Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Zdravím. Potřebuju radu. Za 3 týdny mám termín porodu, a už opravdu nevím kam dál. Miminko bylo chtěné, ze začátku byl partner moc rád, první měsíce které jsem prozvracela mi byl velikou oporou. Ale časem ho to asi přestalo bavit. Teď je to v tom stádiu, kdy se mě ani nedotkne, o pusu se musím připomínat, žádné pohlazení, objetí..nic.. Co je sex nevím už tak 5 měsíců. Nevyslechne mě, neporadí. Mám těhotenství docela komplikované, vztahy s rodinou v podstatě žádné(dostala jsem na výběr přítel nebo rodina). Nemám se moc o koho opřít, dobrou kamarádku mám jednu, ta je teď ale sama v dost těžké situaci a nechce se mi zatěžovat ji mojim životem. Cítím se na všechno děsně sama, a taky že jsem. Chybí mi pohlazení, láska…příjde mi, že jsem pro přítele naprosto odpudivá, sama se tak díky tomu zsčínám cítit, ikdyz mi okoli rika jak zarim, jak mi to slusi…nicim se mu nezavdecim, kdyz se s nim snazim jemne na tohle tema promluvit, rekne mi ze kdyz se mi to nelibi, at s nim nejsem. Urazi me ze se musim doprosovat nekoho koho miluju o to, aby mi dal jeste trochu najevo lasku. Ja se snazim mu „pochlebovat“ od rana do vecera. Ustupuji jak to jen jde a porad vsechno spatne. Staram se o nej jako nikdo, a on ma problem s tim namazat mi bolave a natekle nohy. Projizdim si stare zpravy kdy mi psal jak jsem jeho zivot, jak me miluje, jak jsem pro nej vse a je mi z toho desne skutno. Nevim co mam delat. Odejit od nej i s malinkou, nebo zustat a dal se trapit, doufat, ze se to srovna? Treba dnes jsem se zeptala proc si za mnou neprijde lehnout a usina vzdy v obyvaku u televize, ze bych se s nim chtela pomazlit, a odpoved byla „nehysterči“..otocil se na druhy bok a usinal…rozbrecela jsem se a on na to že ať jdu do prd*le, a odesel spat do obyvaku na gauc. Nechapu. Nikdy takovy nebyl.Byli jste nekdo v podobne situaci? Nejradsi bych si sla hodit masli.![]()
to je hrozný ..no zaleží , jestli je oporou aspon finanční a v jiných oblastech a pokud ho neotravuješ chová se aspon slušně a jsi schopna se přizpůsobit tomu , že partnerská láska je už pryč
Zakladatelko chapu te
v prvni rade takto se chovat k tehotne zene a jeste kdyz nosi pod srdcem jeho dite
vis co bych udelala uz to tu padlo,soustred se sama na sebe a miminko ted potrebujes klid.zadny full servis, zkontaktovala bych rodinu a napravila vztahy a neboj nevyzenou te (vlastni zkusenost),rekla jim co te trapi a uvidis jakou budes mit podporu a oporu.vyckala bych jak bude pritel fungovat az bude mimi na svete a pak bych udelala zaver.treba se to srovna a bude milujici manzel a tatinek.drzim palecky at se to srovna a byli vsichni tri stastny
![]()
@Anonymní píše:stejně je mi záhadou , jak si chlapa , s kterám máte problémy , chová se k vám hnusně můžete vzít k porodu .
Prosim zachovat anonym.
Ja to zkouknu z druhe strany.prispeju se svou troskou,i kdyz to u nas bylo jine na zacatku.
Otěhotněla jsem v dobach rozpadu našeho vztahu, dva dny před odstehovanim se jsem objevila tehotensky test (pres antikoncepci 3krat behem 2mesicu atb).Zustali jsme spolu,ale v podstate se mnou 4 mesice nemluvil, chtěl potrat.jednou mi v hadce vrátil i facku a to jsem se v noci sbalila a odjela k tchyni (nasi jsou dal) ta mu rano dala co proto![]()
![]()
seděl jak oukropecek. Pak jsem skoncila v nemocnici s rizikem předčasného porodu,postupem se to lepsilo.Kdyz se maly narodil mohl se z nej po..at (u porodu byl a pak jsem pro nej byla modlou:P
a dnes uz jsou to partaci.Dnes po 8 letech jsme uz manzele,a troufam si rict,ze mame ,,dokonaly vztah,, kazdy jsme neco přizpůsobil tomu druhemu a tretimu???? Pohadame se rak dvakrat do roka kdyz mi MS tlaci hodne na mozek????
V druhem tehotenstvi me obskakoval,holil,mazal apod.
Chci tim rict,ze sance tu je.dala bych tomu sanci a treba ma proste opravdu jen obavy apod… Samozrejme,ze by nemel byt sprosty atd…Ale mluvim ze sve zkusenosti
@Anonymní píše:přesně to bych udělala ..ty dveře mezi vámi bych za sebou zavřela .
Jsem rada ze je tu nekdo,komu se to podariloo to ze je sprosty mi zas tak nejde,taky ho obcas poslu do pr..
no opravdu nevim…jestli vydrzet do porodu,odeprit mu komfort a dat mi najevo ze ho mam tak nekak u paty. Treba by to pomohlo. Ja vim ze mimi chtel moc,jsem si na jednu stranu i jista ze bude super tata. Akorat ja nechci byt nestastna a ani bych si po case nechtela hledat „povyrazeni“ nekde jinde,opravdu se mi to hnusi a neprijde mi to fer..
@Anonymní píše:
Chtít aby mi dal partner pusu a pohladil mě znamená,že chci aby me nosil na rukach? Hmm,tak to tenhle pojem nabyva uplne noveho rozmeru
to by mělo být automatické , ne si o to říkat ..nezdá se ti to divné ?
@jahuhudka píše:
Precetla sis uvodni prispevek? Asistence u zvraceni, ted me nepodporuje ,nedela masaze, vlastne vubec me nechapeUdusis ho
Co je na tom tak „dusiveho“. Partner snad chce, aby bylo zene dobre, obzvlast kdyz se taha s jeho potomkem? ![]()
@růžový achát píše:
Jako pokud tady pro tebe teď není, nepočítej že tady pro tebe bude po porodu. Mluvím z vlastní zkušenosti. Muj muž mě počal ignorovat až po druhem porodu. A to jsme si druhe pořídili po 11 letech. Kariéra moc a prachy to s ním zacloumalo. Protože těhotenství to je ještě čajíček. Take byl 2× u porodu, děsně si to přál. Pak prohlašoval něco o důstojném porodu… asi, že jsem u toho nehysterčila. Jinak u něj porodí každá a neni na tom nic hroznýho,, no je trapnej, ale to je jeho problem
Takže si vyber,, buď budeš silnější a silnější, nebo tě ten tvůj pomalu psychicky rozloží. Můj manžel na mě už páky nemá naštěstí
No ale do pr..le te asi neposilal.
(to by si asi nedovolil
)
Byt zakladatelkou, tak ho predevsim prestanu obskakovat. To bych nedelala za zadne situace, lozit nekomu nekam. At si chvili zije svuj zivot pro sebe, ho vice mene ignoruje a uvidi, jaka bude zmena…treba se to nekam pohne.
@terinka4444 píše:
@jahuhudka co je špatného na masáži?
Nic,jen z tech prispevku zakladatelky sala ,jak to tehotenstvi bere jako ani ne nemoc ale povyseni do jineho stavu ![]()
Zvracim,to me jeste podporil, ale furt me neco tlaci,picha,boli a furt mu to rikam a on me nenosi na rukou.
Mel by me nosit, hladit,masirovat,obdivovat ......
Proste muj dojem je,ze zakladatelka fnuka a pan uz toho ma plne zuby
@jahuhudka Tak prestan cist mezi radky, mam pocit, ze ti to moc nejde ![]()
@Lenka_Hal píše:
@jahuhudka Tak prestan cist mezi radky, mam pocit, ze ti to moc nejde
Jak to vis? Na zaklade tvych pocitu? ![]()
Ja si totiz nic nedomyslim, to je vzdy osemetne…
@Lenka_Hal ty jsi ty a ja jsem.ja.
Ctu a z toho vyvozuji , ty ctes a vyvodis treba neco jineho. Kdyz se o ni staral v dobe zvraceni,tak proc ne ted? Proste uz je toho moc .
@růžový achát píše:
@terinka4444 To říkám každý den zde přibude nějakej idi.ot. , ale to by si pánové občas takovou diskuzi museli přečíst a nelézt jen tam kde se jim to hodí.
Podivejme se na to z jiného úhlu. Z té lidské stránky. Přetvařovala se až do početí a když si myslela, že si ho dítětem pojistila dostatečně, stala se z ní klasická megera. Holt nebyl takový i*diot a přes to, že čeká jeho dítě a řekl si, že to nemá zapotřebí nechat si nadávat a nechat si všechno líbit a se sebou vorat.
![]()
@samá práce píše:
Podivejme se na to z jiného úhlu. Z té lidské stránky. Přetvařovala se až do početí a když si myslela, že si ho dítětem pojistila dostatečně, stala se z ní klasická megera. Holt nebyl takový i*diot a přes to, že čeká jeho dítě a řekl si, že to nemá zapotřebí nechat si nadávat a nechat si všechno líbit a se sebou vorat.![]()
To není jiný úhel,ale kravina.
@Anonymní píše:
Ano,myslím si,že kromě toho,aby bylo šťastné díte je také důležité,abych byla šťastná já. Pokud jsou moje potřeby dlouhodobě nenaplněne tak to prostě nejde. Nebudu se snažit udržet vztah jenom kvůli tomu,že budeme mít dítě a já budu xlet trpět. Jednou to je její otec, věřím tomu že snad dobrý, to mu nikdo neodepře. Ale udržovat vztah aby jeden trpěl nemá cenu. Možná to zní sobecky ale je to i můj život,a to že budu mít dítě neznamená,že budu permanentně nešťastná.
jsi sobec, navíc nezralý, to se na mě nezlob.Už nerozhoduješ jen o sobě, ale i o dítěti.Dost dobře nechápu, proč s člověkem takových povahových vad sis tedy nechala udělat dítě.