Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky, potřebuju rychlou radu, dcera zvrací, včera jsem ji na noc dala poslední pytlíček tasectanu, potom tu mám smectu ale ona mi ji prostě nevypije+ když jsem to do ní minule natlačila tak ani nezabrala. Zase ji přes den nechci cpát tasectanem, ten ji dávám jen na noc. Myslíte že když ji dám lehkou colu že taky zabere? Děkuji ![]()
Proč jí nedáš normální colu? Chceš ať jí je navíc špatně z umělých sladidel?
Zabrat nevím, dej jí hodně vychladit. U té klasické coca coly je právě dobrý ten cukr, že doplní to, co zvracením odešlo.
Někdy nám pomohlo i jen cucat led.
Nebo zmrazit tu colu v mrazitkach na led a dát jí to cucat. Ale hlasují pro klasickou colu, ne nějaká zbytečná chemická sladidla.
Kola se doporučuje i proto že je sladká, takže doplní cukr a tím pádem energii…možná lepší službu udělá oslazeny heřmánkový čaj,…smecta není na zvracení ale na průjem…u zvracení bych jí nedávala mohla by žaludek naopak více podrazdit
Když nemáš normální kolu, uvař černý čaj (neochucený), oslaď ho (hodně), dej na špičku nože soli (fakt málo), vychlaď, klidně nech zamrazit v ledítku. Postup stejný jako s kolou.
Vždycky jen original Coca-cola, vychlazená. Tak dobře jako Cola nezabere ani Pepsi. Za nás vždy super Cola, nebo černý čaj s ledovou krustou, taky zabírá fajn. 👍 ať je brzy lépe
@Veronika_veru55 píše:
Ahojky holky, potřebuju rychlou radu, dcera zvrací, včera jsem ji na noc dala poslední pytlíček tasectanu, potom tu mám smectu ale ona mi ji prostě nevypije+ když jsem to do ní minule natlačila tak ani nezabrala. Zase ji přes den nechci cpát tasectanem, ten ji dávám jen na noc. Myslíte že když ji dám lehkou colu že taky zabere? Děkuji
Tasectan a smecta je na průjem, snad neee??? Nemáš kinedryl doma? Pomáhá na úklidneni žaludku.
@vokishka píše:
A cola je jeste s cukrem? Pepsi uz jen s cukrem nekoupis.
V české Coca Cole taky není cukr, nebo jo? Podívejte se na ten můj odkaz.
*Výzkumy úlevný účinek nepotvrdily
Cola obsahuje i kofein, který působí stimulačně a může zavadlé dítě probrat, ale to vlastně není cílem. Obsahuje rovněž malé množství kyseliny fosforečné, která má mírný antiemetický efekt, tedy zmírňuje zvracení. „Ale množství kyseliny fosforečné v cole je velmi malé a antiemetický efekt tohoto množství nebyl ve studiích potvrzen,“ doplnila lékařka Jitka Dissou, která je zároveň odbornou garantkou webu Dětská pohotovost. Na něm lékařky matky zveřejňují praktické informace o nejčastějších dětských zdravotních problémech.
Malé množství studené, ale vybublané coly lze podle ní eventuelně podat dospělému nebo většímu dítěti při nevolnosti. Ale určitě by se neměla podávat někomu, kdo zvrací.*
@medvidka proč myslíš že se asi ptám? Colu mám doma jen lehkou, proto se asi ptám ne? ![]()