Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, zajimalo by me, zda ma nektera z vas doma stejneho mrnouse jako ja a jak resi vas lekar. Dcera se narodila ve 38tt s vahou 2.930 a mela 47cm. Od zacatku problemy s kojenim, potom s prikrmy, proste je to nezravec
Na rocni prohlidce vazila 7.850 a merila 71.5. Nas doktor to neresi, je totiz ziva, pribyva kazdy mesic, jen proste pribyva malo
Do tabulek se vejdeme a i kdyz je vzdycky nejmensi mimco ze vsech, tak zase ostatni predhoni v tom, jaka je to gymnastka
Ted me ale vyblbla kamaradka, ze to neni normalni, ze je tak prtava a jestli se nejedna o poruchu rustu…Za mesic jdeme na ockovani, tak to proberu s doktorem, ale spis by me zajimalo, zda jsou tu dalsi maminy, ktere maji takoveho prcka a jak to vase deti pozdeji dohonily/nedohonily a jestli se v nekterem pripade jednalo opravdu o poruchu rustu a jak to resil vas doktor. Diky ![]()
Příspěvek upraven 14.05.13 v 21:09
NO ta starší měla 2590g a 47cm a na roční prohlídce měla 7650g a 71cm a to jedla za 3 děti, ale taky dost běhala. Mladší měla 3074g a 49cm a na roční 7500g a 69cm ![]()
Ahoj, my jsme nyní ve fázi, kdy oblítáváme doktory nejen kvůli růstu. Malej měl při porodu v 35tt 42cm a 1970g. Nyní má 33 měsíců a váží 11,5kg a měří 90cm. Kvůli tomuto jsem jej nechala nabrat u dětské a vyšla mu špatně štítná žláza. Endokrin. nám po půlročním chození k ní předepsala Letrox na štítnou a řešíme nyní jeho malý vzrůst a nízkou váhu. Chce udělal testy na růstový hormon a z toho už mám trochu lufty
. Takže asi radu nemám, možná jen zkusit udělat krev a z ní se potom odpíchnout. Mladej je hroznej čipera, na to kolik toho sní jede snad na záložní baterky a já sním
. U dcerky se nyní potvrdila celiakie, takže nás čeká další zkoumání
.
JInak v roce to docela vytáhl na 74cm a 8,3kg
Tak te jdu potesit ![]()
Nejmladsi se narodil s vahou 2830g a 49cm. V roce mel 7950g a 71cm
Taky nezravec, temer do roka jsem plne kojila
Ted mu budou 4, vazi takovych 16-17kg a meri neco pres metr…mozna 102, 104
Takze prumer. Nikdy jsme to neresili, na srovnani ma sestrenici o mesic mladsi, o 6 kilo tezsi a o pul hlavy vetsi ![]()
Ano a je zivy a nespavec k tomu ![]()
@Evelina31 moje dcerka, porodní 2.860 a 47 cm, na roce 8100, doktorka nikdy nic neřešila, prospívala, přibírala. Teď je už velká slečna a je štíhlá pořád, každé dítě je jiné ![]()
Nas se narodil ve 35tt a mel 44cm a 2190g. Rocni kontrola nas teprve ceka, ale hadam ze ma ted v roce neco malo pres 8kg a 68cm (nase vaha vazi plus minus, takze nevim presne a u metru mi taky nepostoji). Je v pohode, vesely, aktivni (nekdy az moc). Holt bude drobnejsi.
Mozna by stalo za to zkontrolovat zelezo v krvi. My ho meli malo a tak kapeme kapicky.
Starší syn narozen 38+0tt, 3 kg, 47 cm a v roce 8kg, 74 cm..dr. to také neřešila (jsem s manželem oba menší)…pořád rost, ale málo oproti vrstevníkům, ale ve 3 letech mu zjistili alergii na kasein- začal držet dietu a za necelý rok vyrostl o 14 cm, teď mu bude 5 a má 106 cm a 17 kg (ve školce průměr)
Tak my porodní 3020g a 47 cm a v roce měla 70 cm a 8250 g, je maličká, ale nikdo to neřeší, dokonce nikdo neřešil, když od 3 do 5. měsíce nevyrostla ani o cm, zítra jdeme na 1,5 roční prohlídku, tak jsem zvědavá kolik bude mít, ale asi tak 9 kg a 75 cm
Ja mam mrnata oba, syn jeste rok nemel, juknu k dceri do prukazky… vaha 8210 a 71,5, takze jen o chlup tlusci. Ted mi prislo ze se docela vytahla a nemam pocit, ze je mezi detma ta nejmensi.
jak jste velci vy s muzem? Ja treba mam jen 150 cm, manzel 190, takze jestli zdedi moje geny, tak asi moc nevyrostou. I kdyz ja doufam, ze ne.
Můj syn měl téměř stejné míry, i při narození, i v roce. Akorát s tím rozdílem, že jí nomálně
Nijak extra malý mi nepřipadá, teď ve 2.5l má asi 12kg a 86cm.
Moje dcera narozena 38+4, 2,59 kg, 48 cm. V roce (schválně jsem to našla) 7,8 kg, 71 cm
. Teď má asi 9,5 kg. Dr. nic neřeší, vyvíjí se o. k., já jsem drobná, dcera bude asi taky. Jídlo je teda katastrofa, když někdy vidím, jak jí jiný děti, tak závidím, musím se přiznat. Ale zas ji můžu ve 2 letech ještě v pohodě nosit
.
Poruchy růstu se nebojím, spíš mám strach, že se potrápí jednou ve škole, mně daly děti celkem sežrat, že jsem byla malá. Ale to je daleko
.
Jo a na plavání se na mě jedna (baculatá) maminka koukala, jak kdybych dceři nedala najíst
, ale to je spíš sranda.
@1024 píše:
@AnastazieB Nemáš tam chybu? Ve 2,5letech 86cm?
Nemám, je to málo?
Záleží i na vaší výšce, známá má s bídou 150 cm, její maminka ještě míň… děti má obě mrňousky, naše 2 letá byla těžší než její téměř 5 letá, a teď, 2,5 a 5,5 je určitě už i vyšší