Jsem hysterka, nebo je tchýně šílená?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
371
9.6.13 23:06
@leryl píše:
K zubaři se s dítětem má chodit od doby, kdy se prořezají první zoubky, rozohdně ne poprvé ve 2 letech.

u nas teda ne! pri preventivnich prohlidkach u detske doktorky se zuby kontroluji a az kdyby nebylo neco v poradku, posle me k zubari. to ty jako litas kazdy mesic, kdyz se proreze novy zub s miminem k zubari???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tinina
9.6.13 23:14

@maltik2008 Ma prvdu, nepjpozdeji v roce ma byt prvni kontrola prorezanych zubu a dal 2× rocne jako u kazdeho

• Citovat
  • Upravit
jdukolem
10.6.13 00:21
@Bibík13 píše:
Devcata, je mi 25, ale ja ne ze bych z ni mela strach, ale nechci tim ublizit manzelovi…mam strach, ze jak udelam nejake vazne rozhodnuti, tak bude zle… :-{ on netrva na castzch navstevach, dokonce by mu stacily tak 2 za mesic, ale chce aby ji hlidala a to je pro me kamen urazu, mam pocit, ze uz jsem z toho trochu labilni, pak doma brecim, jsem vytrepana, premyslim, jak ji to „priste“ vytmavim, ale zadne priste nikdy neni. Dneska vecer hodime s manzelem rec a zkusim dat na vase r…ady a omezit navstevy a docasne i hlidani. Diky

Manželovi to neublíží- je dopělej vyrovná se s tím mnohem líp než bezbranná malá která je fakt ještěje malinká ta potřebuje zastání

• Citovat
  • Upravit
jdukolem
10.6.13 00:24
@tinina píše:
@maltik2008 Ma prvdu, nepjpozdeji v roce ma byt prvni kontrola prorezanych zubu a dal 2× rocne jako u kazdeho

tak tak nejpozději v roce a pak každýho půl roku..mě to tak doporučila i naše dětská na roční kontrole se ptala jestli jsme objednaní

• Citovat
  • Upravit
15977
10.6.13 06:51

@petka86 To asi měla být reakce na Bibík13, viď? Já malou tchyni na hlídání nedávám. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
10.6.13 06:57
@maltik2008 píše:
u nas teda ne! pri preventivnich prohlidkach u detske doktorky se zuby kontroluji a az kdyby nebylo neco v poradku, posle me k zubari. to ty jako litas kazdy mesic, kdyz se proreze novy zub s miminem k zubari???

Na 1. preventivní prohlídku opravdu musíš jít dřív. Ono tam asi ani moc nejde o prohlídku, jako seznámení s novým prostředím. My jdeme ve 13 měsících, protože teď, v 11ti, má zatím jen dva zoubky a protože zubařka neměla dřív místo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
10.6.13 07:13

@maltik2008 prosím tě povídej se do zubního průkazu tam je jasně napsáno, kdy se má jít k zubaři a neodvádej téma jinam

• Citovat
  • Upravit
novo123
10.6.13 07:26

Holky, já bych na zakladatelku, zdaleka tak přísná nebyla, ono je totiž strašně jednoduché si dupnout a okamžitě jste za tu špatnou vy. Navíc je těžké se v takové vyhrocené a zmanipulované situaci vůbec dobrat toho, kdo je v právu a kdo a kam má ustoupit, aby se to spravilo (nebo taky nespravilo, ale bylo to nejlepší pro dítě). Mě bylo 30, když jsem porodila prvního, jsem od povahy agresivní a velmi svébytná, nemám problém si usurpovat svoje práva, ale to, co se odehrávalo první rok věku mého syna, bylo i na mě moc. Milující babičku, která si prostě neumí poručit, aby dala prostor ostatním od mrchy, která manipuluje s celou rodinou, není až zase tak jednoduché rozeznat. Mimochodem jsem se vzepřela milionkrát bez zjevného výsledku. Až po roce jsem to jako těhotná prostě neustála (brečela jsem celé dopoledne v koupelně při představě, že se mi zase naparkuje do bytu na čtyři dny v týdnu a bude mě komandovat) a utla jsem to - a hádejte co? V očích celé rodiny (teda jedna švagrová se mě zastala) nejsem ta, co už nesnesla, že se jí tchýně do všeho motá a nedokáže dodržet u malýho ani základní režim, okrádá mě o zbytky soukromí a volného času, ale ta pošahaná těhotná, co se po porodu uklidní a všechno bude jako dřív :potlesk: Udělat to dřív, tak budu podle situace trpící laktační psychózou, vyšinutá z porodu, nezvládající dítě, domácnost a práci atd. Pořád jsem hledala způsob, jak to vyřešit nějak rozumně, bez scén, ukončování kontaktu, ječení a hysterie - no, asi to bez toho v těhle případech nejde. Zakladatelko, určitě to řekni manželovi rázně, já jsem byla loni v létě už tak v pasti, že jsem přemýšlela o tom, jak se rozvedu, jenom abych měla klid a v té chvíli mi bylo jedno, že budu rozvedená se třema dětma - manžel stál vždycky za mnou, ale neuměl si představit, jaké to doopravdy je, když vás nerespektuje osoba, která tráví půlku týdne ve vaší domácnosti :palec: Nedávno jsem byla na školení a manžel se staral o děcka sám, tchýně přijela na návštěvu a manžel večer vypadal, že ho budu křísit :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
novo123
10.6.13 07:30

Jinak chápu, že když ti řekne nestarej se, tak jsi tak v šoku, že se na reakci ani nemůžeš, to já znám, běžně jsem poslouchala věty typu: Tak, já ty tvoje kluky vychovám! Když jsem tady já, tak to bude po mém! Udělej to, jak říkám já! Člověk je z toho v takovým šoku, že ani neví, co na takovou drzost říct, že? 8o

• Citovat
  • Upravit
15977
10.6.13 07:44

@novo123 Já se naštěstí vzpamatovala dřív a teď už tchyni nic neprojde. :twisted: Tak strašně se mi ulevilo, když už jsem byla já ta, která rozhoduje, co bude a nebude s dcerou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
10.6.13 08:16

@Elilen já jsem totiž trotl, co chce být spravedlivej a pak se diví :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
15977
10.6.13 08:23

@novo123 K sobě si ale spravedlivá nebyla. To já zas chtěla, aby se tchýmě dobře cítila. Že já se cítila pod psa, mi bylo jedno. :zed: Teď už jsem to otočila. Je mi jedno, jak se ona cítí, hlavně že já s dcerou se máme dobře. :mrgreen: Je to sobecké, ale to ona nekoukala na ostatní, tak jsem jí jen nastavila zrcadlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
10.6.13 08:35

@Elilen tak pod tohle bych se podepsala a cítím to úplně stejně!

• Citovat
  • Upravit
4022
10.6.13 08:41

@Bibík13 jeee 8o 8o moje tchyne je taky castecne silena…ale proti te tvojI… MAM SKVELOU TCHYNI, MAM SKVELOU TCHYNI, MAM SKVELOU TCHYNI :zed: :zed: bych si s ni durazne promluvila nebo tam odmitala jezdit byt tebou :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15977
10.6.13 08:43

@novo123 A jak to cítí tvá tchyně? Ta má to určitě nechápe… :nevim: Vidí jen sebe, cítí se ublíženě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová