Malá hlavička před porodem

9
26.1.18 08:00

Malá hlavička před porodem

Dobrý den mamči,
včera jsem byla na kontrole v porodnici, jsem 39+1 tt, mimčo se vyvíjelo celé těhu ukázkově, ale od 36. týdne je spíš menší, první dcera je taky drobek, takže žádné velké překvapení, ale včera na přeměření mě úplně zaskočili, že asi 3krát přeměřovali hlavičku s tím, že vůbec nevyrostla od minule, takže je o 3 týdny pozadu vůči zbytku těla??? navíc mám málo plodovky, takže mě čeká v pondělí nástup do nemocnice na plánovaného císaře. Dr mi řekla, že placenta už je přezrálá a že bude lepší porodit, co nejdřív, ale že jinak ok, ale na tom utz byli celkem rozhozený a já jsem ted taky, máte někdo podobnou zkušenost, může to být jen chyba měření? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2495
26.1.18 08:13

@1Dany ze zkusenosti vim, ze co vidi na utz nebyva 100%, preji ti at miminko uz chovas zdrave v rukou :hug: a jestli to dobre meri, tak je dobre, ze na to prisli. Muj manzel byl hypotrofik prvni rok narocny, ale vse dohnal a uz to na nem nejde videt, ale on se narodil az v 40tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
26.1.18 08:18

No, moje dcera zaostávala skoro celou dobu. 40tt měla hlavičku o tři - čtyři týdny menší. Takže u ní to chyba být nemohla. Poslední dva měsíce mě měřili každý týden. Když to někdo naměřil blbě, tak se stalo, že se ji hlava „smrskla“. To se divili…

No, nevím je to zvláštní, že takhle najednou. Zkus jestli tě ještě někde nepřeměří. Za mě lepší císař než preindukce. Držím palce ať to dobře dopadne. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
26.1.18 08:23

Děkuju za odpověď, přeměřovat už nechci, v pondělí mám nástup, v úterý bude malá na světě, pak bude jasno, ale mám trošku nervy, tak jsem se chtěla uklidnit… moc jsem si napodruhé přála přirozený porod, a nakonec se těším na císař, abych už viděla, že je malá v pořádku… to že je menší celkově je v pohodě, to dožene, ale hlava to je mozek, to mě trošku vyděsilo… tak holt musím vydržet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
26.1.18 08:39

Mám podobnou zkušenost, ve měření se doktorka strefila úplně dokonale. U nás na vině byly četné infarkty placenty, kdy už mimino nerostlo a nemělo dost kyslíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
957
26.1.18 08:40

Je dobře, že jdeš na císaře takhle brzy.
Ta přezralá placenta, to bych se taky bála, to není dobré. Už malou nevyživuje správně.
Já jsem plašan (a zdravotník) a nechala bych se kuchnout hned.
Držím moc palečky, ať si v úterý chováš krásné zdravé miminko :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
26.1.18 08:44

@quinsley jo, já taky chtěla kuchnout hned, ale ne, že se to vyvolá. Nakonec těžká asfyxie a resuscitace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15421
26.1.18 08:56

@1Dany @Hadumi
Mě teda tohle vyčkávání připadá jako zbytečná hra s ohněm. Doktoři vědí, že už to není v pořádku a ještě chvíli počkají, jestli z toho nebude opravdový průšvih :palec:. O nervech pro rodičku ani nemluvím a přitom 3 dny ve 40.tt přece nemůžou už hrát žádnou roli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
26.1.18 09:02

No plaším spíš jen já, dr byla v pohodě, monitor byl ukázkový, průtoky taky… jen ta dr co měřila na utz, prostě byla z toho měření neštastná, tak jsem to začala víc studovat…
tak snad tam má tu hlavu jen špatně měřitelnou… v podtatě mi toho císaře nardinovali tak pro jistotu, protože první byla také císařem pro nepostupující porod a ted je nález na čípku taky špatnej… takže mi to zdůvodnila tak, že nebudeme nic riskovat a půjdem do císaře, ale že zatím není důvod se bát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
26.1.18 09:40

Dyt takhle ke konci těhu to snad ani uplně přesně změřit nejde, nebo jo? Jinak doktoři jsou experti na to jak vyděsit rodičku :) Držim palce at je vše v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4523
26.1.18 09:50

Ahoj, muj mladsi vse v tehotenstvi ok, na zadny problem se neprislo. A narodil se s hlavou 32 cm (31 uz je hranice mikrocefalu). Byly i dalsi ooprodni problemy, ale s velikosti hlavy nesouvisely. Ted je kluk akorat sledovanej a hlavu ma porad malou, ale uz je aspon v grafu, ne pod nim. Zatim se vyviji v norme, psycho- je pozadu, ale -motoricky zase napred.
Malej to ma po me, ja mam hlavu taky n hranici mikrocefalu a jsem zdrava, asi mam nejakou dys, ale v mem detstvi se to tolik neresilo. Kouknete na vase hlavy a hlavne nespolehejte na mereni ored narozenim, byva nepresne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
26.1.18 10:09

@ivašot. moje řeč, u nás bylo jasné, že kdyby dítě bylo v břichu snad už jen pár hodin, tak je pozdě… Ale třeba si mysleli, že to není tak zlé, ale to už teď nemá cenu řešit.
@1Dany tak pokud jsou průtoky ok, tak to bych zase tak nervozní nebyla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
26.1.18 10:16

@quinsley @Hadumi
Holky jak se pozná přezrálá placenta? Jsem jen zvědavá, protože mě za celé těhotenství nikdo vnitřně nevyšetřoval (kromě chvilky intimity s tyčinkou na streptokoka :lol: ). Dá se to poznat z utz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3365
26.1.18 10:26

@1Dany Tak držím moooc palce, ať je všechno v pořádku. MAlá určitě bude zdravá a v pořádku, neboj :hug:. Hlavně ty se přes víkend nestresuj a zkus si alaespoň užít poslední dny s bříškem :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3365
26.1.18 10:27

@Bídžej Placenta se vyšetřuje při ultrazvuku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí