malý neposeda

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
2748
27.5.08 22:43

malý neposeda

Ahoj maminky,
zkuste mi poradit nebo mne utvrdit v tom, že zase dělám z komára velblouda.
Naše dcerka je strašný neposeda a to hlavně ve spaní.
Ještě do nedávna s námi spala v manželské posteli, ale teď
to bohužel nejde. Dcera nám totiž začala ve spaní „tančit v nohách“.
Tzn. že ve spaní sebou neustále"mele". Hned ji máme u hlavy,
pak se skroutí k bokům a nakonec skončí v nohách. Dlouho jsme to s manželem vydrželi-nechtěla spávat u sebe v postýlce, ale museli
jsme ji to naučit, aby nám snad ve spaní nespadla z postele.

Nějak jsme si však neuvědomili, že když nedokáže spát v klidu s námi, tak nebude v klidu ani sama ve své postýlce.
Nedokáže spát na jednom místě a ráno ji vždy najdeme otočenou
v nohách. Peřinu i polštářek někde pod sebou a spokojeně spí.
A důslededkem toho je, že občas v noci slýchávám, jak se
bouchne o tyčky u postýlky.

Začala jsem ji dávat na noc spací děstký pytel, aby ji tedy nebylo
zima a kolem postýlky dostala mantinel, i když jen na část. A nejsem si jistá, že to nějak pomáhá .Nevím, zda si s tím mám dělat velkou hlavu, či přikoupit ještě jeden mantinel, aby byl přes celou délku postele.
Pak zase na ni neuvidím v noci z mé postele(což pro mne bude krajně nepříjemné).

Poraďte, nebo se podělte prosím o své zkušenosti. Chtěla bych také slyšet váš názor… Nedokážu si představit, že bych dceru měla snad nějak přikurtovat, to by se nelíbilo snad nikomu z nás.
Musím ještě napsat, že jsem však nikdy Tinu neslyšela kvůli tomu bouchnutí křičet nebo brečet ze spaní.
Předem díky za odpovědi a doufám, že se někdo ozve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2649
27.5.08 22:49

Ahoj,

odpověděla sis sama - pěkně spí a nebrečí, takže jich nech tak. Některé děti prostě při spaní cestují. Syn dělal to samé - celou postýlku jsme měli obloženou mantinely, spát s ním v manželské posteli bylo naprosté utrpení. Teď už se mu to hodně zklidnilo, i když ho často v noci nacházíme v nejroztodivnějších polohách, včetně toho, kdy mu visí celá hlava z postele dolů …

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
27.5.08 22:59

Já si, ale někdy říkám, že těch ranek je až moc na tak malé tělíčko. Nebylo to totiž jednou, jak doufám vyplývá z mého dotazu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
344
28.5.08 00:06

Ahojky, tak to bys mohla třeba koupit nebo ušít silnější měkký mantinel přes celý obvod postýlky. Sis tím dotazem fakt odpověděla sama :-) A jak to myslíš, že bys na ni neviděla? Když se v noci vzbudíš, můžeš se třeba trochu nadzvednout a uvidíš :-) Jinak pokud máš klasickou dětskou postýlku a rošt v nejnižší poloze tak si myslím že dítě v postýlce je vidět z normální postele i s mantinelem v postýlce, protože leží níž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
28.5.08 00:13

Ahoj,
tak s tímto problémem máme bohaté zkušeností :wink: Můj syn je extrémně neklidné dítě - a to i v noci. Noční cestování po postýlce u nás začalo, když se syn začal víc pohybovat. A neměj strach, je to normální.

Myslím, že dobrý krok je mít mantinel kolem celé postýlky - my to tak máme a nárazy hlavou do šprušlí se vcelku utlumily. Prakticky už od narození jsem řešila problém, jak syna přikrývat - spací pytel nepoužíváme. Holt ho musím víc oblékat, protože je věčně odkopaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
28.5.08 07:32

Díky za odpovědi, tak já zkusím ten mantinel po celé délce. Doufám, že to pomůže, nebo alespoň omezí častost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
28.5.08 08:40

Petrusho,

to je naprosto normální, dělají nám to všechny tři děti (ten nejmladší nám zrovna dneska v noci skončil na zemi - taky spal s náma…cestovatel hadra), obě starší holky s sebou mlátily taky dost ;-), a nikdy mě nenapadlo, že jsou neposedné nebo neklidné…a upřímně neznám z okolí dítě, které by necestovalo a neomlacovalo se v noci o postýlku ;-). Pokud se nebudí, spí…neřešila bych to.

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
28.5.08 09:51

Ještě k těm mantinelům - nepoužívali jsme obyčejné látkové, ale postýlka byla obložená podprdelníky na lavečku. Byly molitanové a silné asi 5 cm, takže to všechny rány fakt pěkně tlumilo :-)

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5532
28.5.08 10:33

Ahoj Petrusho,
já bych si s tím hlavu nelámala. Mě to dělaly a ještě i dělají obě děti. Nepomáhají mantinely, ani polštáře kolem postýlky. Vždycky se uhodí buď nad mantinelem nebo se „podvrtá“ pod něj - stejný je to i s polštářem. Takže jsem to přestala řešit. Malá nebrečí, nevzbudí jí to. Občas z toho vyleze boule, ale nic vážného. Tvoje malá už tak maličká není, má tvrdou hlavičku a kdyby jí to bolelo, tak se určitě ozve :lol: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
28.5.08 20:23

Ještě jednou fakt díky, hlavně za uklidnění a tím vlastně podporu. Ten mantinel, ale asi opravdu zakoupíme. Uvidíme jestli to bude mít smysl.
Navíc Tina zatím neměla nějaké podlitiny nebo boule, tak snad to nebude tak strašné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
28.5.08 20:26
Zdenik píše:
Petrusho,

to je naprosto normální, dělají nám to všechny tři děti (ten nejmladší nám zrovna dneska v noci skončil na zemi - taky spal s náma…cestovatel hadra), obě starší holky s sebou mlátily taky dost ;-), a nikdy mě nenapadlo, že jsou neposedné nebo neklidné…a upřímně neznám z okolí dítě, které by necestovalo a neomlacovalo se v noci o postýlku ;-). Pokud se nebudí, spí…neřešila bych to.

Zdenik

Zdeníku já v mém okolí znám maminku, která tvrdí, že ji holčička spí celou noc pěkně vedle ní v manželské posteli a pohne se jen když maminku necítí a snaží se ji přiblížit. Prostě musí mít maminku vedle sebe a cítit ji. Ale jinak, že spí stále na místě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1652
29.5.08 22:22

Petrusho,

:lol: :lol: jinými slovy¨..... maminka, když se nehne tak se nehne ani dítě… :lol: :lol:

dělám si legraci, děti v noci cestují, některé více některé méně, ale i já se vrtím a kdybych měla okolo sebe šprušle tak se do nich mlátím taky. Je to normální :lol: doufám :lol:

Zdenik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
30.5.08 00:36

Taky mám tři a jsou úplně rozdílné:
Ada spinkala a spinká vzorně, necestuje, nikdy se neodkopala, spí na zádech.
Pepi je cestovatelka, ale jejím cílem je dostat se nahoru na peřinu - a spí na břiše. Teď co povyrostla je to lepší.
Eli sebou mele ze strany na stranu, spí hlavně na bříše - ale na rozdíl od Pepi přikrytá… Jo a chrápe.

Petrusho, já bych nechala prcka ať si dělá co chce - ale pokud se ti chce investovat do mantinelu, tak ho pro svůj klid pořiď - jen bacha, ať se to do něj nezamotá......

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
1.6.08 11:19

díky, díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...