Mám zvláštní problém s OCD

12
28.8.22 17:43

Mám zvláštní problém s OCD

Ahoj holky, chci se Vám s něčím svěřit a poprosit Vás o radu…jsem ve 26. Týdnu těhotenství a uz před těhotenstvím jsem trpěla obsedantně kompulzivní poruchou v tom smyslu, ze jsem musela udělat různé věci, aby se nestalo něco mým blízkým, jako například jsem 20 chodila nahoru a dolů ze schodů, počítala jsem různe, vracela jsem se na různá místa, kde jsem byla, třeba na nákupu a musela třikrát vstoupit do obchodu a pak zas domů, stále jsem se prevlikala, než má hlava byla spokojená a byla jsem ujištěná, ze se nic špatného nestane,…
Chodila jsem i k psychiatrovi, brala léky a nic nepomáhalo,…ale ted se mi to vrátilo o to víc, mám strach ze se stane neco špatného malému, kdyz věci, které me nutí hlava dělat, neudělám,…
Co s tím?
Uz mám takové úzkosti, ze me bolí na hrudi, bojím se, co dál,…
Děkuju za rady nebo alespoň za podobné zkušenosti,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
78493
28.8.22 17:46
@Nikispikis píše:
Ahoj holky, chci se Vám s něčím svěřit a poprosit Vás o radu…jsem ve 26. Týdnu těhotenství a uz před těhotenstvím jsem trpěla obsedantně kompulzivní poruchou v tom smyslu, ze jsem musela udělat různé věci, aby se nestalo něco mým blízkým, jako například jsem 20 chodila nahoru a dolů ze schodů, počítala jsem různe, vracela jsem se na různá místa, kde jsem byla, třeba na nákupu a musela třikrát vstoupit do obchodu a pak zas domů, stále jsem se prevlikala, než má hlava byla spokojená a byla jsem ujištěná, ze se nic špatného nestane,…
Chodila jsem i k psychiatrovi, brala léky a nic nepomáhalo,…ale ted se mi to vrátilo o to víc, mám strach ze se stane neco špatného malému, kdyz věci, které me nutí hlava dělat, neudělám,…
Co s tím?

tak jedině psychiatr, nic jiného se poradit nedá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
28.8.22 18:01

Těhotenství a posléze šestinedělí ap péče o kojence bohužel výrazně zvyšuje úzksot a proto je návrat obtíží dosto očkeávatelný.

Potřebuje zpět na psychiatrii, pokud máš v dosahu Prahu, tak do NUDZ, kde se na těhotné úzkostné specializují kvůli lékům a ty lék prostě skutečně užívat. NEvymýšlet žýdné voloviny, proč je nebrat.

No a najít si psychoterapii, nejspíš tak aby to fungovalo i on-line, aby si mohla využíat i poporodu.

Nepodceňuj to, nechceš skončit hospitalizovaná. TO nevyspání a hormon po porodu to můžou fakt zhoršit, potřebuješ podporu a péči. Psychiatra/y a psychoterapii.

Ve skutečnsoti by bylo ideální najít někde nějaký stacionář pro úzksotné poruchy začít tam chodit, paralelně začít užívat léky - s tím že to nejspíš nedokončíš celé, ale 8-10 týdnů intenzivní péče tak jako tak může dost pomoci.

držím palce, aŤ tím projdete bez větších komplikací

Příspěvek upraven 28.08.22 v 18:03

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9305
28.8.22 18:03
@Nikispikis píše:
Co s tím?

Ahoj, na tvém místě bych určitě znovu vyhledala psychiatra a i psychologa. Jinak nevím, odkud jsi, ale doporučuji se pak obrátit na Národní ústav duševního zdraví (NÚDZ), mají poradnu pro těhotné a kojící, takže by ti mohli s léky poradit.

Jinak s OCD se léčím mimo jiné taky, léky mi taky moc nezabírají, letos jsem chodila 2 měsíce na rTMS (magnetická stimulace mozku) do NÚDZu právě taky kvůli OCD.

A co jsi za léky zkoušela? Věřím, že se něco najde.

Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
96
28.8.22 18:27

Ahoj měla jsem podobně jako malá. Chápu vás ale chce to vyhledat pomoc. Nejlépe psychiatrickou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
28.8.22 18:30

Terapeut co umí KBT…umělé vystavování strachu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
28.8.22 21:36

Holky, děkuju moc za odpovědi, musím opět začít chodit na terapie a asi brát nějaké léky, které můžu užívat i v těhotenství. Vím, ze to co dělám, je nesmysl, ale nevím co s tím, jak to ovlivnit, abych to nedělala… každý vecer se desim toho, jestli jsem vse udělala přes den správně a mimi v bříšku je v pohode,…
Je to silenej pocit,…
Jinak jsem brala neurol a ta antidepresiva uz si presne nepamatuji, ale nepomáhaly mi,…ani po třech měsících braní,…neurol jediný pomáhal, ale to není dobré brát stále,…
A hlavne ted uz kvůli těhotenství celých 26 týdnů nic neberu a je mi desne,…
Umělé vystavování strachu? To neznám, to zkusím, děkuju moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
410
30.8.22 03:33

IHNED PSYCHIATR. V Praze muzes bez objednani treba do Bohnic na Centrum krizove intervence. Tam urcite pomuzou a poradi co dal - daji seznam psychoterapeutu co se zabyvaji OCD k nasledne lecbe.

Ale znovu pisu - IHNED! Protoze tim, ze to nechavas bez leku stresujes jak sama sebe tak to mimino v brichu. Antidepresiva jsou i takova, ktera muzes bez problemu brat v tehotenstvi a pak i nasledne kdyz kojis. Brala jsem je. Stejne tak Ti napisou leky, ktere jsiu nenavykove a ktere muzes v tehotenstvi a pomuzou Ti zbavit se uzkosti nez Ti zaberou AD.

Drz se a hlavne fakt jdi ihned. Tady neni o cem badat. S otevrenou zlomeninou bys taky nelezela doma. Tohle neni jine.

Drz se.

Ted mas i diky tehotenstvi rozhozenou chemii v mozku jeste mnojem vic nez normalne a je potreba medikace a nasledne psychoterapie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí