Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojky, máme taky starší dum a jsme tu druhý rok. Topíme, vaříme a ohříváme vodu plynem. Loni jsme měli zálohy 3000 a dopláceli jsme 7000 takže jsem to zvedla a platíme 3800 ale už máme předěláno a máme měděné trubky, loni byli ještě ty široké. Elektriku platím 1600 loni vraceli 2000 ale zálohy jsem pro jistotu nechala. Ted v srpnu bude vtučtování tak doufám, že se vejdem. Jsem také doma na rodičovské. Jo a beplatíme taky jeden měsíc zálohy.
@janher píše:
Ahojky, máme taky starší dum a jsme tu druhý rok. Topíme, vaříme a ohříváme vodu plynem. Loni jsme měli zálohy 3000 a dopláceli jsme 7000 takže jsem to zvedla a platíme 3800 ale už máme předěláno a máme měděné trubky, loni byli ještě ty široké. Elektriku platím 1600 loni vraceli 2000 ale zálohy jsem pro jistotu nechala. Ted v srpnu bude vtučtování tak doufám, že se vejdem. Jsem také doma na rodičovské. Jo a beplatíme taky jeden měsíc zálohy.
Díky, my máme všechno staré tady, mít prašulky, předěláme to komplet, ale to buhožel nemáme ![]()
@pešina píše:
Holky, jen bych chtěla upozornit, že ČEZ nově už přeplatky nevrací, ale rozúčtuje je do dalších záloh:-( Měli nám vracet 13000,– za elektřinu, počítala jsem s těmi penězi a udělali nám to tak, že skoro celý rok nebudeme platit zálohyjinak myslím, že záloha 1200,– na elektřinu by Vám měla stačit
13000,– přepatek?
To platíte majlant a pak svítíte svíčkama?
My máme teď teda 4+1 na 140m2 RD a zálohy máme nějak 1700 a vrací nám do 1000,– ale vrací, ještě je nerozpočítali jinam a když jim něco nesedí volají jestli nechceme zvednout nebo snížit zálohu.
Taky jsme koupili starší dum, plynový kotel tu byl. Ale dávali jsme komplet nové topení a trubky tak snad to bude znát
@Kelsey Nám se tkay stalo, že nám vraceli kolem desítky. Jsem holt spořiví a šetřiví. Pak jsme si to nechali snížit a dlaší rok nám vraceli dvojku. Teď jsme v pronájmu, první, co manžel udělal, tak vymněnil žárovky a hups, vraceli nám opět přes deset. Za 8 měsíců! Majitel nám sice snížil zálohy, ale ne tolik, jak by to odpovídalo, takže budeme mít opět mega přeplatek.
Takže proč by to nešlo nebo bylo divné???
@Kelsey to nám běžně vracejí na plynu. Letos 13000. Zálohy 2000 měsíčně. Máme ho teda pouze na topení a přitápíme krbem.
@jessikka @iiiv
Nene divne ne, jen me to prekvapilo
. Budeme se muset zamyslet, kde se usetrime.
My se ted stehujeme do trosku vetsiho domu nez mame ted ale bude nizkoen. takze by mely byt naklady srovnatelne nebo nizsi jak ted.
Na elektriku jsme nastavili 2tis. zalohy se budou platit od zari. Uvidime kolik budou vracet
.
Jen tech pracek co tydne operu pro 5 lidi.
Tak my jsme naštěstí 3 + pes, peru tak obden, někdy jen rychlopračky, takže to je opravdu jen pár kaček za provoz, jinak jede lednička, telka a noťas, případně pak šlehač, atd, víc toho naštěstí nemáme ![]()
My teda máme udělané nové topení, je v něm cca 10l vody.Moc neperu, jsme jen 2.
Nase ulice (nova) vetsinou plynem pripojena k prazske plynarenske. Platime 1500 za plyn a prisel nam nedoplatek 25000,–. Resp. prisel vsem v ulici, dost lidi bylo nastvano. Spotrebu udelali ODHADEM, ve finale nam 6000,– vraceli. Nebyli jsme jedini, kdo si na jejich pocinani stezoval. Docela jsem je tam sprdla a presli jsme jinam.
Pritel spotrebu overoval na hodinach, jen si neumim predstavit nejake stare lidi, starou babicku bez rodiny, ktera by ji pomohla. S tou to muselo asi seknout
@LindaPraha Někteří jsou potvory nenažraný na těch různých energiích…
Tak přišlo vyučtování a jsem fakt naštvaná. Zas doplácíme, sice jen 1800 ale už to budem řešit. Asi koupíme krbová kamna a spodek budem vytápět jima. Ty jo dyť letos nebyla žádná zima.