Malování s miminkem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11117
20.7.13 22:54

@randr
hele, jestli nemusis platit rovnou cely nejaky kurz ale jenom jednu navstevu, tak bez a vyzkousej. treba vas to nadchne oba, treba tam uz nikdy nepujdes.
ja jsem k tomu trochu skeptik, ale ja byla skeptik i k plavani mimin a ted maly vodu zboznuje a je v bazenu kazdy den (v tom u domu teda, na organizovane plavani stejne nechodime).
jestli te to tahne k vytvarnym aktivitam, tak klidne zkus. rozhodne to nicemu neublizi, tak zas proc ne, pokud te to laka. jako cim se patla prcek mu asi bude fuk, ale treba stvori neco zajimaveho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.7.13 22:56

@randr to zas ne… Já mám spíš pocit, že tyhle věci přinášejí rodiči takové to momentální uspokojení - vidí nějaký pokrok, je hrdý na dítě, jak je šikovné apod., těší ho, že se učí něco nového a bláhově si myslí, že mu to vydrží a bude na tom stavět dál a dál. Ale ze zkušenosti mi přijde, že z dlouhodobého hlediska to moc význam nemá. Např. jsem byla hrdá na to, že můj starší držel už v roce správně tužku a maloval klubíčka. Jenže uplynul rok, dva a on stále maloval klubíčka a nic jiného malovat nechtěl :lol: Teď, o tři roky později sice něco jiného maluje (ale málo, spíš píše), zato tužku drží jak prase kost, naprosto obráceně (nevím, kdy přesně se mu to stalo :lol: ) a nenechá si to vysvětlit a nenechá, protože „ne, maminko, já radši takto“. Tlačit na něho nechci, protože jsem ráda, když vůbec chvilku maluje jakkoli a když už se mi podaří, že mi teda vyhoví a chytne si to dobře, tak v okamžiku, kdy mění barvu to zas chytne po svém a prostě s ním nehnu :nevim:

Takže já se na tyhle věci dívám z tohoto důvodu trochu skepticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
20.7.13 22:59
@randr píše:
@Ali-Ali
Ja to neodhadnu mozna dobre, ale mi prijde ze na tech fotkach jsou tak rocni az rok a pul stary deti ne? Ty by z toho uz neco mit mohli nebo myslis, ze ne? :think:

Já myslím že jo, bavit je to bude každopádně. Naši malou by to určitě bavilo, bavilo by to i čtyřletého, oni jsou patlalové oba dva. Pokud od toho víc nečekáš, tak proč ne :nevim: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1674
20.7.13 23:04

@Angua
Hele tak to vubec, mne je celkem jedno, jestli neco ztvori a nijak nehrotim, co uz umi nebo neumi, hrdost na tom nestavim, moje dcera je proste uzasna od prirody, protoze je to proste moje dcera a je po mne :mrgreen: brala jsem to ciste jako fajn zabavu. Je mi vecne zima, tak se mi libilo i tech 32 stupnu tam :) takze, kdyby ji to bavilo tak proc ne? Neocekavam od toho, ze z ni diky tomu bude druhej Mucha :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4034
20.7.13 23:35

Já teda na tom nikde nebyla, ale my takhle blbneme doma. Po sobě teda né, to by mě šlehlo, protože na to nemám tolik prostoru, ale když byla malinká dcera, tak jsme měli obývák dost prostorný a jen kusový koberec, který se odšoupnul, koupila jsem obrovské papíry, prstové barvy, vytáhla svoje tempery staré, vodovky, pastelky, roztahaly jsme prostě všechno a cca v roce začaly takto blbnout. První jen čárala, čmárala, patlala.. milovala barvy odjakživa, fascinovaly ji a jako že se s tím nesrala teda.. vzala barvu a udělala čáru přes celý papír a už jela.. celé odpoledne s tím blbla, šťastná jako blecha.. teď v šesti letech mi řekne z fleku jaké dvě barvy udělají jakou barvu, maluje krásně, celkově je extrémně tvořivá a má neskutečnou fantazii (narozena v rybách s ascendentem lva no..).. Já v tom užitek rozhodně vidím a už jsem přemýšlela, jak to udělám v tomto bytě kde nemám tolika prostoru, budeme se muset uskromnit na podlaze v kuchyni, protože se chystám obnovit podlahové tvoření s mladým, než se bude schopný vyřádit na stole.. už vidím ty barevné kočky, jak se jim po tom budou válet.. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81482
21.7.13 00:10

Doma to s dětma provozuju a přijde mito super. Fakt u toho vydrží, patla po sobě, holka snad už od necelého roka. Opravdu jeto baví natoli, k že spolupracují. Všechny kamarádky jímá hrůza, me ne. Mě jímmá hrůza z toho, že bych měla ročnmu dítětu po stopadesáté stavět komín. To radši ve stejném čase nalepím na zem igelit, vyndám barvy. půl hodiny krafu na miminu a sleduju děti, jak po sobě a papírech patlaj všeechny bravy. Pak je rovnou odnesu do vany, další půl hodinu krafu na miminu a po očku sledujuu, jak se cachtaj. nakonec jim dám do ruky houby, kterou maj nařízeno pořádně umejt sebe i vanu. Pak teda přijde asi pětiminutová fuška, kdy musím spláchnout igelit horkou vodou a dát uschnout na balkon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
21.7.13 16:14

@Lama Lama a na jak dlouho vám vydrží jedny ty barvy? Protože u nás jsem je kupovala za stovku a malý je vypatlal asi za hodinu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zichisek
21.7.13 17:51

Nevím jak to probíhá takto organizovaně, ale my takhle „malujeme“ doma.Ne teda po sobě, ale na papír. A jedlé barvy si dělám(z mouky, vody a potr. barviva), protože malá měla tendence si strkat ruku do pusy. Začínali jsme v necelém roce, a dodnes je to její oblíbená činnost. Dát na zem velký papír a tvořit.

• Citovat
  • Upravit
81482
21.7.13 19:01

Angu, kupuji barvy za 70. Patlaj s tim oba a vypatlaj to tak na 2×. To mi přijede cena adekvátní. Když si vemu, že organizovaná hodina by stála minimálně kilo za jednoho.
S bincem po tvoření problém nemám, na todle mám fakt vysoký frustrační práh. Nestojí mi to žádné nervy. A za tu radost dítěte to určo stojí. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
21.7.13 21:42

@zichisek a recept na barvičky by nebyl? :mrgreen:

@Lama Lama jo, když to vezmeš takto, tak to jo. Jako je fakt, že dneska malovali temperama a musela jsem umýt celý stůl a je taky, tak je to v zásadě asi fuk :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí