Pomaha na zvraceni i lehka Coca cola?

25.8.23 13:15

Pomaha na zvraceni i lehka Coca cola?

Ahojky holky, potřebuju rychlou radu, dcera zvrací, včera jsem ji na noc dala poslední pytlíček tasectanu, potom tu mám smectu ale ona mi ji prostě nevypije+ když jsem to do ní minule natlačila tak ani nezabrala. Zase ji přes den nechci cpát tasectanem, ten ji dávám jen na noc. Myslíte že když ji dám lehkou colu že taky zabere? Děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2003
25.8.23 13:19

Proč jí nedáš normální colu? Chceš ať jí je navíc špatně z umělých sladidel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3847
25.8.23 13:21

U diagnóz a prognóz je docela důležitý věk pacienta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4789
25.8.23 13:22

Zabrat nevím, dej jí hodně vychladit. U té klasické coca coly je právě dobrý ten cukr, že doplní to, co zvracením odešlo.
Někdy nám pomohlo i jen cucat led.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22157
25.8.23 13:26

Nebo zmrazit tu colu v mrazitkach na led a dát jí to cucat. Ale hlasují pro klasickou colu, ne nějaká zbytečná chemická sladidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11868
25.8.23 13:32

Kola se doporučuje i proto že je sladká, takže doplní cukr a tím pádem energii…možná lepší službu udělá oslazeny heřmánkový čaj,…smecta není na zvracení ale na průjem…u zvracení bych jí nedávala mohla by žaludek naopak více podrazdit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.23 13:33
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11090
25.8.23 13:34

Normální jí dej Coca-Colu, chlazenou, po lžičkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42532
25.8.23 13:44

Když nemáš normální kolu, uvař černý čaj (neochucený), oslaď ho (hodně), dej na špičku nože soli (fakt málo), vychlaď, klidně nech zamrazit v ledítku. Postup stejný jako s kolou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
25.8.23 13:45

Vždycky jen original Coca-cola, vychlazená. Tak dobře jako Cola nezabere ani Pepsi. Za nás vždy super Cola, nebo černý čaj s ledovou krustou, taky zabírá fajn. 👍 ať je brzy lépe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7536
25.8.23 14:06
@Veronika_veru55 píše:
Ahojky holky, potřebuju rychlou radu, dcera zvrací, včera jsem ji na noc dala poslední pytlíček tasectanu, potom tu mám smectu ale ona mi ji prostě nevypije+ když jsem to do ní minule natlačila tak ani nezabrala. Zase ji přes den nechci cpát tasectanem, ten ji dávám jen na noc. Myslíte že když ji dám lehkou colu že taky zabere? Děkuji :srdce:

Tasectan a smecta je na průjem, snad neee??? Nemáš kinedryl doma? Pomáhá na úklidneni žaludku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65442
25.8.23 14:10

A cola je jeste s cukrem? Pepsi uz jen s cukrem nekoupis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.23 14:23
@vokishka píše:
A cola je jeste s cukrem? Pepsi uz jen s cukrem nekoupis.

V české Coca Cole taky není cukr, nebo jo? Podívejte se na ten můj odkaz.

*Výzkumy úlevný účinek nepotvrdily

Cola obsahuje i kofein, který působí stimulačně a může zavadlé dítě probrat, ale to vlastně není cílem. Obsahuje rovněž malé množství kyseliny fosforečné, která má mírný antiemetický efekt, tedy zmírňuje zvracení. „Ale množství kyseliny fosforečné v cole je velmi malé a antiemetický efekt tohoto množství nebyl ve studiích potvrzen,“ doplnila lékařka Jitka Dissou, která je zároveň odbornou garantkou webu Dětská pohotovost. Na něm lékařky matky zveřejňují praktické informace o nejčastějších dětských zdravotních problémech.

Malé množství studené, ale vybublané coly lze podle ní eventuelně podat dospělému nebo většímu dítěti při nevolnosti. Ale určitě by se neměla podávat někomu, kdo zvrací.*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.23 14:28

@medvidka proč myslíš že se asi ptám? Colu mám doma jen lehkou, proto se asi ptám ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.8.23 14:29

@Sadman věk 14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat