Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@anahry píše:
@IcePlanet7 A to jde o kyselinu askorbovou jako „uměle“ vyrobenou nebo i přírodní vit. C? Dle toho, co jsem zjistila, je důležité, aby vit. C spolupracoval ve vzájemné synergii s dalšími přírodními látkami, aby byla jeho využitelnost smysluplná a zdraví prospěšná.
Podle mě se chová jinak vit. C v kysaném zelí a jinak v tabletě…
Pry ty bioflavonoidy zajisti, ze ten umely telo vnima jako prirodni.
Tech synergii je tam vic.
@Lucie_Sx A co myslíš ta Acerola? Píšou: 1,1 g obsahuje 180 mg ryze přírodního vitaminu C, což odpovídá 300% DDD. Obsahuje vit. C ve formě několikrát složené kyseliny askorbové spolu s dalšími vitaminy, tj. A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, E + minerály a další důležité flavonoidy (rutin a hesperidin).
Mně to pořád vychází líp, jak ta syntetika…
Nevím, co tu vše zaznělo, nemám čas to číst. Každopádně za mě doplňky smysl mají, ale je neskutečně důležité vybírat. Různí výrobci mají různá zpracování, používají různý přídatný látky, co k ničemu nejsou. Doporučuji mrknout na ig profil Petra. Zahnalkova, která se tomu dlouho věnuje a zároveň je farmaceut. Mám tam hodně různých skvělých doplňků, které doporučuje. Já sama beru hořčík Triola magnesium, mám tady acerolu a dětem vitamin D+k od trime, betaglukan od mykomedica a ještě budu něco pro suché objednávat, ale ty názvy si teď nepamatuju.
@3mamamina Ten profil jsem nenašla. Muzes dát screen nebo alespoň napsat, co má na profilovce?
@anahry píše:
@Lucie_Sx A co myslíš ta Acerola? Píšou: 1,1 g obsahuje 180 mg ryze přírodního vitaminu C, což odpovídá 300% DDD. Obsahuje vit. C ve formě několikrát složené kyseliny askorbové spolu s dalšími vitaminy, tj. A, B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9, E + minerály a další důležité flavonoidy (rutin a hesperidin).
Mně to pořád vychází líp, jak ta syntetika…
Acerola je urcite super na takove to denni uzivani, ale kdyz je ti blbe, tak potrebujes vyssi davku a to ti nevim, jestli je to clovek zvladne nadavkovat, to pak chce brat prubezne cely den.
@3mamamina píše:
@rejžička https://instagram.com/…a.zehnalkova?…
Supr, moc dekuju! ![]()
@rejžička koukám ještě na ten svůj text. To je hrozný, jak mi to mobil opravil. Já fakt chvátala, takže už jsem to znovu nečetla 🙈
@Lucie_Sx píše:
A nejak mi nejde dohromady tvuj zacatek, kde pises, ze „nekdy“ je to potreba a pak to obratem vyvratis, jak to skodi.
Par studii jsem cetla a funguje to.
Asi som to nespecifikoval dost jasne. Vsetko co som pisal bolo myslene na zdraveho dospeleho muza. Vynimku tvoril odstavec kde je uvedenych 5000mg a jedna veta v uvode, ktore upozornuju na to ze pre specificke pripady existuju ine postupy a v tom pripade samozrejme postup pre zdraveho cloveka nemozno aplikovat.
Za mě určitě vitamíny smysl mají
Synovi před nástupem do školky cca od srpna dávám H2 Immunity drink, potom i celý podzim, vždy třeba 3× týdně. Má to i fajn chuť ![]()
@Lucie_Sx A tak co myslíš že je lepší? Deti 3 roky a 4roky
IMUNOHELP nebo IMUNOGLUKAN? ![]()
Obě mají cca 13-14kg.
Od září už byly obě dvakrát doma.. Vesměs jim nic není, ale je to otrava když musím řešit volno z práce kvůli rýmě.
Podle složení je asi lepší ten imunohelp? ![]()
@Tajemnadama píše:
@Lucie_Sx A tak co myslíš že je lepší? Deti 3 roky a 4roky
IMUNOHELP nebo IMUNOGLUKAN?
Obě mají cca 13-14kg.
Od září už byly obě dvakrát doma.. Vesměs jim nic není, ale je to otrava když musím řešit volno z práce kvůli rýmě.
Podle složení je asi lepší ten imunohelp?
Za me rozhodne Imunohelp.
Hlivu muzes dat cistou zvlast, pokud chces doplnit.
@katagowan já každý den hořčík, železo, omegu, vitamín B, D a probiotika… bez tohohle nevyjdu ráno z domů
Za mě teda smysl mají..minimálně vitamín D3 s K2, dobře se mi osvědčily Betaglukany Biocell od Mycomedica a H2 Immunity drink