Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:… kafe, muzika, nezbláznit se z mimča,… prostě si oddychnout, když mrňousek spí. jinak se zblázníš… a co třeba probrat telefonní seznam a někomu zavolat? vykecat se… to potřebujeme všichni…
Ahoj maminky,mám nějaký splín, pokud vás některou trápí něco podobného, nebo vás napadne co s tím, budu šťastný člověk.
Jsem už pár měsíců na mateřské, své miminko miluju nade všechno, ale poslední dobou se cítím tak sama. Manžel pořád v práci, kvůli kovidu se ani moc nemůžu vídat s kamarádkama, rodina se teď taky radši drží v izolaci, do toho ten podzim..Já nevím co to se mnou je, prostě nějak mě ani nic nebaví, pořád stejná rutina. Koníčky taky moc nejdou provozovat, všechny aktivity s mimčem jsou pozastavené.
Vím, že mám krásné a zdravé dítě a jsem za to moc vděčná, přesto na mě tohle nějak ted padá..
Příspěvek upraven 16.10.20 v 12:40
Nic s tebou není, je to teď náročné pro všechny..mám to občas podobně jako ty a nejvíc mi pomáhá sport, chodím často běhat a pak mám vždycky lepší náladu. S rodinou a kamarádkama si aspoň hodně voláme a píšeme. Tak se drž, určitě bude zase líp ![]()
Jo, jo… taky to vnímám.. 8m dítě. Ale vím, že je to jen období. Zase vysvitne sluníčko, půjde jít ven.. a hodně z nás maminek bude nevypovídaných, sociálně odříznutých. Věřím, že budeme rády, že spolu třeba i jako cizí něco prohodíme.. vydrž! Bude líp
![]()
Já mám předškolačku a 9,5 měsíčního s tím, že do 6ti týdnů zase rodím (pokud tedy ne dřív - obě děti mám dřív..) Domácí práce mě nebaví, každý den vařím oběd, chlapa mám taky do večera v práci, taky jsem bývalá dlouho v práci a teď nemám ani nic co bych dělala pár hodin denně z domu (z práce to nejde..).. Je hnusně, ven se mi nechce, jsem nachlazená - tak v této době nepřijímám ani nikoho na kafe raději (já se taky nikam necpu), vánoční dárky už skoro všechny mám, na cukroví je brzo.. Po obchodech s rouškou na obličeji nejdu.. A tak si topim v krbových kamnech, popijim čaj a přemýšlím jak smysluplně využít čas… Odkud jsi?
@Zuzee87 Jsem z Plzeňska.
Jak já jsem ráda, že nejsem cvok co to takhle prožívá. ![]()
Vždycky jsem si říkala, že teda rozhodně nikdy mimčo nebude koukat na telku a ted ji tu mám jak kulisu půl dne, abych se nescvokla. ![]()
@Anonymní píše:
@Zuzee87 Jsem z Plzeňska.Jak já jsem ráda, že nejsem cvok co to takhle prožívá.
Vždycky jsem si říkala, že teda rozhodně nikdy mimčo nebude koukat na telku a ted ji tu mám jak kulisu půl dne, abych se nescvokla.
Prooooosim Tě, taky jsem jako bezdětná měla co dítě dělat bude či nebude… Teď si myslím, že prostě na všem se dá najít něco dobrého.. Všecko je zdravé, jde o to v jakém množství
a nemyslím, že to platí jen o jídle.. ![]()
Ahoj, ja se pridam!
Mam 4.5 mesicniho prvniho synka a taky jsem si malovala, co budeme vsechno delat, chodit tancit, plavat, s ostatnima mamimkama po venku…a NIC!
Ted uz i venku je to naprd, saje malo a tal se casto koji a ty mokre lavicky nejsou nic moc 😃
My mame jeste pejska, tak tu spolu blbneme…
Jinak tez topim v krbovych kamnech a piju caj 😃
Zakladatelko nejsi sama. Cítím se stejně, takže podporu ode mě bohužel nečekej. Jde na mě depka, ale přitom na depku nemám čas
V nejbližší době se nám narodí přírůstek, takže zařizujeme poslední detaily, řešíme jména, bojím se porodu, do toho jsem nachcípaná, každou chvíli pracovní telefonáty, vaření, nechuť jíst, řev dětí. Ty mají nějak mega moc energie. Jak se nyní všichni více zdržujeme doma, domácnost po pár hodinách od odchodu uklízečky vypadá jak po výbuchu. Chybí mi mé milované běhaní, cítím se vyčerpaná, bez chuti cokoli dělat, nejraději bych se zahrabala do dek a nevylézala. Jsem prostě v divné nepříjemné nervozitě, která se mě drží jako klíště. Kdybych neměla pupek, snad bych nejraději vypadla na dovču někam k moři.
Možná jsem se potřebovala i vypsat.
Dneska to na mě taky padlo: hnusné počasí, hnusný covid (nejslušnější a nejmírnější výraz, který mě napadá), tchyně v karanténě, od včerejška topíme jen v krbu v 1 místnosti, ve sklepě voda. To by se ještě zvládlo, ale 1.11.mám termín a jsem vyklepaná z toho, co se ještě podělá ![]()
Dneska je divný den, i na mě to zase nějak dolehlo. Já mám tedy obrácený problém. Jsem smutná z toho, že se mi nedaří otěhotnět
.
Holky, strašně díky, že se mnou sdílíte. ![]()
Musíme to zvládnout už kvůli těm našim zlatíčkám. Držím palce i u porodu i při otěhotnění, ať to všechny dáme! ![]()
Nějak se to ted tak divně sešlo i s tím covidem..
Ahoj, mám to taky podobně. Přihlásila jsem se s batoletem na různé kroužky a všechno krachlo, tak sedíme doma u TV. Ovečka jede od rána do večera. Dala jsem si inzeráty snad všude, že hledám kamarádku, ale u Stříbra asi nikdo nebydlí. Jen chlapi píšou a to nepotřebuju ![]()
Ahoj maminky,
mám nějaký splín, pokud vás některou trápí něco podobného, nebo vás napadne co s tím, budu šťastný člověk.
Jsem už pár měsíců na mateřské, své miminko miluju nade všechno, ale poslední dobou se cítím tak sama. Manžel pořád v práci, kvůli kovidu se ani moc nemůžu vídat s kamarádkama, rodina se teď taky radši drží v izolaci, do toho ten podzim..Já nevím co to se mnou je, prostě nějak mě ani nic nebaví, pořád stejná rutina. Koníčky taky moc nejdou provozovat, všechny aktivity s mimčem jsou pozastavené.
Vím, že mám krásné a zdravé dítě a jsem za to moc vděčná, přesto na mě tohle nějak ted padá..