Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, kde kupujete barvy na malování pokojů? Včera jsem byla v OBI a mají tam dost velký výběr a i to tam namíchaji ale zajímala by me cena. Nemate někdo zkušenost? Budeme malovat pokoj cca 3,5×4,5 m. Nerada bych si to nechala namíchat aby pak za to chtěli kdo ví kolik. Pripadne v jakem poměru barvy namíchat aby mi vznikla světle fialova? A kde mají barvy nejlevnější(Bauhaus, Hornbach..)?
Moc díky
Prosím tě, kolik bys na tom ušetřila? Stovku, dvě? A vyplýtvala bys spoustu barvy na nějaké pokusy. Já nakupuju tyhle věci v Hornbachu, jinak bych šla tam, kde to máš nejblíž, vždyť barvy jsou za pár korun.
@dement231 píše:
Ahoj, kde kupujete barvy na malování pokojů? Včera jsem byla v OBI a mají tam dost velký výběr a i to tam namíchaji ale zajímala by me cena. Nemate někdo zkušenost? Budeme malovat pokoj cca 3,5×4,5 m. Nerada bych si to nechala namíchat aby pak za to chtěli kdo ví kolik. Pripadne v jakem poměru barvy namíchat aby mi vznikla světle fialova? A kde mají barvy nejlevnější(Bauhaus, Hornbach..)?
Moc díky
Barvy kupuju v podnikové prodejně Colorlaku. Malujeme na bílo. Jaký máte podklad? Nemáte tam hlinku?
V každém případě si nech odborně poradit, ať se ti to neoloupe (ne každý nátěr totiž drží na každém starém nátěru. A hlinka je dost svinstvo - jak na to přijde voda, tak začne měnit objem a soudržnost některé nové nátěry se s ní nesnášejí, krabatí se a loupou).
Nejlevnější to není, ale já kupuji v Domě barev http://www.dumbarev.cz/ …dokáží tak hlavně dobře poradit, což je hlavní ![]()
@adam75 píše:
Prosím tě, kolik bys na tom ušetřila? Stovku, dvě? A vyplýtvala bys spoustu barvy na nějaké pokusy. Já nakupuju tyhle věci v Hornbachu, jinak bych šla tam, kde to máš nejblíž, vždyť barvy jsou za pár korun.
Já právě koukala na internetu a někdo psal ze mu to v Obi namíchali za 1100,– a jen 2,5 kg což mi fakt nestačí ![]()
@dement231 píše:
Já právě koukala na internetu a někdo psal ze mu to v Obi namíchali za 1100,– a jen 2,5 kg což mi fakt nestačí
Tak píšeš, že jsi tam včera byla, tak proč ses nezeptala na cenu? ![]()
V hornbachu maji 5 litru za cca 800 Kc. Vyberes si odstin a oni ti to namichaji.
Koupila jsem u nás v obchodě s barvami 15kg primalex za 500,– K tomu za 100,– mají tonovaci barvy. Ale my malujeme jen na bilo.
@dement231 ted´jsme malovali hotovou barvou od Primalexu pokoj 5×5 za nějaký 3 stovky. Kupované v Baumarktu. Ale mají je všude. I Bauhaus apod. I fialový mají krásný. Jen jiný značky. Kolem 400 kč vymaluješ tuhle místnost s hotovou barvou na pohodu.
Tak si spocitej, kolik je to m2. Pak je otázka, kolik vrstev budeš potřebovat a co mas jako podklad. Pokud to namichas samodoma a dojde ti, tak už to znova netrefis.