Malé sebevědomí

Anonymní
23.11.20 15:14

Malé sebevědomí

Zdravím :mavam: prosím anonymně..
je mi čerstvých 23 let a přijde mi, že mám zřejmě malé sebevědomí..
Například žárlim na věci, které jsou asi ok.. například: žárlim na to, že přítel už má jedno dítě s jinou, na tu jeho ex, i když ji skoro neznám.. jaký spolu asi měly vztah atd.. nám se mimino nedaří.. je mi z toho hrozně smutno.

Přijdu si jak blázen, fakt.. nikomu to do hlavy necpu, nikdo o tom neví a ani to nemám komu říci. Potřebuji nějakou radu nebo tip, jak si sebevedomi zvýšit. Jestli to tedy se sebevědomím souvisí a ne s ničím jiným, třeba s nějakými komplexy nebo tak :roll:
Prosím, neodsuzujte mě.. mam asi problém a fakt mě to štve :oops:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
23.11.20 15:24

Ve 23 bych nehledala chlapa s dítětem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.20 15:26
@Russet píše:
Ve 23 bych nehledala chlapa s dítětem.

Rozumím.. jenže na ho miluji a věděla jsem to hned od začátku. Nechtěla jsem ty dnešní frajery co nemají rozum v hlavě, ale někoho, kdo ten rozum má a dokáže se postarat. Protože ve svých 23 letech bych už chtěla rodinu a usadit se.. nelitat všude možné. Nejsem ten typ..

• Citovat
  • Upravit
Eva.asdfghjkl
23.11.20 15:39

A na co jeste zarlis? tohle co pises je asi logicke. ale nedospele. az se vam zadari, snad to prejde. pokud ne, bude to dost prusvih. napred se musis srovnat s tim, ze uz nekde dite ma a to ho poji s jeho ex do konce zivota. budes mit rozhozene hormony v tehu a po porodu a musis byt v pohode s tim kym je tvuj partner. treba kdyby vas seznamil? nevim. nejak to zpracuj nez otehotnis.

• Citovat
  • Upravit
910
23.11.20 15:42

Teď už mi pomalu táhne na 30 :lol: ale když jsem byla mladší, byla jsem na tom podobně. Pokud nemáš vyloženě depresivní stavy, že bys kvůli tomu měla chuť si ubližovat, svazující úzkosti nebo extrémní nechuť dělat úplně cokoli, tak to asi není vyloženě problém k řešení, spíš by možná bylo fajn najít kamarádku, které se s tím můžeš čas od času vypovídat, a najít i způsob, jak o tom komunikovat s přítelem, třeba by tě povzbudilo se mu otevřít a on by tě trochu uklidnil. Pokud to cítíš jako opravdu velký problém a překážku, která tě v životě opravdu omezuje, tak asi můžeš zkusit i psychologa. Ale jinak si myslím, že se to trochu srovná s věkem, pokzd chcete založit rodinu, tak budeš mít i méně času toto řešit (Ono to zní jako klišé, ale já co mám dítě, mám mnohem méně času řešit bývalky, kolegyně atd. A srovnávat se s nimi - jestli jsou hezčí, štíhlejší, vtipnější atd). Prostě na to není prostor a je mi líp.

K tomu, že máš chlapa s dítětem… Já tě nechci soudit, spíš popřemýšlej, jestli tím sama sebe příliš netrápíš a jestli to fakt uneseš. To dítě tam bude vždy, i když se vám pak třeba zadaří s vaším společným, tak chlap prostě bude mít závazky z předchozího vztahu, ony nezmizí… chápu, že už chceš vedle sebe vyzrálého chlapa, ale to nemusí znamenat, že už má dítě. Ale pokud tem tvůj je prostě ten, kterého fakt miluješ, chápu. Jen si nebudu vztah, který by ti mohl jen ubližovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.20 15:47
@Bebeluska8 píše:
Teď už mi pomalu táhne na 30 :lol: ale když jsem byla mladší, byla jsem na tom podobně. Pokud nemáš vyloženě depresivní stavy, že bys kvůli tomu měla chuť si ubližovat, svazující úzkosti nebo extrémní nechuť dělat úplně cokoli, tak to asi není vyloženě problém k řešení, spíš by možná bylo fajn najít kamarádku, které se s tím můžeš čas od času vypovídat, a najít i způsob, jak o tom komunikovat s přítelem, třeba by tě povzbudilo se mu otevřít a on by tě trochu uklidnil. Pokud to cítíš jako opravdu velký problém a překážku, která tě v životě opravdu omezuje, tak asi můžeš zkusit i psychologa. Ale jinak si myslím, že se to trochu srovná s věkem, pokzd chcete založit rodinu, tak budeš mít i méně času toto řešit (Ono to zní jako klišé, ale já co mám dítě, mám mnohem méně času řešit bývalky, kolegyně atd. A srovnávat se s nimi - jestli jsou hezčí, štíhlejší, vtipnější atd). Prostě na to není prostor a je mi líp.K tomu, že máš chlapa s dítětem… Já tě nechci soudit, spíš popřemýšlej, jestli tím sama sebe příliš netrápíš a jestli to fakt uneseš. To dítě tam bude vždy, i když se vám pak třeba zadaří s vaším společným, tak chlap prostě bude mít závazky z předchozího vztahu, ony nezmizí… chápu, že už chceš vedle sebe vyzrálého chlapa, ale to nemusí znamenat, že už má dítě. Ale pokud tem tvůj je prostě ten, kterého fakt miluješ, chápu. Jen si nebudu vztah, který by ti mohl jen ubližovat.

To ne, depresivní vztahy nemám. Některý den je to lepší, některý ne.. Někdy stačí, když se z toho jen vyspím.
Ale zrovna třeba teď se mě to drží už 4 den :D :oops:
Nemyslim si, ze je to jen nyní a s tímto chlapem, co má dítě.. i driv, když jsem měla kluky ve stejném věku jako ja, žárlila jsem.. na bývalky, na nej proste celkové, že si nedovedu představit ze má jinou..
Někdy se proste vzbudim a nemám ani chuť se bavit, dotýkat se ho, nedokážu se pretvarovat nebo to hodit za hlavu.. cely den je pak peklo, ale když se vyspim, je to zase ok..
Pozoruju to takhle snad už od svých 15ti :cert:
Občas si říkám, že vazne nejsem ok 8o :D

• Citovat
  • Upravit
2564
23.11.20 15:53

Tohle je asi celkem normální taky bych žárlila, musíš sama vědět jestli je to pro tebe překážka nebo ne. S ex i prvním dítětem se s největší pravděpodobností bude scházet dál, záleží na tobě jestli budeš do budoucna dělat žárlivé scény nebo to budeš brát tak jak to je a dokážeš třeba i mít ráda to druhé dítě. On to že už má dítě nezmění a ty jsi o tom věděla, takže záleží jak se k tomu postavíš, ale měla by sis to rozmyslet dřív než budete mít mimčo. Já vím, že bych to nepřekousla ať bych ho milovala sebevíc, byl by to pro mě problém a nakonec by ta žárlivost vztah zničila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.20 15:55
@Ardilera píše:
Tohle je asi celkem normální taky bych žárlila, musíš sama vědět jestli je to pro tebe překážka nebo ne. S ex i prvním dítětem se s největší pravděpodobností bude scházet dál, záleží na tobě jestli budeš do budoucna dělat žárlivé scény nebo to budeš brát tak jak to je a dokážeš třeba i mít ráda to druhé dítě. On to že už má dítě nezmění a ty jsi o tom věděla, takže záleží jak se k tomu postavíš, ale měla by sis to rozmyslet dřív než budete mít mimčo. Já vím, že bych to nepřekousla ať bych ho milovala sebevíc, byl by to pro mě problém a nakonec by ta žárlivost vztah zničila.

Já spis stále doufám, ze je to nedospělost, nevyzrálost nebo tak..
přijdu si proste méněcenná nebo nevím jak bych to měla napsat..
strašně mě štve, ze nemůžu otěhotnět a jim to vyšlo řekneme na první vrznuti :mrgreen: :cert:

• Citovat
  • Upravit
2564
23.11.20 16:05

Zkus si třeba představit situaci kdy budeš mít rozbouřený hormony z těhotenství, budeš sedět doma na zadku a on bude třeba víkend trávit se svou předchozí rodinou. Budeš žárlit? Jak se potom k příteli budeš chovat, bude to v pohodě a budete si povídat třeba co dělali nebo budeš vyčítat a budeš třeba celý den uražená? Věříš mu?

Jinak taky jsem tak do 26 byla neuvěřitelně žárlivá a myslela jsem si jaká jsem šílená stíhačka, pak jsem zjistila, že to bylo tím, že jsem k tomu měla ve všech předchozích vztazích důvod. Teď mám skvělého o 5 let staršího manžela, kterému můžu 100% důvěřovat a najednou se i moje žárlivost ztratila a nemáme jediný důvod k hádkám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.20 16:10
@Ardilera píše:
Zkus si třeba představit situaci kdy budeš mít rozbouřený hormony z těhotenství, budeš sedět doma na zadku a on bude třeba víkend trávit se svou předchozí rodinou. Budeš žárlit? Jak se potom k příteli budeš chovat, bude to v pohodě a budete si povídat třeba co dělali nebo budeš vyčítat a budeš třeba celý den uražená? Věříš mu?Jinak taky jsem tak do 26 byla neuvěřitelně žárlivá a myslela jsem si jaká jsem šílená stíhačka, pak jsem zjistila, že to bylo tím, že jsem k tomu měla ve všech předchozích vztazích důvod. Teď mám skvělého o 5 let staršího manžela, kterému můžu 100% důvěřovat a najednou se i moje žárlivost ztratila a nemáme jediný důvod k hádkám.

Tak víkend s nimi trávit sám nebude.. on se s ni nestyska, jen si píšou ohledně dítěte, dojede pro nej a jede zpet. Toho se nebojím..
Důvod, abych žárlila mi nedává.. proto tomu nerozumím, proč zarlim a mám celkové strach.. žádný důvod k tomu není, ale je to tak.. :zed:

• Citovat
  • Upravit
2564
23.11.20 16:13

Z mojí zkušenosti můžu spíš říct, že pokud žárlíš už teď, tak mu dostatečně nevěříš a spíš se to bude časem zhoršovat než že bys najednou přestala žárlit. Nemyslím, že je to z nedostatku sebevědomí spíš je to tím pocitem, že tam vždy bude ta druhá i další dítě, kterému se taky musí věnovat. Sama říkáš, že i dřív si žárlila na bývalky a tohle je zrovna taková co jeho života kvůli dítěti nikdy nezmizí. Jak to třeba má s ex? Jsou jako kamarádi nebo spíš na nože a vídají se jen kvůli dítěti?…psala jsem to dřív než jsi odpověděla :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2564
23.11.20 16:16
@Anonymní píše:
Tak víkend s nimi trávit sám nebude.. on se s ni nestyska, jen si píšou ohledně dítěte, dojede pro nej a jede zpet. Toho se nebojím..
Důvod, abych žárlila mi nedává.. proto tomu nerozumím, proč zarlim a mám celkové strach.. žádný důvod k tomu není, ale je to tak.. :zed:

Tak tohle je pro tebe aspoň ta lepší varianta. A jak dlouho jste spolu? Nebo máš tyhle pocity až teď když se nedaří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.11.20 16:18
@Ardilera píše:
Z mojí zkušenosti můžu spíš říct, že pokud žárlíš už teď, tak mu dostatečně nevěříš a spíš se to bude časem zhoršovat než že bys najednou přestala žárlit. Nemyslím, že je to z nedostatku sebevědomí spíš je to tím pocitem, že tam vždy bude ta druhá i další dítě, kterému se taky musí věnovat. Sama říkáš, že i dřív si žárlila na bývalky a tohle je zrovna taková co jeho života kvůli dítěti nikdy nezmizí. Jak to třeba má s ex? Jsou jako kamarádi nebo spíš na nože a vídají se jen kvůli dítěti?…psala jsem to dřív než jsi odpověděla :lol:

Jenomže proč to tak je, že mu nevěřím i když k tomu nemám žádný důvod.. :lol: :pocitac:
Nemyslim si, že jsou zrovna kamarádi.. driv prý byli docela na noze a teď se to zlepšilo.. tak něco mezi tím, proste neutrál :)
Ano, vídají se jen když si předávají dítě, nikdy jindy ne. A tedy kvůli dítěti komunikuji na messengeru.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.11.20 16:19
@Ardilera píše:
Tak tohle je pro tebe aspoň ta lepší varianta. A jak dlouho jste spolu? Nebo máš tyhle pocity až teď když se nedaří?

Jsme spolu 2 roky a driv jsem ty pocity měla taky, ale teď mě to žere tedy o dost víc když se nám nedaří no.. :oops:

• Citovat
  • Upravit
415
23.11.20 16:19

Já jsem se taky zamilovala ve 22 letech do muže dokonce s 2mi závazky. Jsme spolu dodnes, ale bylo to velice velice těžké. Nejdůležitější věc je nastavit si pravidla hned na začátku vztahu. Kdybych to tenkrát udělala, ušetřila bych si hodně hádek a zbytečného vztekání. Naštěstí jsme problémy po pár letech vyřešili a teď fungujeme perfektně.
Povedlo se mi otěhotnět, jsme moc spokojení a jeho dětmi ani bývalou už se trápit nemusím. Držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí