Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Deninina píše:
Taky mám takovou zkušenost. 171 cm a uz od školy, když se mi někdo líbil, tak byl menší. Polovina kolegu v práci je menších než já, ale těm dělám i šéfa, takže se to hodíjinak chlapy jsem vždycky našla vysoké tak akorát, že se k nim daly nosit i podpatky, kromě jednoho, ten měl o 3 cm víc než ja a stejně to neunesl. Ja to ani nijak neřešila, jen on začal, ze máme stejně velké ruce ( no nemám žádné lopaty, ale on měl na chlapa prostě malé
) a velikost bot podobnou ( to ano, mám prostě velké nohy, z těch mám mindraky celý život, zvlášť po prvním dítěti, kdy mi noha vyskočila ještě o číslo víc). Než velikost chlapu mi vadí kámošky. Všechny malinké, vždycky jsem vycnivala, připadala jsem si vždycky jak neohrabany shrek, hlavně na diskotékách apod, vždycky jsem byla takové to zboží druhé jakosti
teď uz vím, ze je to blbost, je to všechno v hlavě, jak clovek působi a co ze sebe vyzařuje. Zjistila jsem to sice az po rozvodu a dvou dětech, ale ještě mi není ani 30 a uz me to opravdu netrápí, je to spíš k smíchu, když prijimam nového kolegu a je mi do půlky hlavy, dřív bych z toho nespala týden
Tak tohle celé mi se 170cm přijde dost přehnané. Se 171cm nejseš vysoká, abys VŠUDE a nad VŠEMI vyčnívala. Ano, byla bys větší než já, ale to je skoro každý, ale lidi s tvou výškou i já považuju za malé.
Nohu mám velikosti 39 -40 a k mé výšce je opravdu velká, ale to mi nikdy nevadilo. Naopak, velké nohy se mi líbí ![]()
@Pruhovaný_mýval píše:
Tak on muž 170 cm není žádný trpajzlík, ale holt my holky nějak vic rostemeJinak mi přijde, že po světě běhá takových manipulátorů, tupců, agresorů, alkoholiků a podobných existencí, že zadávat si u muže jako kritérium ještě výšku, mi přijde jako velká rozežranost
Mě ti 170cm vysocí muži vůbec nevadili,, ale neklaplo to z jiných důvodů. Přesně jak píšeš, výška v tom roli nehrála.
Ale chápu zakladatelku, že chce vyššího. Mě by taky 160cm „chlap“ vadil
@Kockazvysocan píše:
Tak tohle celé mi se 170cm přijde dost přehnané. Se 171cm nejseš vysoká, abys VŠUDE a nad VŠEMI vyčnívala. Ano, byla bys větší než já, ale to je skoro každý, ale lidi s tvou výškou i já považuju za malé.
Nohu mám velikosti 39 -40 a k mé výšce je opravdu velká, ale to mi nikdy nevadilo. Naopak, velké nohy se mi líbí
U nás v rodině je 39-40 naprosto normální ženská noha, má ji moje máma 165 cm i babička 167 cm, i já 168 cm
dokonce i dcera, co měří 162 a je jí 10 ![]()
Já beru malá pod 165, průměr 165-175, zbytek vysoká ![]()
Odkud proboha jste, nebo teda kde žijete? Mám cca 175, nosím 6-8 cm podpatky a už asi 5 let jsem v práci v ČR nepotkala chlapa menšího než já.
Nevím, možná generace 50+ se tak plácá kolem těch 180 (což já považuju za menší postavu), ale třicátníci běžně 185 a víc.
Už na VŠ byl menší než já jen jeden profesor - a to byl fakt zloprcek jen lehce přes 170.
Kamarádky mám 168-182, v nynější práci je teda fakt, že jsem 2. nejvyšší žena, hned po sekční šéfové, ale to je tím, že tam je hodně holek fakt mrňavých (nejmenší má „prý 164“, ale vypadá na 155 - celkem je vtipné, že ty výšky víme, ale jo, řešíme to
). Ale všech 10 chlapů je vyšších než já, nejmenší má asi těch 178. ![]()
Fakt v ČR nemám problém, menší chlapy naopak často vidím v Německu (podle země, ale většinou jsou jen kolem 175-178, ale mladší kluci už jsou vyšší), Francii a tak. Vyšší naopak v Holandsku, tam jsem celkem malá i na ženu, protože mi přijde, že v hlavním městě jsou ty holky kolem 180 (když beru klasické Holanďanky a ne přistěhovalce).
Takže se s 175 považuju za střední postavu (nebo možná vyšší střední postavu, když mám ty podpadky) - už na základce a SŠ jsem byla asi 5-10 při nástupu na těláku, takže tak, to je prostě průměr z 15. Taky jsem tady nikdy neslyšela, že by mne někdo popsal jako vyšší (kromě Korejců, Japonců a Američanů). ![]()
Potkávám může různě vysoké, ale možná spíše kolem tech 175, opravdu 180 a víc výjimečně. Jako kritérium jsem si výšku po rozvodu dala. Někomu to prijde jako nesmysl a rozežranost, ale ex manžel měl 173 a měl z toho skrytý komplex. Většina malých chlapů je zakomplexovaná. I když to třeba neřeknou, trpí tím a potřebují si nějak honit ego, aby ty cm někde nabrali. Čest výjimkám 🙏
@Tomie zajímavé, já jsem z Prahy, ale je pravda, že nerozděluju na čechy a cizince…
a vídám teda chlapy všech velikostí 160 cm až klidně 2 metry ![]()
@welovefashion píše:
U nás v rodině je 39-40 naprosto normální ženská noha, má ji moje máma 165 cm i babička 167 cm, i já 168 cmdokonce i dcera, co měří 162 a je jí 10
Já beru malá pod 165, průměr 165-175, zbytek vysoká
Já mám 161 cm. Obě dcery, 14 a 16 let, jsou vysoké jako já a tu haksnu mají taky velkou.
Mamka moje má 157cm a nohu 36, ale ona je i hubená a celkově éterická víla.
@Deninina píše:
Taky mám takovou zkušenost. 171 cm a uz od školy, když se mi někdo líbil, tak byl menší. Polovina kolegu v práci je menších než já, ale těm dělám i šéfa, takže se to hodíjinak chlapy jsem vždycky našla vysoké tak akorát, že se k nim daly nosit i podpatky, kromě jednoho, ten měl o 3 cm víc než ja a stejně to neunesl. Ja to ani nijak neřešila, jen on začal, ze máme stejně velké ruce ( no nemám žádné lopaty, ale on měl na chlapa prostě malé
) a velikost bot podobnou ( to ano, mám prostě velké nohy, z těch mám mindraky celý život, zvlášť po prvním dítěti, kdy mi noha vyskočila ještě o číslo víc). Než velikost chlapu mi vadí kámošky. Všechny malinké, vždycky jsem vycnivala, připadala jsem si vždycky jak neohrabany shrek, hlavně na diskotékách apod, vždycky jsem byla takové to zboží druhé jakosti
teď uz vím, ze je to blbost, je to všechno v hlavě, jak clovek působi a co ze sebe vyzařuje. Zjistila jsem to sice az po rozvodu a dvou dětech, ale ještě mi není ani 30 a uz me to opravdu netrápí, je to spíš k smíchu, když prijimam nového kolegu a je mi do půlky hlavy, dřív bych z toho nespala týden
Tak to je vtipne, ja mam stejne a nikdy jsem si neprisla jako extra cahoun
Ve tride jsem patrila k tem vyssim, ale nejvyssi jsem nebyla nikdy, a i vetsina tech nizsich bylo v radu par cm
Asi fakt zalezi, bud na co clovek natrefi, nebo to je fakt v hlave ![]()
Jo muze mam 180 a fakt jsem se nemusela nijak extra snazit…podpatky nenosim, takze mi to prijde naprosto ok ![]()
Asi hodně záleží na vnímání výšky. Pro mou mamku je třeba i můj 180 cm vysoký manžel mrňavý. Já vyrostla v rodině, kde všichni muži mají ke 2 metrům nebo přes. Až v dospělosti jsem zjistila, že to není úplně standard ![]()
Nechápu, proč se tohle téma tolik řeší
Měla jsme tři vážné vztahy. První přítel 201cm, druhý 185cm a manžel má 175. Já mám 170 a milovala jsem všechny
. Podpatky taky nosím manžel s tím nemá problém. Rozdíl pár centimetrů na jednu nebo druhou stranu mi nenormální nepřijde, spíš takové ty velké rozdíly, kdy má chlap 2 metry a ženská 150 cm, to je na pohled fakt divný.
@cverunka píše:
Potkávám může různě vysoké, ale možná spíše kolem tech 175, opravdu 180 a víc výjimečně. Jako kritérium jsem si výšku po rozvodu dala. Někomu to prijde jako nesmysl a rozežranost, ale ex manžel měl 173 a měl z toho skrytý komplex. Většina malých chlapů je zakomplexovaná. I když to třeba neřeknou, trpí tím a potřebují si nějak honit ego, aby ty cm někde nabrali. Čest výjimkám 🙏
hele, já měla několik rand s kluem 171cm a byl skvělej. Vadou bylo to, že byl ženatej a ač žili odděleně, rozvod na pořadu dne nebyl, kvůli dětem. Takže za mě stopka. Ale na těch pár schůzkách jsem žádné trauma z výšky nepozorovala.
Druhý prcek ze seznamky byl uřvaný jak Pepin z Postřižin, tak jestli si tímhle něco kompenzoval, nevím, ale jeho výška mi nevadila, ten projev ano.
Jeden kolega má 170 cm a taky je to skvělý člověk, dělá si z toho srandu a celkově ho hodnotím jako super chlapa.
@Aduš8 píše:
Nechápu, proč se tohle téma tolik řešíMěla jsme tři vážné vztahy. První přítel 201cm, druhý 185cm a manžel má 175. Já mám 170 a milovala jsem všechny
. Podpatky taky nosím manžel s tím nemá problém. Rozdíl pár centimetrů na jednu nebo druhou stranu mi nenormální nepřijde, spíš takové ty velké rozdíly, kdy má chlap 2 metry a ženská 150 cm, to je na pohled fakt divný.
Náš úplně nejvyšší šéf, cizinec, má 212cm. Nedávno byl u nás v Praze a já, 161cm, stála vedle něj a vypadalo to fakt legračně… hlavu jsem měla přímo, víš, kde
. Krásnej chlap a když pominu teda, že je mladší než já, tak bych až takového čahouna asi nechtěla
@Kockazvysocan já ten rozdíl vidím právě u bývalého, který si po našem rozchodu našel ženskou, která je fakt strašně maličká. Rozdíl mezi nimi je kolem půl metru, ona je mu těsně nad pás. Přijde mi to neskutečně komické
vždycky, když je potkám, tak si představím tu scénu z Kurvahošigutentag, jak tam Polívka drží tu tetku za krkem ![]()
Mám 168 cm a taky si připadám jako bidlo. Lepí se na mě chlapi kolem 175 cm.
Můj otec měl 186, i tchán je vysoký.. Přijde mi to jako ideální výška. Dlouhé nohy, seděl mu oblek. Každý den se modlím, aby byl syn vysoký po dědečcích.
Teď jsou ti chlapi hrozné kratinožky, jako Plekanec. K tomu velké hlavy, disproporční…
Malé jsem měla a byli hrozně žárliví a zakomplexovaní. Děkuji, už ne.
@Kockazvysocan píše:
hele, já měla několik rand s kluem 171cm a byl skvělej. Vadou bylo to, že byl ženatej a ač žili odděleně, rozvod na pořadu dne nebyl, kvůli dětem. Takže za mě stopka. Ale na těch pár schůzkách jsem žádné trauma z výšky nepozorovala.Druhý prcek ze seznamky byl uřvaný jak Pepin z Postřižin, tak jestli si tímhle něco kompenzoval, nevím, ale jeho výška mi nevadila, ten projev ano.
Jeden kolega má 170 cm a taky je to skvělý člověk, dělá si z toho srandu a celkově ho hodnotím jako super chlapa.
Tak jeden si to kompenzoval randíčkama jinde a druhý řvaním. Jednoduché.