Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@lentilka248 tak to je super, že se pak člověk nemusí tahat jinam. A nepřišla na to, že je syn vzhledem k tt hodně malý?
@Hadumi no on byl menší, ale opozdovat se začal hodně až po 34tt, to jsem prechazela od gyndarky do porodnice (kvůli potížím) a tam to bylo ve smyslu jasně jste drobná byla jste drobná u porodu chyba měření atd atd.. Až když jsem tam šla za týden znova, tak už se to dr. Nezdálo, ptz to vypadalo, že nabral asi 10g..ale rodila jsem pak až za týden.. Ještě den před porodem mi říkali že to dám spontánně.. No.. Raději nepomyslet..
@lentilka248 aha, moje dr. to začala řešit hned, ale v porodnici moc ne. I když tedy po porodu jsem na přítomných viděla, že to (postup) teda moc ok nebylo. Mně porod vyvolali a byl z toho překotný, který malýmu taky moc nepřidal + po porodu zjistili VVV srdce. Prostě to bylo strašný.
@Hadumi tak ono to neberu jako pochybení, protože dítě menší do týdne, 14 dnů je vesměs ok, navíc mám pozdě ovulaci, tak jsou menší většinou od začátku o pár dnů.. Navíc ty jejich týdny jsou na tabulkoveho novorozence vaziciho 3,5kg..Je logické, že když dítě bude mít porodní hmotnost o kilo menší, tak musí vážit méně.. Ten rozdíl je nejvíce vidět ve 3.trimestru..
@lentilka248 tak jestli měl syn cca 2 kila, možná ani to ne, tak si někdo musel všimnout, že zaostává víc než o 2 týdny…
@Hadumi v 34tt mě 2kg(dle jejich tabulek to odpovídalo 32+6 myslím), kdyby nabíral standardně, tak by do termínu měl kolem 3..o týden v porodnici měl ale skoro stejně, dr říkala, že to může být.. Jiný software atd.. Za dalsi týden asi o 10g víc.. Takže jim došlo, že je nejspíš problém.. Druhé dítě ok, 3,2kg v 39tt, teď jsem 35tt, dítě je od začátku o týden menší, ale čekám, že bude mít mezi 2,5 - 3kg..ja měla ve 41tt 2,7kg, moje máma podobně..
Pozvánka
Ahoj holky,
chtěly bychom vás všechny srdečně pozvat na náš instagramovy blog o dětech. Nic neprodáváme, nechlubíme se drahýma oblečením a předraženýma kočárkama, ale vždy otevřeme nějaké téma a chceme to s vámi všemi probrat.
https://www.instagram.com/mamyzaoponou/
Jsme dvě sestry co mají malá miminka a i my hledáme někoho kdo nám poradí. Dnešní téma je o rýmě a jak ji zvládnout. Máte i vy nějaké postřehy?? Rády si je přečteme. o Aniballu budeme také psát článek jako o báječné pomůcce a jak nám pomohl při porodu.
Tak nás navštivte, budeme rády
![]()