Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem v 37.týdnu těhotenství, malý kulaťoučký chlapeček co krásně roste atd… Před týdnem jsem byla na preventivních stěrech kvůli streptokoku a dnes mi volala doktorka, že mi našli v těch stěrech listeriozu. Ihned mi poslala mailem recept, vyzvedla jsem a zítra jsem tam objednaná na klasickou kontrolu a pásy. Mám ale strašný strach. Četla jsem co všechno tahle bakterie dělá, o vysoké úmrtnosti anebo postížení. Myslítě že bych měla požádat o císařský řez? Ať je malý radši venku než aby se nakazil nebo zemřel? Co myslíte?
@pannda ano, to určitě budu. Bude to hodně dlouhá noc. Chtěla jsem hlavně jestli má někdo s tím zkušenost, at už s listerií nebo s císařem kvůli ní.
Tak o listerioze v pochve slysim prvne
(hned me napadl manzel, ktery si dal pred oralnim sexem hermelin
-pardon
) stava se, ze z vysledku krve je listerie pozitivni, protoze ji clovek prodelal v minulosti. tady me napada, ze ji prave prodelavas. Osobne bych byla hruzou bez sebe a chtela okamzity cisar nebo vyvolani porodu. Miminko uz je v podstate donosene, ale tohle svinstvo jej vazne ohrozuje…predokladam, ze dr ti rekne, ze atb se nemoc zaleci, ale tohle by me nepresvedcilo…drzim pesti, at vse dobre dopadne
@Kristanka no, z té veselejší stránky… nevím, jestli si ten hermelín někdy nedal popř. něco ulpělo třeba na prstě… To už nedopátrám
každopádně netuším, ale budu trvat na urychlení porodu. Když vím co to všechno může pro miminko znamenat.
Podle profilu zakladatelky se miminko narodilo na začátku června, tak pevně doufám, že je vše v pořádku. Ale taky bych ráda věděla, jak to dopadlo s listeriózou.
Obnovuje diskuzi
holky nevíte tedy zda při klasických sterech na streptokoka a kultivaci se teda dá běžné zjistit ta listerie? Asi Jo ze? Vzhledem k tomu ze zakladatelce takto zjistili..Děkuji ![]()