v noci 8 krát, protože nebožátko dítě mělo zlozvyk, žádné noční "kojení " samozřejmě v tom věku dávno nepotřebovalo, a tak se matka blbec / já/ složila z nevyspání trvajícího rok a půl :roll:

a jak jsem tak byla chronicky nevyspalá, tak mě to klepání kladívkama na mri hezky zrelaxovalo a usnula jsem tam, ač těsné prostory fakt nesnáším, inu…mateřství :mrgreen:

/ chlapeček pak byl odstaven ze dne na den, ze dne na den začal šmejd KRÁSNĚ spát celou noc a bylo…dnes už je velký mládenec, a ani by tomu nevěřil, kdybych mu to vypravovala…/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.4.22 09:12

@Borrealis jsem se zasmala :mrgreen: děkuji za odlehčení :mrgreen: ale 40 minut no to nevím jestli dam nebo mám strach i ve výtahu :D uvidíme no.. už za hodku mě to čeká :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42430
14.4.22 14:48

@maily3245 tak jak jsi to zvládla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie