Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mam druhe miminko, 1,5mesice stare, co s nim. Uz jsem na pokraji sil, vycerpana, ubrecena, vynervovana, sama, doma jak po granatu, starsiho syna moc nestiham. Ten starsi, od miminka andilek, spavej, hravej, brzo chodil, brzo bez plin, domluva super, skolka i skola zatim bez problemu a na sourozence zarly zdrave, proste od mimiska hotovej andilek. Ale to mladsi, to mi dava, nespi, od rana do vecera rve, v noci rve, v kocaru rve, porad uz od 1tydne se chce jen chovat. A taky neustale kojim. Treba i cele dopolede. Prikrmy nepomahaj. Kdyz nahodou spi tak pouze semnou u me v posteli. Jakmile vstanu, je vzhuru a opet rve. Uz proste nemuzu, vyzkousela jsem snad uplne vse. Jsem bezradna.
Nemá náhodou koliku? Od mojí kamarádky malá proječela první tři měsíce života a kámoška už myslela, že skočí z okna..byla s ní i na vyšetření kvůli tomu, že skoro nespala a nakonec se zjistilo, že má koliky.
Univerzální rada pro chovací děti… Šátek? Volné ruce, dítě většinou brzo zalomí a je čas na staršího/vaření/úklid/sebe/cokoli jiného…
Já jsem si koupila nosítko
Hodně se to zlepšilo (nebylo to teda až tak strašné, jak u vás), jak se začala pohybovat a dostane se, kam potřebuje, když začala jíst to, co my a když jsem ji přestala (v 15 měsícich) kojit - najednou už nejsem jenom „ta mlékárna“
Taky spaní se zlepšilo, už dozrála na to, aby spala jen 1× denně, navíc už spousta věcí není pro ni až tak nových, takže konečně aspoň můžu říct, že normálně spí (1× denně 2,5 hodiny, to jsem si mohla nechat dřív zdát
) Ještě ty zuby aby už měla všecky a bude to
Ale je to povaha, no - je to vidět, že se snadněji rozčílí, jak není po jejím, tak je oheň na střeše (a to se s ní mažu mnohem míň, než jsem se mazala se starším) a celkově je taková umanutější. To už jí asi zůstane, ale třeba bude zas zapálená pro různé věci
A asi bude líp vycházet s dětmi, než starší brácha.
Ja myslim, ze je jeste malinkej, kazde miminko je jine. Mohou ho trapit prdiky, muze mit hlad, cokoliv. Myslim, ze to budes muset jeste vydrzet. S tim kojenim neporadim, sama jsem nekojila, ale dle jinych maminek kojeni cele dopoledne neni nic neobvykleho, ale nevim. A ty prikrmy davas, ze mas malo mleka?
Nemas nekoho, kdo by ti ted zpocatku pomshal, treba mamka, tatka? Aby sis trochu odpocinula..
Ono se nedá dělat nic jiného než vydržet.. U nás pomohla bio gaia a espumisan na koliku.. A taky babičky a kamarádky, které chodily v té době hodně na návštěvy…
No, vse uz jsme zkouseli, satek, vak, kapky na prdiky, a i ty prikrmy. Vse selhalo, jeste zkusime ergo nositko. Babicky v praci, dedci raci nee a tatik odchazi v 7rano a vraci k 7 nebo 8 vecer, kolikrat i o vikendu. Takze dobrej mazec
Nase mala prorvala 3 mesice, pak jsem koupila Infacol na prdiky a byl klid
Rada je jediná : přežít to. Každé dítě je jiné a většinou dobré rady jiných na to naše nezabírají. Prostě to tak někdy je. Měla jsem to samé a nechápala jsem některé, že neumí utišit dítě. Tak pak u druhého jsem pochopila. Je to dost stresující, ale netrvá to věčně.
@veeerry moje mala řvala asi 8 měsícu vkuse, ale ja nežila v iluzi o spavem a ležícim miminku i starší kluci řvaly ne tak moc jelikož dcera ta vede, ale řvaly do 4 let nespali, takže jsem tušila
dceru hodně bolelo břiško, ale hodně… skusila jsem vše a řvat nepřestala do dneška kdy ji je 14 měsíců
hlavu vzhuru bude lepe uvidiš ![]()
U nás to trvalo většinou do 3 měsíců, pak se ta začalo pomalu zlepšovat, sice žádné spáče a anděly doma nemám, ale už se to dá vydržet ![]()
Můj řve už půl roku, jak mě nevidí řve, chce se jen chovat, kdybych s ním celý den problbla v posteli tak nezabrečí, ale taky musím uvařit, uklidit atd..takže u nás se vesele řve už půl roku i v kočáře řve, takže jsou prostě asi klidná miminka-to má moje kámoška a řvouni to mám hold já, jinak už jsem taky půl roku nespala víc jak dvě hodiny v kuse a žiju..hold každý dítě je jiný..drž se matko, nám ted lezou zuby a to je někdy fakt na vodstřel..
Asi to tak bude, tak ja uz jednoho hodnyho klucinu doma mam, tak ten druhy mi musi dat zabrat za dva. U toho prvniho, kdyby me nekousl, tak bych ani nevedela, ze mu zacli rust zoubky.
Tak ja mam doma andela, ale kamaradka mela n eco takoveho jako ty, uz nevedela co ma delat, tak jeli s malou na pohotovost a tam jim doktor, po te, co ji prohledl rekl, ze to proste musi ty 3 mesice vydrzet… a fakt, ve 3 mesicich jako kdyz utne a je klid… takze VYDRZ!!!
![]()