Mám jít studovat? Nevím co se životem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22628
13.3.25 15:37

Napis svemu praktikovi, at ti napise recept na Herpesin (prasky) na ty opary. Ulevi se ti. K prijimackam bych sla az napresrok. Ted mas svych jinych problemu dost a tohle by ti jeste pridalo stres. Paklize tedy nejsi takovy ten free clovek, co si to tam v klidu pujde jen tak zkusit bez vetsi pripravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.25 16:17

Být tebou tak přijímačky aspoň zkusím, abys viděla, co to obnáší a pak bych se na to v průběhu roku hodně připravovala…
Jako pokud jsi učivo neviděla x let, tak příprava na přijímačky v březnu, dubnu je sakra pozdě, kor na VŠ zdravotní, medicínu v podstatě, sranda to není a je to v podstatě drtárna a nějaký měsíční kurz vxbti nepomohl si myslím, protože děcka z gymplu a zdrávek budou sakra najetí :dance:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.25 16:21
@Anonymní píše: Více

Tak já si zkoušela ty jejich testy..jakoby co mají na ukázku. Víceméně jsem mela 3/4 dobře. Ale kdo ví co v těch reálných testech je, že… Zkusit to „jen tak“ se mi nechce. I tak to bude stát nějakou tu korunu, a především čas a nervy.

• Citovat
  • Upravit
295
13.3.25 16:36

Zkouška je od slova zkusit, ne muset udělat. Takže klidně si je letos vyzkoušej a nejhorší, co se stane je, že tě nepřijmou a příští rok už budeš vědět, co čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.25 16:55

Tak to asi tak moc nechceš…
Dyť je to pár stovek.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.25 16:59

S cestou 2600 :think: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
586
13.3.25 16:59

Moc tedy nechápu, nač ta celá diskuze. Já myslela, že tu vejšku chceš mít, teď zase, že to zkusit teď nechceš, protože to stojí peníze?
Tak buď tu vš studovat chceš, takže to i přes to, že dáš pár stovek zkusíš a buď tě vezmou (vždyť sama píšeš, že jsi měla 3/4 testu dobře, tak aspoň budeš vědět, jak pracuješ takto pod tlakem), což je win win pro tebe nebo nevezmou a budeš poučena a víc se ti to rozleži třeba v hlavě - a buď si to úplně rozmyslíš nebo se na to začneš připravovat mnohem více

I když to zkusíš příští rok, jistotu opravdu taky nemáš, že budeš přijata a napíšeš přijímačky (záleží na počtu přihlášených vs kolik přijímají a taky jak moc dobří ostatní budou) taky peníze budeš muset dát tak jako tak, i když to zkusíš příště :think:

Asi se sama musíš rozmyslet, co v tomto případě tedy chceš :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.3.25 18:02
:mrgreen:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.25 19:31

Já jsem se takhle odhodlávala ke studiu a propásla jsem o měsíc přijímačky. Brala jsem to jako znamení, že si to mám nechat ještě projít hlavou. Ale chuť sílila a za rok jsem to zkusila. Stejně jsem nezjistila, podle čeho se učit. Ale udělala je - o fous. Mám za sebou skoro dva roky a když to dobře půjde, budu za chvíli státnicovat. V oboru, který jsem chtěla, už pracuju a zatím nelituju.
Máš náročné období. Klidně to zkus, třeba je uděláš a když ne, tak za rok. Držím pěsti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.25 21:27

A jeslti to pro tebe je hodně a počítáš i takhle cestu, jak to budeš dělat pokud se dostaneš a budeš tam muset pravidelně jezdit?? To bude stát za ty 3 roky hodně peněz…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.25 04:19

Budu to mít zaplacené od zamestnavatele.. a samozřejmě peníze v tom teď hrají roli. Pn na 3 měsíce, hypotéka, půjčka… člověk se opravdu musí teď koukat na vsechno. Spíš přemýšlím jestli se lze připravit za „mesic“ na prijimacky. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.3.25 06:14

Lze

• Citovat
  • Upravit
24735
14.3.25 07:19

A nemůžete si dovolit pečovatelku, že by se ti s obskakováním manžela trochu ulevilo? Měl aspoň pojistku? Co nějaký rehabilitační ústav?

Školu bych zkusila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.25 12:43
@lucad77 píše: Více

Bohužel vzhledem k tomu ze pracuji na částečný úvazek + PN tak napečovatelku ani nemam penize. Víceméně nic moc nepotřebuje, tady jde spíš o chod baráku…s detmi mi trochu pomůže maminka. No jestli vůbec…ted mi volala že se v praci složila, ma sileny jaterní výsledky, zimnice, bolesti..kdo ví jestli neskončí v nemocnici a já ještě nebudu behat k ni domu se starat o zvirectvo. :roll: Me už prostě svihne.
Do rehabilitaku ho nevezmou, navíc nikam nechce. :nevim:
Pojištění samozřejmě máme, jenze všechno je minimálně pokud jsi 30-60dni na pn, tak pak teprve nechtějí splatky hypo…musí to být dlouhodobá pn…

• Citovat
  • Upravit
53190
14.3.25 12:45

Kočko, v situaci, kdy máš doma nemohoucího manžela, kolabující maminku, dvě malé děti, barák na svém hrbu a ještě práci, je úplný nesmysl týrat se ještě učením. Zkoušky samozřejmě můžeš zkusit, ale vzhledem k tomu, že jsou za měsíc, je prostě na 99 % neuděláš - pokud s tím jdeš do toho, že to zkusíš, tak proč ne. Pokud by tě to mrzelo a skoplo ještě níž, tak to odlož o rok :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze