Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mě by fakt zajímalo, jestli má mít dítě povahu podle toho kdy se narodilo anebo kdy se mělo narodit
A co třeba když je plánivaně porod vyvolaný nebo císařem. To by pak za charakter děcka mohli doktoři
To je vlastně chytré, když něco zvořu ve výchově, tak to svedu na špatné znamení. Musím zjistit, jaké charakteristiky mají mít moje děti, třeba tam taky najdu nějaké výmluvy ![]()
@Ppkm píše:
Mám teď hodně pravidelný cyklus a ovulku přesně poznám, takže v podstatě anoNa ráčka ovulka vychází přesně, že i kdybych rodila o 14dnů dříve jako u syna, tak je tam rezerva
Ale to je samozřejmě jen plánování, nikdo neví jaká bude realita. Syn se povedl hned, další těhu jít nemusí
Njn, zaruku nemas nikdy…nam se jedno dite povedlo po 10 mesicich a druhe hned, jedno narozene 4 tydny pred terminem, druhe tyden. U kazdeho tak, aby „stihli“ jine znameni, nez terminove
Navic, jen tak mimochodem, ta znameni uz dnes stejne neplati, kdybys to chtela opravdu brat podle toho, kde je Slunce v den narozeni, je to posunute o cca 3 tydny. Ale hodne stesti s planovanim
A ja jsem Rak taky mimochodem, kdybych si rekla, ze temto vecem verim, tak bych si vybrala jine znameni, nejake dominantnejsi. Mozna to je narocnejsi pro rodice, ale urcite jednodussi pro zivot.
Já mám ročního ráčka a je děsně sladkej, hodnej, samostatnej a pohodovej. Krom ráčka mám zábavného, nezodpovědného střelce, hodnou, ale přecitlivělou a lítostivou pannu a děsného roštáka ve váhách. No ale kdyz nad tim tak premyslim, tak vsechny moje deti byly jako miminka docela hodné. Takze nevim, zda hodnej racek z toho jeste nevyroste. Celkove mam pocit, ze ty horoskopy detem sedi. Az na ty vahy. Tam píší pravy opak toho, co mám doma. ![]()
Dítě Váhy
V dětství se u Vah velmi silně projevuje mírná a nekonfliktní povaha. Bývá to nesmírně hodné a klidné dítě, které se snaží nikomu neubližovat a ke kamarádům se chová ohleduplně.
@Verurizeckova píše:
Mám dvouletého ráčka…Do jaké míry je klidný po tatínkovi a do jaké znamením, těžko říct. Každopádně od mimina absolutní flegmouš, usnul všude, nic mu nevadilo… jak roste, tak je to větší cíťa, fakt je naladovy, někdy se vzbudí s úsměvem a někdy už ráno přijde s obrovskou drzkou nakrklou a táhne se to s nim cely den. Je to mazlik, ale jen když chce on. Přijde mi dost vycurany, ale to je proste prakticky každé dítě. Je každopádně hodně závislý na nás jako rodicich a má šílené rad stereotypy a režim.
Děkuji ![]()
@beruska9 píše:
Njn, zaruku nemas nikdy…nam se jedno dite povedlo po 10 mesicich a druhe hned, jedno narozene 4 tydny pred terminem, druhe tyden. U kazdeho tak, aby „stihli“ jine znameni, nez terminoveNavic, jen tak mimochodem, ta znameni uz dnes stejne neplati, kdybys to chtela opravdu brat podle toho, kde je Slunce v den narozeni, je to posunute o cca 3 tydny. Ale hodne stesti s planovanim
A ja jsem Rak taky mimochodem, kdybych si rekla, ze temto vecem verim, tak bych si vybrala jine znameni, nejake dominantnejsi. Mozna to je narocnejsi pro rodice, ale urcite jednodussi pro zivot.
Děkuji, poslední věta je k zamyšlení ![]()
@Kelen píše:
Já mám ročního ráčka a je děsně sladkej, hodnej, samostatnej a pohodovej. Krom ráčka mám zábavného, nezodpovědného střelce, hodnou, ale přecitlivělou a lítostivou pannu a děsného roštáka ve váhách. No ale kdyz nad tim tak premyslim, tak vsechny moje deti byly jako miminka docela hodné. Takze nevim, zda hodnej racek z toho jeste nevyroste. Celkove mam pocit, ze ty horoskopy detem sedi. Az na ty vahy. Tam píší pravy opak toho, co mám doma.
Dítě Váhy
V dětství se u Vah velmi silně projevuje mírná a nekonfliktní povaha. Bývá to nesmírně hodné a klidné dítě, které se snaží nikomu neubližovat a ke kamarádům se chová ohleduplně.
Děkuji, s tou vahou mate pravdu. Synovec ted v rijnu bude mit 3 a na nej to teda nesedi. Je to pekny dabel. Klidny neni urcite, ostatnim detem vse bere, vytrhava z rukou, atd… Ale tam hraje zase roli prostredi a vychova.