Malé dítě a střídavá péče

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
18.2.23 20:34

Střídavá péče a roční dítě

Dobrý den, měla jsem 8 let vztah s jedním partnerem, pak jsme si udělali plánované dítě. Těhotenství, porod a vše potom bylo náročné a partnerovi asi přeskočilo, nevím…Ale absolutně od narození ditete si nemáme co říct, je ke mně sprostý, intimně spolu nežijeme apod. Více méně jsme se shodli, že by pro naše dítě bylo lepší kdybysme spolu nebyli, protože se jen hádáme. Nejsme svoji. Jak se to prosím,, dělá " když bychom chtěli mít nějaký papír, ale zároveň se nechceme,,soudit"? Lze to třeba nějak sepsat a ověřit na poště? Nebo sepsat a hodit na soud? Jak? kam? Vůbec nevím..v našem věku někdo děti ještě ani nemá.. Prosím pokud jste ve stejné situaci nebo víte o někom můžete mi prosím i napsat, co si myslíte, že je nejvíce vhodné pro roční dítě, aby z toho nebylo nějak špatně? Je zvyklý na nás na oba. Jak často by bylo ideální ho dávat partnerovi a i na noc? Nebo jen přes den nebo jak to,, bývá " určeno u malých dětí? Děkuji moc.

• Citovat
  • Upravit
77130
18.2.23 21:06
@Anonymní píše:
Dobrý den, měla jsem 8 let vztah s jedním partnerem, pak jsme si udělali plánované dítě. Těhotenství, porod a vše potom bylo náročné a partnerovi asi přeskočilo, nevím…Ale absolutně od narození ditete si nemáme co říct, je ke mně sprostý, intimně spolu nežijeme apod. Více méně jsme se shodli, že by pro naše dítě bylo lepší kdybysme spolu nebyli, protože se jen hádáme. Nejsme svoji. Jak se to prosím,, dělá " když bychom chtěli mít nějaký papír, ale zároveň se nechceme,,soudit"? Lze to třeba nějak sepsat a ověřit na poště? Nebo sepsat a hodit na soud? Jak? kam? Vůbec nevím..v našem věku někdo děti ještě ani nemá.. Prosím pokud jste ve stejné situaci nebo víte o někom můžete mi prosím i napsat, co si myslíte, že je nejvíce vhodné pro roční dítě, aby z toho nebylo nějak špatně? Je zvyklý na nás na oba. Jak často by bylo ideální ho dávat partnerovi a i na noc? Nebo jen přes den nebo jak to,, bývá " určeno u malých dětí? Děkuji moc.

když se nechcete soudit, zajděte společně na OSPOD a tam vaši dohodu s pomocí sociální pracovnice nějak vyřešíte, a jak často bude dítě u tatínka, když se chcete dohodnout, záleží na tom, jak se dohodnete - jak vám dvěma to bude vyhovovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.23 21:10
@stinga píše:
když se nechcete soudit, zajděte společně na OSPOD a tam vaši dohodu s pomocí sociální pracovnice nějak vyřešíte, a jak často bude dítě u tatínka, když se chcete dohodnout, záleží na tom, jak se dohodnete - jak vám dvěma to bude vyhovovat

To se jako musí chodit na ospod? Já myslela, že tam chodej nějací,,sociální" případi 8o

• Citovat
  • Upravit
5734
18.2.23 21:25
@Anonymní píše:
To se jako musí chodit na ospod? Já myslela, že tam chodej nějací,,sociální" případi 8o

Tam chodí každý, co se chce rozvést nebo upravit styk dítěte po rozvodu. Prej sociální připadi.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.23 21:31
@Lil Kitkatt píše:
Tam chodí každý, co se chce rozvést nebo upravit styk dítěte po rozvodu. Prej sociální připadi.. :roll:

Já myslela, že se chodí jen na soud. Nemyslela jsme to špatně. Já myslela, že na ospodu se řeší nějací sociálně slabí, když nemají finance na děti, adopce apod.

• Citovat
  • Upravit
77130
18.2.23 21:34
@Anonymní píše:
To se jako musí chodit na ospod? Já myslela, že tam chodej nějací,,sociální" případi 8o

ne, OSPOD dělá „péči o dítě“, hmotná nouze je zase něco jiného, prostě na sociálce mají různá oddělení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77130
18.2.23 21:36
@Anonymní píše:
Já myslela, že se chodí jen na soud. Nemyslela jsme to špatně. Já myslela, že na ospodu se řeší nějací sociálně slabí, když nemají finance na děti, adopce apod.

to tam řeší také :) ale i dohodu o péči tam řeší, neboj, chodí tam i dobře vydělávající a slušní lidé - soud je právě pro ty, kteří se neumějí dohodnout,
když vy dva se dohodnete, stačí vám ta dohoda na OSPODu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.23 21:39
@stinga píše:
to tam řeší také :) ale i dohodu o péči tam řeší, neboj, chodí tam i dobře vydělávající a slušní lidé - soud je právě pro ty, kteří se neumějí dohodnout,
když vy dva se dohodnete, stačí vám ta dohoda na OSPODu

A když bych mu ho dávala třeba na 8 dnů v měsíci, tak mi vezmou rodicak?
Nějaký ten,, papír " co tam sepiseme pak lze použít pro úřady nebo někde jako,, rozhodnutí"

• Citovat
  • Upravit
7355
18.2.23 21:40

Taky jste případi, tak se tam domluvíte. Samozřejmě v zájmu společného dítěte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77130
18.2.23 22:00
@Anonymní píše:
Nějaký ten,, papír " co tam sepiseme pak lze použít pro úřady nebo někde jako,, rozhodnutí"

ne rodičák ti nevezmou, otec dítěte by ti měl platit alimenty, protože ty budeš mít dítě 22 dní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.23 22:03

A jak se to třeba dělá když je dítě nemocné? To si ho rodiče nemocné předávají? Já vůbec nevím jak to funguje. Píšu to a brečím tady.. jsem nešťastná, že jsem takle dopadla. Byli jsme spolu 10 let a po narození dítěte šlo všechno do háje. Já to nechápu. :(

• Citovat
  • Upravit
101869
18.2.23 22:04
@stinga píše:
když vy dva se dohodnete, stačí vám ta dohoda na OSPODu

Pokud se jsou schopni dohodnout a dohodu dodrzovat, tak nevidim duvod courat na OSPOD.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77130
18.2.23 22:07
@Anonymní píše:
A jak se to třeba dělá když je dítě nemocné? To si ho rodiče nemocné předávají? Já vůbec nevím jak to funguje. Píšu to a brečím tady.. jsem nešťastná, že jsem takle dopadla. Byli jsme spolu 10 let a po narození dítěte šlo všechno do háje. Já to nechápu. :(

tak chcete se oba dohodnout - tak se dohodnete, jak to budete dělat při nemoci,
to je jedno, jak to dělají ostatní, vy budete mít DOHODU vás dvou,
narození dítěte je pro vztah náročné, diskusí, jak se to všechno po narození dítěte pokazilo, je tu moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101869
@Anonymní píše:

Ne, nejde, pro urady by musela byt od soudu. Ale jinak mezi vami staci klidně ustni, pokud budete schopni fungovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@j.a.n.i1 píše:
Pokud se jsou schopni dohodnout a dohodu dodrzovat, tak nevidim duvod courat na OSPOD.

Teď se dohodnout dokážeme, ale popravdě když si partner najde jinou, tak mám obavu, aby si nenechal,,radit" a nezkoušel na mě nějaký blbosti…raději bych to černé na bílém. A právě nevím jak..Nepotrebuju se soudit, ale chtěla bych mít raději nějaký papír na ty alimenty a dny kdy mám dítě předat

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure