Jsem hysterka, nebo je tchýně šílená?

469
9.6.13 11:53

Jsme hysterka, nebo je tchyne silena?

Holky popisu vam svou tchyni a vy mi prosim napiste, jestli jsem hystericka, nebo je to nenormalni vim, ze jsou tchynky daleko horsi, ale ja z te sve uz silim.
Nez se mi narodila dcera byla uzasna, kam jsem sla, tam jsem ji chvalila, jak je uzasna, mnohdy lepsi nez moje mamka, atd… porodem a prvni navstevou u nic dcerou se to zmenilo. Zacala byt na ni zavisla, kdyz pirjdeme, ve dverichmi ji vytrhne a jde ji hned prebalit, podotykam, ze kni jedeme 15 minut autem, bydli s nimi jeste jejiho druheho manzela syn s pritelkyni, chteli by simalou take ponosit, ale nenijim dovoleno, kdokoli prijde, nema pravoji videt, zavre se s ni do loznice a nikoho kni nechce pustit, kdyz uz to nevydrzit a ditko predam nekomu jinemu v byte, sedi, nervne poskakuje na zidli a hnedjim rika, dej mi ji a dopij si to kafe, dejmi ji a doijez to… vetsi problem je, ze kdyz ji tam dame na hlidani, nedava malou spat, ta je zvykla doma spat doloedne po svacine, po obede a kolikrat jeste po druhe svacince. Ona ji nedava vubec, i kdyz mala breci a tre sioci, s tim, ze si ma zvykat a babicka si ji chce uzit. Pokazdemi ji vrati spinavou od jidla, neumyje ji ani pusu po jidle, vcera jsme ji ji dali na 2 hodinky, byla cela zmazana, ptam se, kdema strample a ona ze pokadene, tak jsem vytrestila oci a rikam ji, jak pokadene a ona, ja ji sundala plinu a aby se vyvetrala tak jsmeji natahla strample a davala ji obed, mala se samozrejme pocurala a pokadila, podotykam ze ma 11 mesicu, neumi sedet, tim padem ani na nocnik ne. No moje nervy. Divne je, ze kdyz tam je sama nebo s nama, doma strasne place, hystericky se me drzi amui spavat s nama v posteli, jinak ji litam co 10 minut uklidnovat a nemohu se ji ztratit na sekundu z dohledu. Kdyz je u me mamky, dava ji spinkat, hraje si s ni, maloun prinesu domu, je vysmata a vecer mi krasne napoprve usne, ale tam je nejaky problem. 2× denne mi tchyne vola a kontroluje kde jsem a s kym jsem. Kdyz ma chlap odpolednim jdu s kamaradkama a kocarkama ven a ona vola, jestli se k nam muze pridat, atd…dokonce jsem ji rikala, ze uz objednam malou k zubari na kontrolu, ma uz dva zuby a onana to, ze to moc resim, ze tatkuj manzel} u zubare byl jak mel zuby vsechny a ted ma kriver a podivej vubec mu to nevadi, tak to me dozralo nejvice, protoze vim, ze toho stve a to ma 32 let. Co si o tom myslite ohledne ji a me dcery? ja myslim, ze ona se ji boji nebo nevim… jinak tchyne ma 52 let a pracuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
napresdrzku
9.6.13 11:56

Tchýně není normální a měla bys to začít urychleně řešit, stanovit pravidla co může, co si přeješ a snažit se na jejich dodržování

• Citovat
  • Upravit
9649
9.6.13 11:58

Tak - tchyne neni ani tak silena, jako nema nasteveny pevne hranice - to si myslim ja…
Rekla bych ji co mi vadi a co od ni ocekavam. Je dospela a mela by se s tim poprat - pokud to nebude schopna tolerovat, malou bych jim na hlidani nedavala, navstevy omezila a ukazala, ze to opravdu myslim vazne… a je to… :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
469
9.6.13 12:00

No problem je, ze ja ji to reknu a ona je uplne mimo a za 10 minut uz nevi, ze jsem ji to rekla. varim ji obedy doma a jak jsem u ni, tak ona ji zacne krrmit kdyz jsem s manzou a tchanem v obyvaku a jak jdu kolem, tak dava jednu lzicku sobe a druhou male a pak jak nema nervy, tak rekne, ze uz nechce, kolik toho to dite mohlo snist, kdyz ji pulku ujedla a jeste mi rekne, no maminko nic moc to nebylo… vcera jak tam byla ty 2 hodinky tak bylo vedro, mela ji venku a fakt bylo u nas 24 stupnu ve stinu a ona ji edala ani jednou napit caje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
9.6.13 12:02

Sedni si s ní, řekni co Ti vadí a pokud to příště nebude dodržovat, tak jí malou prostě na hlídání nedávej.

• Citovat
  • Upravit
47759
9.6.13 12:02

Tak tohle nezavidim, ty jsi matka, ty si musíš dupnout, že to bude tak a tak, pokud by to nerespektovala, omezit návštěvy, nedávat na hlídání, prostě ukázat, že tohle tolerovat neminis :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
9.6.13 12:03

No nezlob se, ale když to dovoliš, chová se takhle.. Tvoje dítě, tvoje pravidla, ať se třeba zblázní! Já jsem kliďas, babičky jsou od toho aby rozmazlovaly, takže hodně přivírám oči, ale tohle je už na hraně.. Hlavně to s tím spaním, vždyť je i v jejím zájmu, aby byla malá spokojená!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
9.6.13 12:06

@Bibík13
ja nejak nechapu, proc ji teda tam nechavas malou samotnou? :roll:

je to babicka, takze navstevy bych nerusila (ale rozhodne bych zasahovala), ale dite bych ji proste na par hodin nebo pul dne nenechala, kdyz vim, ze nedostane napit, nevyspi se a je z toho ubrecena :roll:

a aby mi nekdo daval diteti lzicku, co dava do pusy sobe, to bych vyletela hned…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
9.6.13 12:11

Jasne, ze ti potom doma breci a je rozhozena, kdyt musi byt strasne utahana. To prece nejde, to fakt neni pro to dite dobry. To ji nemuzes nechat delat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
9.6.13 12:12

A ty to hlídání nějak výrazně potřebuješ? Pokud by hlídající osoba nebyla schopná pochopit, že dítě potřebuje ještě přes den spánek, tak by už nehlídala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
9.6.13 12:14

Prepac ale nechapem preco takto nechas trapit ubohe male bezmocne dietatko.
Malicka sa branit nevie-jedina bytost ktorej 100% veri ze ju ochrani si ty-matka-a ty ju nechas nejakej mierne trafenej zenskej ako babiku?!
Neviem ci mas dolezitejsiu robotu-ale ja na tvojom mieste by som bola s malou 24h denne a dohliadala na vsetko co sa s nou deje.
A nedovolila nic take co by jej ublizovalo.
Sama som to robila ked moja svokra chcela dat mojej 3mesacnej plne a vydatne kojenej dcerke „na jazyk“ cokoladu, hranolecky, cukrik a podobne hovadiny-vraj nech si "spravi " chut z mlieka.
Dcerka s nou sama zostala az v 6 rokoch-ked uz sama vedela povedat co ano a co nie…
Nuz ale ty si matka, dietatko je tvoje-rob ako myslis 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
581
9.6.13 12:25

Já si myslim, že bys měla tchýni říct, jak to s malou bude dělat, třeba když přídeš, tak dokud malou sama nedáš, tak ti jí z rukou prostě nebude vyrvávat a když jí budeš chtít pučit někomu jinýmu, tak jí prostě pučíš a žádný zavírání v pokoji s malou o samotě, docela mi vrtá hlavou, co tam chce dělat s takhle malym dítětem :nevim: když jí bude hlídat, tak ve 12 oběd a pak bude hodinu/půl spát (jak to máte prostě najetý doma), klidně bych jí napsala i na papír cca časovej rozvrh a pokud to nebude respektovat, tak omezit návštěvy,..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
9.6.13 12:25

Já bych řekla, že je to první vnouče, že se hodně těšila a že ji to přejde - což měla být původně i moje odpověď, než jsem došla k té části s tím spaním. To už zavání něčím víc. Přijde mi, že tchyně nedává, že je „jenom“ babička, že má asi v sobě ještě nějaké ty nevybité mateřské pudy a trošičku si to kompenzuje. Možná to myslí i dobře, chce být nějak užitečná, že třeba malou naučí na nočník, aby se ti mohla pochválit. Takové ty řeči „bylo toho málo, nebylo to nic moc (ty bys, chudinko, radši řízek a maminka ti cpe takové blafy… :lol: )“ - to je klasika, to bych vypouštěla, stejně jako řeči o zubaři (BTW teď jsem to řešila se zubařkou a mléčné křivé zuby neznamenají křivé i ty druhé, takže za toto pozdní návštěva zubaře nemůže - chyba je, že nedostal rovnátka, ale ty by měly jít dát i v dospělosti - vím min. o 2 lidech, co je měli po třicítce, ne-li později - trochu OT :oops: ).

Musíš to nastavit ty - ona se sice asi na chvilku urazí, ale pak by se to mohlo zlepšit. Vadilo by mi to zavírání se s ní - ať si ji pěstuje, ale zavírat se snad nikam nemusí a nedávání spát. To nejvíc. Kdyby dítě nedávala spát, nedávala bych ho tam samotné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
9.6.13 12:30

Tak, to je moje tchýně přes kopírák, pomohlo jen výrazně utlumit kontakt (mluvila jsem, mluvila a mluvila, vysvětlovala do zblbnutí a když bylo malýmu rok, tak jsem to neunesla a místo toho, že s náma prakticky bydlí, má dvě návštěvy do měsíce - zní to sice strašně, ale když jsem se pokusila ji zase pozvat, tak se vůbec nic nzeměnilo), ona se teda chová furt tak nemožně, ale říkám si, že dvakrát do měsíce to malej prostě snese (druhorozená dvojčata ji naprosto nezajímají, je závislá jen na prvorozeném), samotnou ji s děckama nenechávám, nemám na to nervy :nevim: good luck s řešením, sranda to není :evil:

• Citovat
  • Upravit
2075
9.6.13 12:30

Pokud by tchýně nedodržovala má pravidla malou bych jí nedala, jak jednoduché řešení… při návštěvách bych jí malou z ruky prostě vzala s tím, že tam není jediná kdo si jí chce pochovat, mé dítě = má pravidla a rozhodnutí, ona si své už odchovala
A upřímně nechápu, proč jí tam malou tedy necháváš :nevim: pokud tedy v tom čase nechodíš do práce…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová