Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@VitaminC píšu si to už rok. Viděl ho 24× a z toho jsou 6× jen 30 ti minutové a další jsou mě narozeniny, jeho, předání dárků, různý stěhování a pak cesty, že má sem. Skutečně kdy za ním přijel že on chtěl a zůstal 3hodiny bylo celkem 4×..
@Lama Lama samozřejmě, že je. Vy by jste dávala dobrovolně dítě někomu kdo chlastá? Když se opije je agresivní? A když víte, že víkendy má volne a tím byl od rána do večera v lihu. Kvůli tomu má i záznam za agresivitu v opilosti
@mokkk píše:
@Tala20 Ty jsi chlap?
Jestli je to chlap je bezvýznamné.
Krásně vystihl(a), jak by to mohlo probíhat u soudu, kdyby se do toho ex zakladatelky pustil a ona použila takové argumenty.
@Anonymní píše:
@Lama Lama samozřejmě, že je. Vy by jste dávala dobrovolně dítě někomu kdo chlastá? Když se opije je agresivní? A když víte, že víkendy má volne a tím byl od rána do večera v lihu. Kvůli tomu má i záznam za agresivitu v opilosti
Ta by dala dítě každému otci. A čím víc, tím líp. A hned.
@VitaminC píše:
@Nenitamduch Nemas spise ty nejakou diagnozu?
On/ona uráží i jinde. O této osobě jsem si udělala obrázek nad jejím nechutným příspěvkem v deníčku, který napsala maminka na vozíčku.
@Anonymní píše:
Zajdi na Ospod, tam ti poradí.
@Anonymní píše:
@VitaminC píšu si to už rok. Viděl ho 24× a z toho jsou 6× jen 30 ti minutové a další jsou mě narozeniny, jeho, předání dárků, různý stěhování a pak cesty, že má sem. Skutečně kdy za ním přijel že on chtěl a zůstal 3hodiny bylo celkem 4×..
To celkem dost. Jak ho tedy oslovuje, kdyz ne tata? Ty o nem mluvis pred malym jako o kom? Kdo si mysli, ze to je?
@Anonymní píše:
snažíme se vycházet. Ale je to psychopat. Takže je pochopitelný, že nějaká nenávist tam je. A syn přesně slýchal jak na mě řval. Ale jinak taky další rozumný komentářmůžou mu dát na víkendy dítě když u něj nemá vůbec nic(postýlku, oblečení, hračky, své místo)? A je to i kuřácký prostředí? Přistěhoval se na to místo nedávno, takže pochybuju, že mu tam budou strojit hned místo.
No jo, to byla otázka času, než se objeví diagnóza. Malá rada, zrovna tímto bych okolo sebe neházel, protože psychopatie je vrozená a jsi zpátky u tématu, jakého otce sis pro dítě vybrala, s takovým se bude stýkat.
Ale beru, že jako matka se prostě bojíš, otec objektivně je pochybná existence a co teď s tím. Jako rodiče máte (formálně) stejná rodičovská práva, tak potřebuješ mít nějak navrch.
Na OSPOD bych nespoléhal, to si můžeš hodit korunou, na koho zrovna natrefíš a z jejich pohledu potřebují mít papírově pokrytý správný postup, zbytek je jim většinově šumák.
Takže bych převzal iniciativu s tím, že bych nečekal, až otec podá návrh soudu, ale sám mu navrhoval uzavření dohody, kde by byla i povinnost styku, ne jenom právo (jsou na to různé názory, někdo tvrdí, že lze uložit povinnost otce se stýkat). Plus nějaké výživné nebo co tam chceš, nejlépe to trochu přežeň.
Jakmile nebude souhlasit, tak to dát soudu jako návrh s tím, že navrhuješ mediaci, tím získáš dost času a jestli je opravdu mimo, tak by se to mohlo prokázat.
A on bude nucený předvádět, že by ty možnosti péče o dítě měl, a taky měl čas na rozmýšlení, jestli mu to za to stojí.
Já jsem z toho výčtu návštěv a chování ex nějak nevypozorovala, proč chce dítě do střídavky? Proč tím vyhrožuje? Jak moc o to stojí? Opakuje to často, nebo to ve vzteku řekl jednou? Píšeš, že se snažíte vycházet, tak nechápu, jak do toho tohle zapadá, zvlášť, když může dítě vidět.
Myslela bych si, že planě vyhrožuje (podle jeho dosavadního zájmu), ale rozhodně bych na to nespoléhala.
Jinak se záznamem pro agresivitu, tím, že nemá pro dítě zázemí, kouří doma a že to řešíš pravidelně na OSPODu, budeš mít jisté argumenty.
Tak mu někdy synka svěř na pár hodin třeba do zoo, on si to podle mne rychle rozmyslí.
@Anonymní píše:
Ne, nedávala. Já bych si s takovým chlapem dítě neporidila. Ale to je fuk. Já jen uvádím věci na pravou míru, prostě styku přes noc branis. Takže ne, není pravda, že styku nebráním. Tak to netvrď
@Uslava píše:
Ta by dala dítě každému otci. A čím víc, tím líp. A hned.
Ne to se mylíš. psychopatovi, co je celej den v lihu bych ho nedala. Todle prostě nemá dobře řešení. Žádné. Ale zcela upřímně, žena, která si najde takového otce pro ty děti, taky nebude úplně v pořádku, co si budeme nalhávat.
Problém bude u obou.
Otce, co vidi dítě jednou do měsíce nesnáším, v referendu bych klidně odhlasovala, že se mají shodit ze skály, poslat do otroctví.
Ale pojďme na zem… mě by přišel rozumný rozsudek, že dítě půjde k otci na noc po té, co bude dítě 10 týdnu po sobě pravidelně navštěvovat každou druhou sobotu, prvých 5 týdnu půl den, dalších pět týdnů celý den. K tomu každou středu odpoledne. Pokud to nedodrží, více, než jednou, jede se nanovo. Čtvrt toku je dost na to, aby si dítě zvyklo a chlap prokázal, že má o dítě skutečný zájem, ne jen buzerovat. Vsadím ledvinu, že tenhle looser to nevydrží ani týden.
@safina Ja nemyslim, ze by chtel dite do stridavky, to bych tipla na blbe pojmenovani ze strany zakladatelky (mimochodem uz tu jedna takova diskuze byla, kde matka mela pocit, ze pozadavek na 2 vikendy v mesici je stridavka). Tohle vypada, ze proste chce dite na vikend k sobě.
@j.a.n.i1 píše:
@safina Ja nemyslim, ze by chtel dite do stridavky, to bych tipla na blbe pojmenovani ze strany zakladatelky (mimochodem uz tu jedna takova diskuze byla, kde matka mela pocit, ze pozadavek na 2 vikendy v mesici je stridavka). Tohle vypada, ze proste chce dite na vikend k sobě.
Ano, tak to je. A ten otec, pokud bude chtít, toho klidně dosáhne. Můžete zakladatelce tady někteří mazat med kolem pusy, jak chcete. Je totiž otázka, jestli je fakt tak hrozný, jak zakladatelka popisuje, nebo se jí to spíš hodí do krámu. Protože jestli je a nic si nepřibarvuje, tak to ona ho vybrala za otce svému dítěti, sama a dobrovolně. Takže i díky ní teď v životě takto “skvělého” člověka mají. A ne, fakt neberu oblíbený argument, že takový před mimískem nebyl. Tvrdí nám, že je psychopat, a to je vrozená dg.
@Tala20 to sice rád občas hrotí, ale ten jeho příspěvek je docela vystihující, jak by to mohlo u soudu probíhat.
@lucad77 ne díky, ale kvůli.
A co jako, takže si to vše zaslouží? Ne, nezaslouží
@g.sandova dekuji