Výlety syna s tchánem - mám to vůbec řešit?

1299
10.6.13 14:31

mám to vůbec řešit ?

Ahoj holky, obracím se na vás o radu.. třeba nějaká poradíte.. mám manžela a dvě děti, staršímu je skoro 6, mladšímu skoro 3… měli jsme naplánovaný víkend s manželem a kamarády, ostatně od porodu to bylo poprvé, co jsme mohli spolu mezi lidi. A na celej víkend! Chtěli jsme ale bez dětí, a tak jsme poprosili manželovi rodiče, neměli s tím žádný problém, děti si vzali už v pátek na noc a byli tam do neděle.. tchýně byla ráda, že si užije prcků, její přítel taky, všechno bylo jak má být. V neděli odpoledne jsme se vrátili a hned jsme jeli pro děti, a co jsme zjistili.. mladší dítko (dcerka) ta byla celou dobu s tchýní doma, mají rodinný dům, tak lítala po zahradě a tak. Ale starší (syn) se skoro tchánem jezdil na výlety.. ale na jaký! On je myslivec, takže v pátek na noc vzal malého s sebou do lesa, malej spal na posedu v křesle, jeli na srnce :nevim: dojeli dom někdy nad ránem, najedli se a jeli na houby na celé dopoledne. Přes den jeli taky kamsi a večer ho vzal skorotchán kamsi na ohnostroje a dojeli až po půlnoci. Když mě to vykládali, byla jsem v šoku, ale nechtěla jem nic řešit před dětma, ostatně kluk vypadal spokojenej a štastnej. Co myslíte holky, bylo to správné, takové výlety pro 5ti leté dítě, a má to cenu řešit??? bojím se, abych u toho nebyla ta špatná já :nevim: :think: děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8071
10.6.13 14:36

Neřeš, jednou za čas. Malej měl zážitky na celej život, děda je super. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730

@Miťulka Ja bych to neresila. Byla bych rada, ze si to kluk uzil :) U nas tohle bohuzel moc nehrozi. Navic to je vyjimecne, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher

Nerozumím, co chceš přesně řešit? :think:

• Citovat
  • Upravit
5411

Ahojky.. pokud to bylo ojediněle a vyjímečně, tak bych to asi neřešila..:-) možná bych jen v klidu dědovi řekla, at toho příště není tolik, že stačila bohatě noc na posedu a večer ohňostroje.. Důležitý je že kluk byl spokojenej a že má zážitky :-) když jsem jela s malou na dovču do Turecka, tak tam se mnou taky ponocovala dlouho do noci a to jí ještě nebyli 4.. když je to vyjímečně tak na tom nevidím nic tak strašného..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631

@Miťulka Tak v první řadě si myslím, že se tě měl zeptat, jestli ho může vůbec někam vzít. A já osobně bych z toho teda nadšená taky nebyla :roll:. Ale co ti poradit, opravdu nevím. Snad jenom, aby s tebou nejdřív probral, co mají v plánu a ty jim ti buď schválíš nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1998

No kdyz je u nas ohnostroj, tak dovoluju, ze prijedou domu dlouho, ale ta noc v lese by mi vadila a dala bych to najevo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225

Jé, mě to naopak přijde fajn, že ho bral s sebou, nepřipadá mi to nijak hrozné. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
10.6.13 14:37

Neřešila bych to. Přesně tohle jsou totiž zážitky, na které bude dítě vzpomínat. Dopřej mu to. Pro něj to přece muselo být úžasný dobrodružství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
10.6.13 14:37

Tak to měl naprosto super vyžití! Co bys chtěla řešit? Pokud bylo dítě odpovídajícně oblečené, mělo se v noci do čeho zabalit, mělo jídlo a pití a bylo tam s dědou naprosto dobrovolně, tak bych byla šťastná jako blecha, že kluk bude mít skvělý zážitky a že mám tak úžasné tchány, kteří chápou, že mladší dítě je ještě malé na to, aby ho tchán tahal s sebou. Btw. nebyly na ohňostrojích někde v Brně? Myslím, že jsem zaslechla, že tam mají v ohňostrojích závody - a vidět tolik ohňostrojů společně navázaných na hudbu, musel být krásný zážitek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
10.6.13 14:38

Jestli byl kluk spokojenej, tak mu očividně nic nechybělo, „děda“ to určitě myslel dobře, já bych to nějak neřešila, jen bych možná při dalším hlídání přes noc řekla hodinu, kdy budou obě děti bez vyjímky v posteli…
Jedna pani od nás brala v létě v 5ti letech holčičku na letní zábavu, přes den blbla venku a večer spala v autě, teď je z ní už velká slečna a nenechalo to na ní žádný následky, jen to, že neni skleníkový dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814

No a klukovi se to líbilo? jestli jo, tak buď ráda, že má zážitky a neřeš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: To my jsme kdysi, starším dětem bylo šest a čtyři, byli na oslavě u známých a měli přespávat u tchánů. Při návratu jsme se ještě stavili nakoupit v Tescu a dorazili k nim až o půl desáté. Oni byli normálně nepříčetní, že takhle ponocovat s malýma dětma, že je to na sociálku, a to bylo, prosím, vážně jen půl desáté. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837

Já tohle neřeším, jsem ráda, že mi dítě pohlídají (hlídá sestra nebo tchýně)a vrátí mi ho zdravé a spokojené. Ano, v počátcích jsem měla tendence řešit každou prkotinu a výsledky byly dva: vyprudila jsem protistranu, hlídačům se do hlídání pak moc nechtělo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
10.6.13 14:39

Neresila bych to. Ditko to evidentne ve zdravi prezilo a jeste byl urcite nadseny. 5 let je „velky“ kluk. jasne rozumny rodic, by mu tak sileny program nevymyslel, ale zas nebylo to nic nebezpecneho, spis unavne a casove narocne. ale pokud to maly zvladnul, tak si to urcite uzil ;)
vzpomel si na „jak dostat tatinka do polepsovny“ - dedecek Herodes a jak tam byl maly stastny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová