Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Moje dcera dostala první měsíčky na počátku září. Od té doby nic. Shodou okolností jsem teď byla na prevenci u své gynekoložky, tak jsem se jí na to ptala. Prý mohou být rozestupy i několik měsíců, že to máme zatím nechat být, jen kdyby se ms nedostavila ani do půl roku od poslední, tak pak to řešit
@bedrisek děkuju!!! ja jdu ke svymu gyndr. v prosinci, presne jsem planovala se poptat ![]()
Já sama ji nemám pravidelnou ani teď… Ještě ve 20 jsem to měla 1× za 2 měsíce. První MS přišla okolo 15. Naštěstí moje matka nehysterčila a netáhla mě hned na gyndu (za což jsem jí zpětně vděčná, zvlášť po tom, co jsem viděla okolo sebe), prý na tom v mládí byla stejně. Tělo prostě není stroj…
A co se tv, později dovolené týče - musela jsem si na to zvyknout, nic jiného mi nezbylo. Antikoncepci na úpravu cyklu brát odmítám a není to zase nic hrozného, co by se nedalo vydržet.
@Anonymní píše:
Ahoj, dceri je 14, první ms mela v cervenci, po 22 dnech dalsi a ted uz pres 3 mesice NIC…je to normalni? nekde ctu, ze to prvni dva roky muze byt uplne nepravidelne, ale nevim, jestli takto…mely vase dcery hned ms kazdy mesic? moc diky!
je to normální
Ahoj, tak ted dceri bude za 2m 16 let, menstruaci má od 14, tj. ted to budou 2 roky. Má ji stále stylem co 2 měsíce, někdy co měsíc, někdy po 3 měsících. Žádné problémy ale nemá. Tvrdí, že kamarádky jsou na to podobně, naopak někdo prý 2× do měsíce apod. Je to normální? Nějak si to u sebe už nepamatuju, ale dle webu to vypadá, že snad OK. Nejpozději do roka s ní půjdu prev. na gyndu. Ptala jsem se i svého doktora, ten říkal neřešit ![]()
@Anonymní píše: Více
Moje dcera to má nepravidelne je jí 13 let a není to nic špatného tělo se srovnává
Pokud nemá problémy tak by to neřešila telo si samo řekne
Ahoj, prosím, dceři je čerstvě 16 let..ms má přesně 2 roky, od 14. narozenin…stále se pohybuje na frekvenci co 2 měsíce…žádné problémy nemá…je to normální? Já si to u sebe už nepamatuju, ty začátky…
Po 2 letech už by se to mělo trošku zpravidelnit. Taky bych jí objednala na gynekologii, ideální čas třeba i na pořešení antikoncepce.
já to v 16 taky ještě takhle měla, nikdo to moc neřešil a vlastně dost nepravidelnou jsem jí měla tak do těch 25 let a pak po porodech se mi to konečně ustálio a můžu se na cyklus spoléhnout.
@l.marek85 píše: Více
no ale pokud má ms přesnou co 2 měsíce, tak to vypadá, jako by jí fungoval jen jeden vaječník,
kdyby ji měla celkově nepravidelnou, tak to je normální, ale tohle je divné
Ahoj, dceri je 14, první ms mela v cervenci, po 22 dnech dalsi a ted uz pres 3 mesice NIC…je to normalni? nekde ctu, ze to prvni dva roky muze byt uplne nepravidelne, ale nevim, jestli takto…mely vase dcery hned ms kazdy mesic? moc diky!