Makrobiotika v praxi - prosím poraďte

9847
20.9.11 12:18

Makrobiotika v praxi - prosím poraďte

Ahoj holky, měla bych prosbičku na vás co víte něco více o makrobiotice než se píše na wikipedii nebo ještě lépe někoho kdo máte osobní zkušenost…
Neuvažuji že bych se já sama ubírala touto cestou, řeknu rovnou že čokolády a sýrů se nevzdám :mrgreen: :oops:

Mám kamarádku která je makrobiotička a vede k tomu i své malé děti, bavili jsme se o tom jak její děti dostávají ze stravy dostatek minerálů, vitamíny si myslím že nejsou problém, no možná vit.D :nevim: Není mi ale jasné jak zajistí dostatek železa a vápníku, toto si myslím že je pro vývoj dětí opravdu klíčové a jen z rostlin přeci nemůžou mít tohoto dostatek :nevim: mléčné výrobky i jakékoliv produkty zvířat (vč. vejcí) jsou v jejich domácnosti tabu a podle toho co jsem pochopila, tak luštěniny vyjímečně… Chápu že to jistě něco do sebe má, třeba stran cholesterolu a příjmu cukrů čeho je v dnešním „běžném“ jídelníčku opravdu velký nadbytek, ale co vlastně makrobiotici můžou a co ne? Bavili jsme se s ní třeba o přírodním vápníku pro děti, ale je vyroben ze skořápek mořských lastur a i to jí vadí :nevim: tak už fakt nevím :think: Je to pro mě celkově velká neznámá a nerada bych třeba jejím dětem nabídla něco co „nesmějí“, jak to bude pak řešit ve školce taky netuším, ale to už je čistě její věc…
Díky moc :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43032
20.9.11 14:59

O makrobiotice vim malo, ale na vejsce jsem mela moznost mluvit s jednim detskym lekarem, ktery rikal, ze na metabolickych JIPkach cas od casu davaji do kupy na smrt podvyzivene a metabolicky rozvracene deti rodicu makrobiotiku. Asi to fakt neni prdel zajistit spravny prisun vseho potrebneho. nehlede na to, ze u deti se kazda takovato epizoda podepise - nizsim vzrustem, IQ, zdravym…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Nutriční poradna (3-18 let)

Ikona - Michaela Boukalová Tomešová

Michaela Boukalová Tomešová DiS.