Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, jak resite prezuvky pro skolkove dite? Vychazi mi min. dvoje, lepe troje, ale to uz je teda celkem financni naloz. Jedny do skolky, druhe na doma a treti do krouzku/hernicek/ruzne detske akce uvnitr pres zimu atp…? Nebo jak to mate vy?
@Kachlicka111 píše: Více
Máme dvoje, na doma a do jesliček. Ale my nikam do herny nechodíme, tam bych spíše třeba volila protiskluzové ponožky?
Jako papuče? Jedny ve školce. U babičky má crosky nebo teplý ponožky. U druhé babičky nic. Doma nic.
Ve školce měla jedny. Doma žádné. K babičce druhé…tam byla vždy špinavější podlaha tak proto.
Pak se školou přišly jedny navíc… měla ještě do družiny. Nebo by musela brát domu aby je měla pak ve škole. Takže měla jedny školní, jedny družinové, a jedny u babičky. Tak to prostě bylo… nálož to trochu byla neb nosí barefoot… Ale nevidím důvod kupvat na ten kroužek, to nosila dcera plátěnky z venku že jsem otřela, nebo dát ty domácí papuče. To chodíte s ní asi vy rodiče na ten kroužek?
Jedny papuče ve školce. Toť vše. Do herny v papučích?
tak to bys byla za exota. Nikdy jsem v herně neviděla děcko v papučích. A že jsme chodili opravdu často.
Doma papuče? Na co? ![]()
Máme dvoje přezůvky – jedny do školky a jedny na doma. Na kroužky nosíme pohodlné boty, které zvládnou i venkovní přechody. Troje jsou podle mě zbytečné, pokud dítě často nepřechází mezi více aktivitami.
Máme jenom jedny bačkůrky do školky. Doma protiskluzové ponožky. Do herniček nechodíme
.
Jedny. Když vím, že pojedeme k babičce na barák, tak je v pátek vezmu ze školky. Do heren chodí v ponožkach. Doma má teplé ponožky s protiskluzem.
U prarodicu a doma (spise typ crocsy) a ve skolce klasicke prezuvky. Pokud je potreba vzit jinam berou se z domova. Nic narocneho.
Jedny do skolky. Jinde je nenosi - doma, na navstevach, v hernickach. U starsich to bylo zrovna tak. Jen ted musi mit jedny do skoly a jedny do ZUS.
U nás v rodině je starší generace vysazená na bačkory a pořád nějaké dostáváme, takže kromě obligátních školkových máme dvoje na doma (pantofle a uzavřené) a u každé babičky taky dvoje (klasické a pak nějaké chlupaté). Ale chápu, že to je totální extrém.
Doma dcera chodí většinou bosa, u babiček nesmí.
Do heren se často žádné boty ani nesmí nosit, chodí se tam obvykle jen v ponožkách.
@Kachlicka111 Ja mam jedny do skoly a skolky, doma jsou deti naboso a je to nejzdravejsi (ale mame teplo). Na krouzcich byli v ponozkach.