Mám zkusit otěhotnět?

1566
5.8.11 11:26

Mám zkusit otěhotnět?

Ahoj holky,
mám na vás dotaz zda si myslíte,ža bych mohla zkusit otěhotnět.Dne 25.7.2011 mi přišly vysledky z imunologie,kde mi prokazaly protilátky na spermie a od té doby beru prednison 5m a delší dobu beru utrouš. Na kontrolu jdu na imunologii 29.9.2011 a bylo mi doporučeno netěhotnět,ale muj obvodní gynekolog mi rekl at to klidně zkusím.Ja jsem totiz v lednu a dubnu 2011 potratila vždy ve druhém měsíci a jsem třetí cyklus po revizi,tak nechci promeškat dobu,kdy jak se říka je to jak když pohnojis,ale zase nechci neco uspěchat. Nemám problém othotnět/tedy za pomoci clostíku/ale udržet mimi.Tak vás prosím o nazory a zkušenosti. Děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7122
5.8.11 11:37

Myslím, že na imunologii vědí, proč říkají neotěhotnět. Při pozit. buněčné imunitě se chová tvé tělo k embryu jako k vetřelci… :-( Proto prednison a ten se musí určitou dobu předem užívat, aby účinkoval jak má. Dle mého názoru by neuposlechnutí imunologů mohlo znamenat další ztrátu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
5.8.11 11:40

pokud bych věděla, že mě budou hlídat a příp. beru nějaké léky na udržení, tak bych do toho šla, ale jinak naprosto chápu tvé váhání, asi nic moc zkušenost
přeju hodně štěstí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69033
5.8.11 11:45

Pokud je to jen na spermie, tak bývá problém se samotným oplodněním, tělo spermie zabíjí, ale jak k němu dojde, neměl by být problém (často se to obchází IUI - spermie se přesunou až dovnitř do dělohy, kde už ji nic nehrozí). Pokud by se k tomu ale přidaly protilátky proti oplodněnému vajíčku, tak bez přeléčení otěhotnět určitě nee.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1566
5.8.11 11:49

Ta nerozhodnost a nejistota je nejhorší,ale po miminku strašně toužíme a každy den je pro nás jak rok. Na udržení beru utrouš,ale to jsem brala i pred tím.
Ja bych to nezkoušela už ted/mam dostat 10.8./ ale až v zařijovém cyklu to uz bych 1,5měsíce brala prednison.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí