Malý vzrůst syna - váš názor

Napsat příspěvek
Velikost písma:
950
8.1.25 08:29
@Anonymní píše: Více

Teda pokud to doporučili i odborníci, tak potom už vůbec nechápu, proč se zrovna otec šprajcuje 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13978
8.1.25 08:45
@Kantorek píše: Více

Sprajcla se matka. Anonymní psala, že ze stejných důvodu, jako zakladatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
8.1.25 08:48
@Lily-of-the-valley píše: Více

A jo tak to jo. Matka eko-bio-ezo lesana, hlavně žádná chemie, co na tom že syn bude mít 160 a jednou si to nedejbože třeba hodí :oops:

Příspěvek upraven 08.01.25 v 21:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4506
8.1.25 08:58

Známá má taky extrémně malé děti.
Ona má cca 155 cm, manžel tak 170.
Holka má čerstvě třináct, už začala menstruovat, má tak 145 cm
Kluk má jedenáct ( stejně starý jako můj syn), náš má cca 145 cm a kamarádky syn je mu tak po ramena.
Ona nic neřeší, ale podle mě někde problém bude.
Pokud dorostou aspoň do výšky rodičů budou rádi…
Růst ( pokud vyloženě není nedostatek hormonu)se dá částečně ovlivnit i dostatečnou pohybovou aktivitou, dostatek vitamínů D a správným stravováním…
U zakladatelky bych dítě prohnala všema vyšetřeníma a pokud doktoři léčbu doporučí, neváhala bych…
Syn má ve třídě kluka, který léčbu podstupuje, je +/- velký jako vrstevníci. Co vím od jeho maminky, tak dlouho bojovali, aby mu tu léčbu nasadili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18683
8.1.25 19:24
@suzka1 píše: Více

Jsme s manzelem jako vy. Šestiletý ma 128 a asi jde do nasi rodiny. Vidim to někde okolo 190 a nohu tak 47 jako ma muj bracha. Holka bude rada za 160 po tchyni. Ale pamatuju, ze i kluci, co vedle me v šesté třídě vypadali jak trpaslíci, tak ted me boli za krkem kdyz na ně koukám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.25 21:02

Nadruhou stranu, ty tabulky… ja jsem byla do sedme tridy nejmensi z holek (s klukama jsem se neporovavala), vzdy na konci rady - ve 12 letech jsem mela 140 cm a 30kg (to vim presne, nebot jsem dohnala druhou nejmensi spoluzacku, merili nas na telocviku). No a v 18 uz jsem mela 170 cm a 56kg :)
Byl i jeden kluk, co byl porad prcek, ale pak vytahnul a pak taky jeden, co byl prcek a prcek zustal.
Jestli je takto malinky kluk, tak bych do toho rustoveho asi sla. Ty nezadouci ucinky se sleduji a upravuje se davka, takze pokud by mel treba z toho rustu bolesti, tak uberou.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.1.25 21:17

Jestli zakladatelce zaplevelim tema tak se omlouvam, ale přijde mi že už je tu debata celkem obecná, tak se zeptám…mám dvouletého syna. Jako mimino byl celkem velký a první půlrok rostl krásně. Pak se ale, měla jsem pocit že po zavedení prikrmu, propadl na 15. percentil. Na chvíli i zhubl. Doktorka ho pak sledovala, prevazovala, ale když na tom percentilu zůstal a rostl zas pravidelně tak to nechala být. Od nějakého roku je „o velikost mensi“. Ale celkem pěkně zacal jist tak jsem to už neřešila. Teď ve 2 letech přesně měřil 86 cm, prý se propadl o nějaký percentil. Doktorka ho premerila kdyz jsme byli ockovat, prisel ji malinky. Je pravda ze i me ted prijde proti stejne starym detem fakt maly i hubený. Co mě ale vyděsilo je, že jsem si hledala nějaké ty percentilove tabulky a našla jsem že výška ve 2 letech je cca polovina dospělé vysky, což by znamenalo že syn bude měřit asi tak 172 cm. Tak malý v rodině žádný chlap není, z žádné strany, to měřím já. Jeho táta má něco přes 180. Opravdu tohle platí?

• Citovat
  • Upravit
14727
8.1.25 21:27
@Menton píše: Více

Ja jsem po zacatku menstruace vyrostla jeste 14 cm. Byvala jsem nejmensi ze tridy a nakonec jsem byla treti nejvyssi s tim, ze 2 nejvyssi spoluzacky merily o 2 cm vic nez ja.

A potrzuju ten vliv sportu na rust. Moje jednovajecna sestra byla az do 12 let stejne vysoka jako ja. Ja jsem ale narozdil od ni hodne sportovala (atletika, skoky, 10km beh temer denne) a jsem o 5 cm vyssi nez ona.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18683
8.1.25 21:40

Dam vedet tak za 15 let. Kluk mel pres 90 a cekame ze pujde ke 190. Holka mela 82 a cekam, ze bude jako tchyne okolo 160 a to jsem tohle ani nevěděla. Spis podle konstituce a jak roste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6918
8.1.25 21:44
@unuděná píše: Více

Také nezlehčuji tuto operaci, ale přijde mi to tedy úplně něco jiného, nesrovnávatelného.

Jak se tu psalo, indikace je určena vždy lékaři na základě vyšetření - nedostatku růstového hormonu. Pokud mít nedostatek bude, byla bych pro aplikaci, jinak ne.
Mj. patřím k ženám, kterým by nevadil ani menší chlap, tohle mi je z hlediska přitažlivosti úplně jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.1.25 21:52

Ty jo, to jsou rozměry naší pětileté, má nohu 30, váhu 18kg a oblečení 122/128…jinak ji to je krátké :nevim:

• Citovat
  • Upravit
14727
8.1.25 22:32

Neverim tomu. Nekdo vyroste skokove treba az v puberte.

A k tem percentilum. Jedna z dcer se narodila 40 + 0 s beznou delkou 50 cm. V 8 mesicich merila 75 cm a byla na 95. percentilu. Pak se jeji rust zpomalil a v 5 letech byla se 105 cm na 9. percentilu. Ted v 7 letech je se 117 cm na 10. percentilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5165
8.1.25 22:48

Hele holky, ono se dostat k růstovému hormonu není tak jednoduché. Musí se splnit určité „podmínky“ - vyšetření a abyste se k takovému vyšetření dostaly, nestačí k tomu 3. percentil, dítě musí být hodně pod grafem.

Jak to vím?

Syn se léčí od 8 let (nyní 11 let) růstovým hormonem, v 6 letech měl 107 cm, predikci měl 163cm bez léčby, s léčbou snad bude mít 170cm.

Určitě nechoďte na klasickou (pitomou) endokrinologii, ani neřešte ještě s horším pediatrem, kterýmu je tu putna - hl., že roste. Nejdřív položte dotaz na www.rustovyhormon.cz , zadejte tam hl. všechna růstová data - odpovídají dr. pro léčbu růstovým hormonem FN Motol.

Léčba růstovým hormonem stojí cca 190tis ročně a opravdu se nedává na požádání, hej, chudák malej bude malej.

Pro zakladatelku: 3. percentil není indikací k léčbě růstovým hormonem. (můj laický názor ze zkušeností, nicméně zkus položit dotaz do poradny).

Výšku syna jsem řešila od jeho 2 let, k léčbě se dostal až ve svých 8 letech, kdy se propadl ještě níže než byl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5893
8.1.25 22:54
@blumen píše: Více

píchala jsem tu injekci klukovi od souseda, skoro si ani nevšiml, lehce to prý štíplo. A jde přeci o to, aby se tedy vyzkoušelo vše, pokud to jde. Ne o to, že by to možná ani tak nezafungovalo. To ten zakomplexovaný chlapec přeci neví, že by to stejně třeba nefungovalo. Ale ví, že to jeho matka ani nechtěla vyzkoušet.. Tak bude opravdu vinit ji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16448
8.1.25 23:01

Kolegove z prace to resili a jak se pise vyse, nebylo snadne rustak ziskat. I lecba samotna byla pro ne narocna, aplikace, vypravy do Prahy s chladakem, kdykoliv se nekam jelo, tak resili, jak to udelaji. Chlapec bohuzel na lecbu reagoval nedostatecne, ne dle predpokladu lekare, tekze byla lecba predcasne ukoncena. Mladik ma 170 cm a vsichni jsou radi, ze to zkusili. On sam je v kritickem obdobi 17 let a citi se maly, bojuje s holkama, sebevedomim.

Ja mam nekolik kolegu hodne malych a vsichni maji deti a krasnou zenu, vsechno a jsou v poho. Jen to dospivani je narocne o to vic.

Ja bych to zkusila a kontaktovala nejlepsi pracoviste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí