Nutriční poradna (3-18 let)
Michaela Boukalová Tomešová DiS.
Omezujete v současné době konzumaci čerstvé zeleniny s vědomím rizika kontaminace? Nebo budete spoléhat na to, že zeleninu důkladně omyjete a budete ji normálně jíst?
Já si svůj jídleníček bez salátu nedovedu představit
, i holky ji hojně jí, ale riskovat taky zbytečně nechci.
Zase lehce hysterická ne?
Hlavně nešil, myslím, že se jednalo jen o BIO okurky, takže 95 % populace je v klidu
Já si myslím, že to bude jen výstřelek do tmy. No pak je ještě varianta, že by sis pěstovala svoji zeleninu ![]()
Neomezuju. Ani jsem radši moc podrobností nečetla:-) Ale na druhou stranu, není to špatný, aspoň se míň bude kupovat ovozel bez chuti a vůně ze Španělska. I když asi jen na čas a stejně to nahradí jiná ovozel bez chuti a vůně odjinud:-)
Příspěvek upraven 30.05.11 v 09:25
Kontaminace myslím hrozí stále…stačí blbé skladování a nemusí to být ani BIO okurky ze Španělska…
Taky mi přijde hysterický přestat jíst zeleninu úplně ![]()
Ne, neomezuji. Hodně zeleniny mám z vlastní zahrádky a u kupované si myslím, že na spoustu věcí se ani nepřijde. Navíc ta kupovaná je plná chemie apod., takže nějaká kontaminace navíc nás už nespasí. Ale teda bio okurkám a zelenině ze Španělska se nějakou dobu určo vyhnu.
Taky si říkám jestli to zase není trochu hysterie. Ale zatím jsem si zeleninu nedala! Ale omytou, oloupanou okurku si dám, ale např. ledový salát, který se nedá až tak dobře omýt, asi vynechám! Jsem hrozná!
Já se přiznám, že z toho trochu nervózní jsem, bo o tom málo vím ![]()
Neomezuji se, samosebou vše důkladně myji a nekupuju bio, nehodlám umřít zdravě. Ono se není čemu divit, holt biookurky hnojily biohovnama, tak se tam usadila biobakterie
. Jo, není nad klasická chemická hnojiva, ty jsou sterilní
![]()
Neomezuju, naopak budu těžit z hysterie obyvatel, kteří přestanou zeleninu konzumovat a tak se bude zlevňovat ![]()
přiznám se, že mám teda obrovský strach ![]()
Dnes o tom vyšel krásný článek v MFDnes a na klidu mi nepřidal
![]()
Další stopy prý vedou do Dánska ![]()
Doma se neomezuji, páč vím, že moje hygiena je dostatečná, ale včera jsem byli v restauraci a trochu jsem se zdráhala, to se přiznám.
Nemezuji, ale více peru, myji a oplachuji..Včera jsem snědla mísu ledového salátu a zatím dobrý
![]()