Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
mám na vás dotaz zda si myslíte,ža bych mohla zkusit otěhotnět.Dne 25.7.2011 mi přišly vysledky z imunologie,kde mi prokazaly protilátky na spermie a od té doby beru prednison 5m a delší dobu beru utrouš. Na kontrolu jdu na imunologii 29.9.2011 a bylo mi doporučeno netěhotnět,ale muj obvodní gynekolog mi rekl at to klidně zkusím.Ja jsem totiz v lednu a dubnu 2011 potratila vždy ve druhém měsíci a jsem třetí cyklus po revizi,tak nechci promeškat dobu,kdy jak se říka je to jak když pohnojis,ale zase nechci neco uspěchat. Nemám problém othotnět/tedy za pomoci clostíku/ale udržet mimi.Tak vás prosím o nazory a zkušenosti. Děkuji moc
Myslím, že na imunologii vědí, proč říkají neotěhotnět. Při pozit. buněčné imunitě se chová tvé tělo k embryu jako k vetřelci…
Proto prednison a ten se musí určitou dobu předem užívat, aby účinkoval jak má. Dle mého názoru by neuposlechnutí imunologů mohlo znamenat další ztrátu.
pokud bych věděla, že mě budou hlídat a příp. beru nějaké léky na udržení, tak bych do toho šla, ale jinak naprosto chápu tvé váhání, asi nic moc zkušenost
přeju hodně štěstí
Pokud je to jen na spermie, tak bývá problém se samotným oplodněním, tělo spermie zabíjí, ale jak k němu dojde, neměl by být problém (často se to obchází IUI - spermie se přesunou až dovnitř do dělohy, kde už ji nic nehrozí). Pokud by se k tomu ale přidaly protilátky proti oplodněnému vajíčku, tak bez přeléčení otěhotnět určitě nee.
Ta nerozhodnost a nejistota je nejhorší,ale po miminku strašně toužíme a každy den je pro nás jak rok. Na udržení beru utrouš,ale to jsem brala i pred tím.
Ja bych to nezkoušela už ted/mam dostat 10.8./ ale až v zařijovém cyklu to uz bych 1,5měsíce brala prednison.