Malá řemeslná pekárna Ostrava

4
28.1.26 11:34

Malá řemeslná pekárna Ostrava

Ahoj všem,
chtěla bych se zeptat na váš názor. 😊 Se sestrou si pohráváme s myšlenkou otevřít malou řemeslnou pekárnu. Zaměřily bychom se hlavně na domácí toustový chléb, kváskový chléb, různé druhy štrúdlů a koláčů.
Každý pátek bychom navíc pekly něco speciálního – třeba vánočku nebo jiný druh chleba.

Objednávky by šly dělat přes web, Instagram nebo Facebook a pečivo by bylo možné si vyzvednout čerstvé na malé prodejně, případně bychom nabízely rozvoz 2× týdně v daných časech (ráno a večer).

Budeme rády za váš upřímný názor – líbilo by se vám něco takového? Objednávali byste? Co by vám případně chybělo nebo co by vás nejvíc zaujalo?

Moc děkuji. ❤️Lucka

Příspěvek upraven 28.01.26 v 14:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15548
28.1.26 12:31

Já pečivo skoro nekupuju. Peču si sama. Takže bych nevyužila … :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
28.1.26 12:41

Já bych to třeba nevyužila také, malé i větší pekárny tu jsou a tady ty objednávačky přes fejsbuky a instagramy ve mně z nějakého důvodu vůbec nevzbuzují důvěru :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5144
28.1.26 13:20

Pokud by to byl obchudek, kde bych mohla prijit a koupit bez objednavky, tak bych klidne navstivila a vyzkousela. Pokud jen na objednavku, tak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
28.1.26 13:51

@smile_xxx ano štrůdly dle naší receptury.
Různé druhy náplní a polevami. Pro příklad jsem přidala i obrázek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
28.1.26 13:55

@hani28 Děkuji za odpověď.
Plánujeme také malý obchůdek, kde si bude možné naše pečivo koupit přímo na místě. Navíc chceme, aby si lidé mohli objednat štrúdly i přes naše webovky a mít je doma čerstvé. Sama vím, jake je přijít z práce domů a už nikde nenajít dobré pečivo, tak chceme, aby to bylo snadné a rychlé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8109
28.1.26 14:09
@Matys311 píše: Více

Málo informací. Záleží, jakou byste zvládli denně předpokládanou produkci, jaký máte kapitál a jak dlouho byste si mohli mít ztrátový rozjezd, jaké máte zajištěné alespoň malé stálé odběratele atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
28.1.26 14:22

@rmot Chceme opravdu malou pekárnu obchod by byl otevřený například od 8 do 12 plus dvakrát týdně rozvoz s ranním a odpoledním časem. A navíc, že by si to lidé mohli vyzvednout na čas, ještě teplé a čerstvé. Chceme to dělat tak, aby dvě osoby zvládly provoz, takže žádná velká výroba.

Jsme v tom úplně nové nechceme nic velkýho. nás zajímá, zda by o něco takového byl zájem. Dováželi bychom opravdu čerstvě upečené pečivo. Ano peníze na vybavení atd máme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5476
28.1.26 14:51
@Matys311 píše: Více

Hele a kdo má čas si mezi 8:00 a 12:00 jít koupit pečivo? Já bych spíš potřebovala, aby takové obchody byly otevřené před 8:00 a/nebo po 17:00. Takhle jde člověk ráno do práce, pekárnička zavřená, jde z práce, pekárnička zavřená…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
28.1.26 15:03

Nevím, jak konkrétně v Ostravě, ale mám dojem, že v poslední době se s těmi řemeslnými pekárnami roztrhl pytel. Takže určitě neočekávej, že zaplníte nějakou díru na trhu, bude to tvrdý boj o zákazníky. I z hlediska cen, já chápu, že takto v malém a z poctivých surovin upečené pečivo něco stojí, ale já úplně nejsem ochotná dávat třeba za makový koláček 50 korun (což v pekárnách tohoto typu klidně stávají).

Jinak pro mě by nebylo to, myslet na objednání, vyzvedávání nebo na to, že musím být doma, když mi povezou pečivo. Spíš prostě tak, aby to bylo někde po ruce, mohla jsem tam zaskočit v čase, kdy se mi to hodí např. cestou z práce (tj. ne od 8 do 12), mohla rychle nakoupit a hotovo.

Jestli je to váš sen, zkusila bych asi to spíš nejdřív rozjet jako vedlejšák s budováním komunity třeba přes ty sociální sítě a když se to nějak chytne, tak teprve do toho jít „all in“ i přímo s prodejnou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17006
28.1.26 16:16

V Ostravě takové pekárny jsou - v každém obchoďáku tu máš stánky právě s domácím chlebem. Rozvoz pečiva - no nevím, jestli se tím uživíte :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat