Málo mléka

89
26.1.07 12:58

Málo mléka

Ahojte maminy,
musela jsem malého začít kojit častějia přijde mi že semi nenalévají prsa. Máte s tím zkušenosti? ted jsem měla malého 40 minut u prsu a stále bulel. Odpo jej zkisím zvážit kolik si bere.
PPiju ten kojící čaj.
díky za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
184
26.1.07 13:07

No, nám primář v porodnici radil dvě černá piva denně a kus pořádného hovězího steaku, prý je po tom MM až až!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
26.1.07 13:19

Měla jsem to podobně. A čaj pro kojící maminky mi teda nijak nepomohl. A radu ohledně steaku čtu poprvé. Příště vyzkouším:-))

Mlíko pro malého nestačilo tak jsem ho kojila „jen“ na žízeň aby dostal tekutiny. Na hlad měl sunar.

Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.1.07 13:38

Tato situace mě taky postihla a byla jsem z toho nešťastná, doktorka mi dokázala doporučit jen UM, ale pak jsem naštěstí zavolala jedné por. asistentce, která pracovala i jako lakt. poradkyně, ta mě uklidnila, že jde o tzv. laktační krizi, která je celkem běžná, že mám být v klidu, kojit co nejčastěji (to je i každou hodinu a půl) a i v noci přikládat často (dávala jsem si budík). A kojení provádět tak že po 5-ti minutách vystřídat prso, to celkem 4× - to znamená kojit celkem 20 minut. Do týdne byl problém vyřešen a kojím ještě teď, když má syn 20 měsíců. Nejdůležitější je si věřit a být v klidu. Funguje to u ostatních, tak i u tebe.

• Citovat
  • Upravit
9867
26.1.07 14:13

Holky, chce to hodne pit a spis nez cerne alkoholicke pivo doporucuji nealko pivo pro ridice - nejlepsi je Birell od Radegastu ;)

Dobra je taky metla s mlekem a caj pro kojici matky. Ale hlavne vypit ASPON 2-3 litry!!!! A nejakou kalorickou bilkovinno bombu taky muzete pridat - steak je prima napad :)

A nebojte, vetsinou to je jen nekolikadenni problem, chvilku trva nez se telo prizpusobi potrebam miminka :) Takze kojit dle potreby, hodne pit a byt v klidu - stres neni nic, co by pomahalo…

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5677
26.1.07 14:14

Ahojky,
já měla před nedávnem málo mlíka… pomohla mi ráno a večer melta. Pak jsme si koupila v lékárně homeopatika ricinus communis ch 5, to jsme jedla ráno a večer 5 kuliček. Potom se musí hodně pít, tak 3-4 litry denně. Nám se to upravilo a máme mlíka zase hodně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3492
26.1.07 14:30

Tak u nás to byl bohužel trvalý problém. Kojila jsem dle potřeby malého tzn. pořád třeba hodinu v kuse za chvíli znovu a nepřibíral nic takže u každého je to velmi individuální, ale je pravda, že v mém případě hrál možná velkou roli stres. Jo a v noci naprosté nevyspání neboť malý byl u prsa pořád.

Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
26.1.07 15:55

ahoj holky,
také jsem měla problém s mlékem. Dnes už jedno vím, stres a chtít rychle zhubnout, tedy nejíst, není fakt pro kojení dobré. Nejvíc mléka jsem vždy měla, když jsem objela k mamce. Co jsem vyzkoušela? čaje pro kojící matky, hodně teplého pití, to teplé zdůrazňuji, to pomáhalo, prostě litry a litry, ještě prý existují oleje a masáže, tak to jsem tenkrát nevěděla. A samozřejmě kojit hodně v noci a vůbec kojit a kojit. malého jsem nakonec kojila rok, ale když mě někdo vynervoval, večer jsem neměla mléko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
26.1.07 22:04

Ahojka chci se jen zeptat malymu jsou 4 mesice a od 5.tydne dokrmuju UM. Muhla bych se zase uplne vratit ke kojeni???Kdyz budu dbat vasich rad??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
29.1.07 14:12

Ahoj holky!
My jsme se s nedostatkem mléka potýkali během Vánoc. A protože jsme Vánoce trávili u rodičů mého manžela, tak jsem z toho byla na nervy. Matýsek během dne strašně brečel (do té doby jsem něco takového neznala) a já jen neustále poslouchala, že mám asi málo mléka, a že není normální, když chce jíst každou hodinu atd. Byla jsem ráda, když jsme se konečně vrátili domů. Kojíme stále po hodině a půl, ale váhu máme dle dr. dobrou. Takže častému kojení zdar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
29.1.07 14:34

Málo mléka

No ted se mi zdá že je to OK. Ale malej se pořád po hodině a půl budí a bulí. Ale pořád i blinká, tak mi nepřijde že by bulel hlady. Ach jo. Bude s ním pěknej boj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
29.1.07 14:57

Saffiro, já malou dokrmovala od porodnice a Dr mi říkala, že to na častém přikládání nezáleží (přikládala jsem asi týden co půl hodiny, abych to vyzkoušela a mléka jsem stejně víc neměla), že to je spíš na dispozici k tvorbě mléka. Samozřejmě, když mléko máš, tak se přikládat musí, aby ho bylo dost, ale když není, tak není. Výjimkou jsou jen prý laktační krize (DOČASNÝ nedostatek mléka), to prý častější přikládání pomůže.
Nicméně já jsem takto polokojila 7 měsíců, což je myslím docela slušný výkon. V noci jsem ani dokrmovat nemusela, to maličké stačilo. Mě se totiž v noci tak nalily prsa, že jsem je měla tvrdé. A malá většinou vyzunkla obě. Manžel jí říká otesánek a přitom podle růstových grafů je spíš hubenější. Ale spotřebu má… (mléka, telenina a ovoce jí moc nejede..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
29.1.07 15:02

handulina- díky moc. Malej právě jen jí moje mlíko v noci a přes den ho moc nechce,to si tam radší strčí prsty a počká si na flašku :roll: zmetek asi ho reklamuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí