Malý vzrůst syna - váš názor

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7
7.1.25 12:03

Malý vzrůst syna a růstový hormon - váš názor

Ahoj, můj syn má v šesti letech 109,5 cm. Předpokládaný vzrůst je asi 164 cm. Já sama jsem takto malinká, ale manžel má 183 a vypadá to, že syn má geny jen po mě. :roll: Na endokrinologii na nic nepřišli, ale poslali nás ještě na další vyšetření s tím, že možná bychom mohli dostat růstový hormon. Já osobně mám z toho špatný pocit, mám dojem, že to je trochu plastická chirurgie, rozuměj, místo toho, aby se člověk smířil s tím, jaký je, začne se předělávat. Nevidím důvod, proč by neměli být malí lidé. Ale na druhou stranu mi doktorka řekla, aby mi to syn pak jednou nevyčetl…Co si o tom myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34473
7.1.25 12:12

S takovouhle výškou se bude chlap smiřovat těžko, je to opravdu málo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12854
7.1.25 12:17

Já mám jako ženská pod 1,60 a chlapa pod 1,70 bych prostě obešla. Vím, že je to hnusné a sexistické, ale prostě se mi to nelíbí. Jako jo, syn je po tobě, genetika se nějak povedla, ale je mi ho docela líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.1.25 12:19

Za mě bych o růstovém hormonu taky zauvažovala, tato výška je na muže opravdu málo, bude mít ztížené hledání partnerky a na sebevědomí mu to moc nepřidá. A to mám naopak děti hodně velké a bojím se, že jednou budou „trpět“ hůř, než já (zkuste si s výškou nad 190 cm letět letadlem, dálkovým busem nebo sednout ve Stavovském divadle) - ale tady se to moc ovlivňovat nedá. Druhým směrem bych do toho asi šla, zvlášť u kluka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.25 12:22

Dceři vychází dospělá výška 164 cm, já mám 161 a žiju docela v pohodě. Jsem teda všude nejmenší, no. Můj partner má 169 cm, není o moc vyšší než já, je s tím už smířený, ale v dospívání ho to dost trápilo. Myslim, že kdyby byla pro něj možnost léčby, že by to bral. Dceru růstovým hormonem řešit nebudeme, u holky se to spíš snese, když je malá, ale kdyby byla kluk, tak bych chtěla, aby byl vyšší. U toho chlapa je to pak přece jen těžší.

• Citovat
  • Upravit
8870
7.1.25 12:22

Dceru poslala doktorka na endokrinologii do Brna na genetiku. Na endo. chodíme pravidelně od 6 let dcery. Teď má 13 let. Byli jsme na genetice v prosinci před svátky. Od roku do teď má tři výkyvy růstové. Už nejde o výšku. Vytáhla se trochu. Což taky trvalo. Ale furt řeší, že neprospívá váhově. Že furt je ultra nit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5655
7.1.25 12:26

I 170 cm je na chlapa strašně málo, a pokud by neměl mít ani to, tak rozhodně řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2904
7.1.25 12:29
@Anonymní píše: Více

Tak 161 ani 164 u holky neni nic zvlastniho.
Bohuzel u kluka je to uz neco jineho a resila bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3690
7.1.25 12:29

@Astrid11 ja bych to asi taky řešila. I kdybyste to jen zkusili, třeba na rok pichat ten růstový hormon a po roce viděli, jak vyrostl. Ja mam kluky narozene v unoru, za mesic jim bude 6 let (dvojčata, o měsíc dříve narození,43 a 45cm) a oba meri asi 123cm. Ano, ja mam 178cm, manzel asi 183cm, jsme vysoci, ale jen pro srovnání a i pro srovnání, že jsou dříve narození. Je to genetikou, to je jasné. Ale asi souhlasim s doktorkou, jednou se tim může trapit a úplně zbytečně. Jak casto se ten rustovy hormon picha? O kolik cm může za rok vyrust? Ted to ve skolce/skole nejak vnímá, že je ve svem veku nejmenší?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
7.1.25 12:30

@Kelsey1 To chápu, syn má váhu ok, ale toho přemlouvání, co mě to stojí, aby něco snědl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9272
7.1.25 12:30

164 mi na chlapa přijde opravdu málo :oops:
Já bych do té léčby šla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
7.1.25 12:32
@suzka1 píše: Více

No, musí se píchat každý den a to až do dospělosti, ani nevím jestli bych to zvládla…Jinak při narození měl 49 cm, takže taky žádný obr a to byl v termínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
7.1.25 12:34

Je to podobné dilema jako třeba přišití oušek, co řešila moje kamarádka. Nakonec do toho šli, u obou dětí, a zpětně tedy nelitují ani rodiče, ani děti, naopak. A to je pěkně hnusná a velká operace s dlouhou rekonvalescencí, přijde mi, že proti tomu růstový hormon je vlastně ještě pohoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
320
7.1.25 12:38

V první řadě si myslím, že názor lékařky je neprofesionální. Pokud synovi na endokrinologii žádnou vadu, která by byla k medikaci, nenašli, já osobně bych do růstových hormonů nešla. Navíc, není postaveno najisto, že syn nakonec nedožene výšku manžela, třeba v pubertě. Ten odhad by měl být v tuto chvíli pouze orientační. Píšeš ale, že ho další vyšetření čekají. Tak uvidíte podle nich. Pokud se nějaká vada zjistí, nebránila bych se tomu. Pokud vím, stejně se v jiných případech („preventivně“) růstové hormony nepředepisují, pouze bylinné preparáty. Nicméně pokud by to na ty hormony z lekářského hlediska bylo, tak píšeš, že je mu teď 6, tedy teď na podzim nastoupil nebo až ten co bude nastoupí do školy. Tam se ukáže, jak bude subjektivně vnímat on své postavení v kolektivu. Záleží samozřejmě na jeho mentální vyzrálosti, nenechala bych se ovlyvnit jeho emocema zcela, ale zvážila bych to u citlivější povahy dítěte, zda by to případně mohlo pomoct. Pokud se ale nepletu, tak by stejně teď měl chodit na pravidelné prohlídky na endokrinologii, ať to další odborné vyšetření dopadne jakkoliv. Alespoň syn od známé s podobnou prognózou chodí co půl roku a hlídá se, zda jsou adekvátní přírůstky. Dokud jsou, stejně mu růstový hormon nenasadí. Takže by to ani ve vašem případě nemělo být snad tak, že když se teď rozhodnete, že ne, tak se k medikaci nemůže přistoupit později. Nebo vaše dr řekla něco jiného? Nás možná čeká to samé, syn má 3,5 roku, 12,4kg a 89,7cm. Menší vzrůst geneticky po mě i manželovi, ale zatím řešíme jiné starosti :P a já jsem připravena řešit růstový hormon pouze v případě, že se zjistí porucha. Pokud bude předpoklad genetika, tak budu proti. Manžela totiž taky vytáhlo až v pubertě. A jeho cca 178 cm mu bohatě stačí - s tím „smiřováním“ se je to stehně hodně o prostředí, partě, zázemí… můj táta měl poruchu štítné žlázy a 158cm a v kolektivu vždy vyčníval - v pozitivním slova smyslu, uměl si získat respekt povahou a znalostmi. Jako není to lehké, protože se každý s každým srovnává a z nějakého důvodu pořád převládá takový ten předsudek, že hezkí a vysokí a štíhlí lidé to mají snazší. Já jsem ale taky zastáncem toho, že do přirozenosti budu hormonama zasahovat jen a pouze ze zdravotních důvodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24750
7.1.25 12:39

Moje holky zřejmě vlivem nedonošení (silného) a nesledované gravidity s velmi těžkým deficitem živin (bio-máma bezdomovec) dorostly jen na 158cm, je to málo, ale u holky to ještě jde a neřešili jsme to, i když se na to dětský lékař ptal, zda to chceme řešit (vždy byly skoro nejmenší v každém stejně starém kolektivu)…
holkám to stačí, jsou pěkné, chytré, spokojené a jsou rády, že si můžou najít vysokého i malého chlapa…

u KLUKA bych to ale opravdu řešila… každý cm bude dobrej, a určitě je lepší třeba 168/170 než 164, to je u muže opravdu strašně málo… šla bych do toho.. i kdyby mu to mělo přidat fakt „jen pár cenťáků“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí