Malo přibírá, málo výživné mléko?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Proužek Dřív určitě ne, kojené děti přibírají skokově. Když syn málo přibíral, zvala si nás dr na kontrolní převážení po 14 dnech. Vůbec si nepřipouštěj, že by mléko nebylo dostatečně kvalitní. Až na skutečně výjimečné případy je špatné prospívání způsobeno množstvím a ne kvalitou mléka. Taky mě napadlo - každá váha váží trochu jinak, srovnávat hodnoty tak vůbec nemusí o ničem vypovídat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AliTad se vsim souhlasim
Jo, vahu nesrovnej svoji a doktora. V klidku se zacni orientovat podle te sve. Zvaz si suchou plenu, at vis kolik odecitat, pak malou bez plenky a ve stejnou denni dobu az druhy den. Po kazdem kojeni te to bude opravdu naprosto zbytecne stresovat. Navic se otepluje, bude pit v ruznou dobu jinak. Nekdy treba jen na zizen. Jestli je sava, tak je to vase obrovitanska vyhoda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Proužek Moje dcera taky skoro nikdy neříhala, ale stejně jsem po kojení houpala na míči, tak deset patnáct minut. Jinak jsem teda kojila pokaždé z obou prsou (a teda celou dobu, zvykly jsme si obě v tom neprospívacím začátku), tak to bych být tebou taky zkusila.
Jinak co tu radí holky, to je pořád nějaká TABULKA - já bych byla ještě radikálnější a nevážila vůbec. Jen se budeš nervovat, dej důvěru doktorovi a vycházej z toho, co řekne on; maximálně požaduj každotýdenní kontrolu. Ale tabulkama se nestresuj (stres je nejlepší způsob, jak o mlíko úplně přijít), 60 ml není 20, jak tu někdo popisoval, takže kalamity bych se nebála.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Slečna Ferka samozrejme, ze „radime TABULKY“. Vase dcerka zrejme po mesici nebyla stale na porodni vaze… to je ten rozdil. Nas pediatr byl take v klidu a rekl „dejte dudlika“
Take jsem mu verila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@AniNevim Nebyla (resp. nevím, vážila jsem ve 3t - pod por. vahou - a v 5t - dost nad ní). A co? Díky klidu pediatra jsem se přestala stresovat, rozkojila jsem se a dítě nijak netrpělo. Kdybych měla furt vážit a řešit pár ml, tak dítě skončí na Sunaru. Myslím, že u zakladatelky to není nijak tragické, ani množství mléka, ani váha, a pokud je doktor v klidu, tak bych mu radši věřila, než se nervovat mililitrem pod tabulku… A sděluju jí, že mám za sebou zcela stejnou situaci, z níž mi nejlépe pomohl klid a důvěra.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, poprosím vás o radu. Mám doma 5ti týdenního chlapečka, kojím ho ale moc nepřibírá, proto občas (tak 1×-2× denně) dám UM, protože se docela bojím co na kontrole u Dr za 3 týdny. Už minule se moc netvářila že přibral za 3 týdny jen 300g. Zkoušela jsem 3 dny nedávat ale měl pořád stejnou váhu a po UM má vždy víc a to saje myslím pěkně a docela často-přes den co dvě hodiny někdy i po hodině a večer po 3h.Co byste dělaly vy-radši vyčkali jestli začne přibírat nebo pro jistotu dali umělé? Mám pujčenou váhu a ted za 14dní má těch 300g navíc ale to taky neni nic moc.Co sem četla by aspon těch 200g za týden mělo byt. Jinak se nestresuju, hodně piju, do toho kojící čaje, Gravimilk, Ricinus, vývary…takže mléko by mělo byt v pořádku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@optimistka85 být tebou, tak to neřeším, koj a nepoužívej váhu a UM (odstavíš si ho). Má za den cca 7 počůraných plenek? Jeho stolice má konzistenci míchaných vajíček? Jestli ano, přestaň dávat UM a jen koj. Žádné dítě nejede podle tabulek, jednou přibere málo, podruhé hodně…hlavní je, jestli prospívá. Mě dr taky blbnul, první mi přibíralo málo, doktor říká, budete muset asi nasadit UM, kojila jsem dál, na další kontrole mi dr říká, proboha, co s miminem děláte, přibírá až moc. To se opakovalo 2×. UM jsem nikdy nedávala a dítko přesto krásně prospívalo. Jen prostě nejelo podle tabulek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ynax - ano, plenek má pročuraných dost a stolice taky jak má být, tak sem si říkala že to bude dobrý ale manžel do mě taky hučel že má beztak hlad když občas řval, že mu to mlíko asi nestačí, tak sem přidala umělý. Tak dobře, zkusím to tolik neřešit, váhu mám ještě na pujčení do další kontroly tak to budu sledovat třeba už jen obden a uvidime
Děkuju moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@optimistka85 mimina prostě brečí - je jim zima, mají hlad, chtějí pochovat, potřebují slyšet tlukot srdce, bolí je bříško, ale určitě to není jen kvůli hladu. Pro tvůj klid si najdi na netu kontakt na laktační poradkyni ve svém okolí a poraď se s ní. Pokud ale ty plenky jsou v pohodě, tak bych to neřešila. Já u prvního mimina kojila zpočátku třeba hodinu, prakticky jsem nedělala nic jiného než kojila, nosila, spala, převlékala pozvracené a pokaděné mimino. Určitě brzo vypozoruješ, proč zrovna pláče. Ono zase naopak z UM ho může bolet bříško. Ještě dodám, ať tě to nevyleká. U mimin dochází k růstovému spurtu, to pak jen ženská kojí a kojí a dítě řve, ale stačí vydržet, mléko se vytvoří tolik, kolik dítě potřebuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ynax - jo o tom sem slyšela takže sem připravená
Je fakt že občas ho bříško bolívá, ikdyž já si na jidlo dávám pozor a teď přemýšlím jestli to opravdu nemuže byt z toho UM.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit