Mám stupidní koníčky?

35
5.7.16 14:57

Mám stupidní koníčky?

Ještě nedávno jsem studovala, čili jsem neměla moc času na nějaké koníčky. Teď, když už čas mám přemýšlím, jestli nejsou mé koníčky stupidní. Bude mi 28 a ráda si přečtu nějakou knížku, dále se snažím min 2× týdně cvičit, dále ráda chodím na procházky, na kolo, na výlety, také se kouknu na nějaký pěkný film či seriál a také ráda sleduji zahraniční blogerky a youtuberky. Když se podívám na své koníčky, tak kromě nějakých z nich mi připadají stupidní. Říkám si, že už jsem stará dost na to, abych sledovala nějaké youtuberky, že bych se spíš měla nějak vzdělávat, abych nebyla hloupá. Tak nějak balancuji mezi děláním toho co mě baví a toho co bych měla dělat? Když se někdy kouknu na nějaké jiné diskuze, či si přečtu nějaký časopis nebo někoho potkám připadá mi, že všude kolem je plno super žen a cítím se méněcenná nebo se stydím za své koníčky. Všichni studují jazyky, studují nebo se realizují v něčem jiném a jsou v tom dobří. Já mám takové koníčky, kde nemůžu nic dokázat. Možná se jenom moc porovnávám s ostatními nevím Co rádi děláte vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1894
5.7.16 15:06

Já mám taky koníček četbu, procházky, výlety. A nepříjde mi to jako stupidní koníček. Učení jazyků mi nikdy nešlo a studovala jsem, ale ze zdravotních důvodů jsem přestala. Jako každý má přece jiný koníček a každého baví něco jiného u čeho odpočívá a relaxuje :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30929
5.7.16 15:08

Tak neco dokazuj ve svem zamestnani a konicky se i nadale jen bav. Vem to treba s tim kolem, jsme narod cyklistu, presto neco v cyklistice dokaze jen par lidi. Znamena to, ze maji ostatni hloupou zalibu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
135
5.7.16 15:11

Někdy se cítím podobně jako ty :-) Zájmy mám obdobné, taky mi někdy přijdou obyčejné… nemám nějaký vyhraněný koníček. A taky mě stresují lidé, kteří stíhají spoustu aktivit. Ale snad je lepší žít na pohodu, ne? Intelektuál jsem v práci :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4984
5.7.16 15:18

Mam stejne „stupidni“ konicky jako ty. Vcetne sledovi youtuberu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1980
5.7.16 15:19

Každý máme něco, já běh + fitko, mám psy ( výstavy, handling, grooming ) a koně ( vyšší drezury ). A je mi úplně jedno, co na to říkají ostatní ;). Pokud tě něco baví, není to hloupá záliba :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2250
5.7.16 15:21

Youtuberky a bloggerky me nebavi, ale jinak to mam stejne a blbe si nepripadam. Mam k tomu teda i ty jazyky a studium VS, ktere me skutecne bavi a da se to povazovat za konicek, ale vyslovene odpocinkove jsou ta prochazka, kniha (ctu fakt hodne), serial, film.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
5.7.16 15:27

Mas uplne normalni konicky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
647
5.7.16 15:29

A vystudovaný obor/práci máš jakou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
5.7.16 15:33

Uz roky je mi u zadnicky to, co si mysli ostatni. Nedavno jsem sokovala svagra (zdravim Fildo :mavam: ) informaci, ze chodim pokecat na emimino. Vybuchnout mu v pokoji granat, oznamit mu jeho zena cosi o svem coming outu, vzal by to pravdepodobne s vetsim klidem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
5.7.16 15:46
@Nabot píše:
A vystudovaný obor/práci máš jakou?

Jsem farmaceutická asistentka, pracuji v nemocniční lékárně. Tam se zrovna nic dokazovat nedá. Odbouchám si směnu a jdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Elenloth
5.7.16 15:53

Já nějak nerozumím tomu, jak se posuzuje, který koníček je OK a který je stupidní. Vždyť koníčky jsou od toho, aby člověka bavily, aby u nich relaxoval, ne? Nač se honit neustále za výkonem. Já třeba vymalovávám omalovánky pro dospělé. Nejsem ani náhodou nějak talentovaná, prostě mě to baví a co si o tom kdo myslí je mi fuk.

• Citovat
  • Upravit
942
5.7.16 16:24

Koníčky jsou na to, aby u nich člověk vypnul, zrelaxoval. Ne aby se nutil něco dělat. Není žádné měřítko na to, jakou má který koníček hodnotu. A pokud někdo posuzuje cizí koníčky, je to taky jen jeho koníček :) Takže baví tě ve volném čase koumat jak koníčkují cizí lidi, anebo si raději budeš koníčkovat po svém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
5.7.16 16:33
@Knofletka píše:
Koníčky jsou na to, aby u nich člověk vypnul, zrelaxoval.Ne aby se nutil něco dělat. Není žádné měřítko na to, jakou má který koníček hodnotu. A pokud někdo posuzuje cizí koníčky, je to taky jen jeho koníček :) Takže baví tě ve volném čase koumat jak koníčkují cizí lidi, anebo si raději budeš koníčkovat po svém?

Presna formulace. Mam kamaradku neurolozku, ktera ma jako kone svuj blog o lacich na nehty. Proste ji to bavi, tesi a vypne u toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1109
5.7.16 16:38

Proc resis nazor druhych? Cetba je vzneseny a hodnotny konicek! Pridej se do souteze zde k nam :palec:
https://www.emimino.cz/…etbu-262837/
Youtuberky, jaky se rozdil s televizi? Obcas si tam pustim nejake make-up navody, konickem bych to nenazvala.

Navic muj konicek je treba postcrossing, to povazuje hodne lidi za vrchol absurdnosti, a presto me to tesi a uzivam si kazdy pohled.

Navic bych obecne nepodlehala dojmu, ze druhym na tvem zivote nejak zvlast zalezi a ze o nem premysli… vetsine lidi je uplne fuk, jak travis volny cas.

Spis mam pocit, ze tebe trapi, ze nemas trochu vic vzrusujici napln volneho casu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová