Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@martof píše:
S tím naprosto souhlasím. Já maluju taky trička, ale snažím se aby bylo každý originál a nikdo jiný ho neměl.(používám barvy Artemiss-český výrobce-peru i na 90C a pořád krásně drží)
krásný tričko
…taky používám tyto barvy a jsem spokojená ![]()
@martof píše:
S tím naprosto souhlasím. Já maluju taky trička, ale snažím se aby bylo každý originál a nikdo jiný ho neměl.(používám barvy Artemiss-český výrobce-peru i na 90C a pořád krásně drží)
taky pecka tricko
Mohly byste mi prosím poradit, které fixy na textil drží a nejdou snadno vyprat? Odbarvil se mi lem u jinak pěkného synova trička, místo tmavě oranžového je teď světle růžový, takže třičko je pro kluka nenositelné. Napadlo mě, že bych to mohla spravit fixem na textil, ale nemám s žádnou značkou zkušenosti.
A myslíš, že trefis odstín?
Toho bych se bála víc, než že se to znovu vypere.
@jakuve to ne, ale to nebude potřeba. Tričko je jinak s obrázky na bílém podkladě, lem může být kromě oranžové klidně i modrý, zelený nebo žlutý, hlavně aby nebyl růžový. Nenapadá mě, čím jiným by se to dalo spravit, namočit do vody s barvou to nejde, to by se mi obarvil i zbytek trička.
Máme nějaké úplně obyčejné, je na nich napsané „textil marker“
, drží skvěle.
@Hoa Mai aha, tak to pak joo
Jinak já jsem dělala bráchovi na tričko napis nějakou obyc fixou na textil a barva relativně drží do dnes (triko nosi na doma už asi tři roky a barva je jen lehce seprana).Tu fixu jsem kupovala v takový malym obchůdku, kde je papírnictví i hračkářství dohromady.
Ahoj, šiju dcerce šaty na Vánoce a potřebuju nabarvit bílý znak na fialovou látku. Barva se mi vpíjí a je vidět slabě. Vybarví se to po zaschnutí, nebo ne? Momentálně je ta barva místo bílé spíše světle fialová. Mám malovat dál, nebo koupit lepší barvu? Děkuji. ![]()
@Genovesa Asi bych spíš zkusila sehnat bílou konturu. Tohle nejspíš nezbělá. Ale uvidíš, jak to bude vypadat zaschlé (nicméně moje bílá je bílá hned, mám barvu od Nerchau).
Koupila bych barvu na tmavý textil, jsou hustší a sytější (taky mám dobrou zkušenost s Nerchau), nebo pokud je znak jednoduchý, vystřihla bych z bílé látky a našila nebo to vystřihla z bílé nažehlovačky a nažehlila.
Já kupuju barvy na textil v hornbachu. Nevím jaká značka, ale je na nich napsáno TextilArt. Bílá je u nich bílá hned. Je to hustší barva
@Amys @zrcadlo Díky, toho jsem se bála. Měli tam ještě na tmavý textil, ale paní se dušovala, že na tuhle barvu to bude stačit
. No nic, budu muset koupit jinou barvu. Budu kreslit 5× vzor na Sofiiných šatech, to bych se za nažehlovačku nedoplatila a s látkou to nedám.
@Netopirek To mě nenapadlo, ten mám kousek, dneska jsem tam byla
. Kolik tam ty barvy stojí? Díky! Jako tohle nemá smysl, přetřela jsem to dvakrát po sobě a stejně to budu muset znova přemalovat
.