Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Tajemnadama píše:
Ahoj třeba mi zde nekdo poradi. Loňské září mi deti nastoupili do skolky, a začali klasicky tahat jednu nemoc za druhou. Davala jsem sirupy a tablety na imunitu. Vzdycky donesli jen virozu, nikdy naštěstí nic vazneho. Každopádně, letos v zari nastupuji do prace, a ráda bych kdyby vydrzeli aspoň dva týdny vkuse.Ma smysl podávat vitaminy jako doplněk stravy? Pociťujete rozdíl? Třeba můžu říct že že jara holky nebyly víceméně nemocne vůbec, krom reakce na očkování.
Já si myslím, ze to smysl má, málokdo má podle mě tak dokonale pestrou stravu, aby celou potřebu vitaminu spolehlive vykryl z ni. Určitě rybí tuk je fajn, ten vždycky od podzimu do jara dětem dávám, občas teda vynechavam, a v lete dam jen občas.
Určitě má. Jak pro děti, tak pro dospělé. Ségra ve školce furt nemocná, pak začala brát vitamín C, déčko a imunita se zlepšila. Já po loňském kovidu imunita úplně na nic tak od podzimu do jara beru lichořeřišnici a pak celý rok béčko, hořčík a omegu..
Určitě to má smysl imunitu podpořit, nikdo nemá tak dokonalou stravu aby pokryl denní příjem vitamínů a minerálů
Tak ono je zasadni, CO to dite bere a kolik ucinne latky v tom je.
Kdyz slysim „neco na imunitu“ a ze si spousta lidi pod tim predstavuje nejake ty martanky, ve kterych je nula nula nic, nebo nejaky sumak, kde je homeopaticke mnozstvi vitaminu C, tak se mi otvira kudla v kapse…
@Lucie_Sx píše:
Tak ono je zasadni, CO to dite bere a kolik ucinne latky v tom je.Kdyz slysim „neco na imunitu“ a ze si spousta lidi pod tim predstavuje nejake ty martanky, ve kterych je nula nula nic, nebo nejaky sumak, kde je homeopaticke mnozstvi vitaminu C, tak se mi otvira kudla v kapse…
@Lucie_Sx píše:
Tak ono je zasadni, CO to dite bere a kolik ucinne latky v tom je.Kdyz slysim „neco na imunitu“ a ze si spousta lidi pod tim predstavuje nejake ty martanky, ve kterych je nula nula nic, nebo nejaky sumak, kde je homeopaticke mnozstvi vitaminu C, tak se mi otvira kudla v kapse…
Tak co doporučuješ?
Tezko rict…ty male deti si temi nemocemi holt musi projit, aby ziskaly pozdeji tu imunitu…vitaminy, jsou podpurne, mohou nemoc zkratit, nemohou ale zabranit jejimu vzplanuti, si myslim, na to je treba mit protilatky
…mam dve deti, oba stejne podminky…oba ale uplne rozdilny imunitni system, zatimco dcera byla od miminka neustale nemocna, s vysokymi horeckami, anginu co pul roku, strevni chripky, caste zvraceni, vcetne horsich reakci na ockovani, tak syn mel horecku vseho vsudy jednou, zvracel taky jednou, po ockovani mu nebylo nikdy nic
Covid meli taktez oba, dcera horecku, syn jen rymu bez dalsich priznaku.
@Lucie_Sx píše:
ty jsi Lucie odbornice na všechno, jak jsem četla v jiné diskuzi, Tak se ukaž a doporuč vhodné vitamíny
Za mně ano..dáváme Sanostol a spokojenost ale ještě navštevujeme saunu takže zatím to funguje..
@Tajemnadama píše:
Ahoj třeba mi zde nekdo poradi. Loňské září mi deti nastoupili do skolky, a začali klasicky tahat jednu nemoc za druhou. Davala jsem sirupy a tablety na imunitu. Vzdycky donesli jen virozu, nikdy naštěstí nic vazneho. Každopádně, letos v zari nastupuji do prace, a ráda bych kdyby vydrzeli aspoň dva týdny vkuse.Ma smysl podávat vitaminy jako doplněk stravy? Pociťujete rozdíl? Třeba můžu říct že že jara holky nebyly víceméně nemocne vůbec, krom reakce na očkování.
Pokud chceš vyhazovat zbytečně peníze, tak to smysl má. Jinak ne, spíš naopak.
@Tajemnadama píše:
Co tohle? https://www.lekarna-bella.cz/…00iu-tbl-120#…
No to fakt ne, koukni na slozeni, aromata atd, na co. A denni doporucovanou davku cecka a decka povazuju skoro za placebo…
Ahoj třeba mi zde nekdo poradi. Loňské září mi deti nastoupili do skolky, a začali klasicky tahat jednu nemoc za druhou. Davala jsem sirupy a tablety na imunitu. Vzdycky donesli jen virozu, nikdy naštěstí nic vazneho. Každopádně, letos v zari nastupuji do prace, a ráda bych kdyby vydrzeli aspoň dva týdny vkuse.
Ma smysl podávat vitaminy jako doplněk stravy? Pociťujete rozdíl? Třeba můžu říct že že jara holky nebyly víceméně nemocne vůbec, krom reakce na očkování.