Vyvolá maliník porod?

28.8.22 17:28

Malinik vyvolá porod?

Dobrý den holky, vím ze už je tu hodně témat, ale stejně, někde de píše, ze malinik porod vyvolá, někde ze oddálí, někde ze neudělá nic, je tu někdo, komu ten porod opravdu vyvolal? :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16639
28.8.22 17:31

Piju maliník skoro 2 týdny, termín mám za týden a nic :mrgreen: Měl by spíše porod usnadnit, než vyvolat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
28.8.22 17:32

Ladovala jsem se malinikem a lnenym olejem a 14 dni prenasela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78493
28.8.22 17:32
@Dahlia0409 píše:
Piju maliník týden, termín mám za týden a nic :mrgreen: Měl by spíše porod usnadnit, než vyvolat :D

za mě je to jen pověra, že maliník usnadní porod, ale pro jistotu jsem ho také pila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18791
28.8.22 17:48
@Denisa050505 píše:
Dobrý den holky, vím ze už je tu hodně témat, ale stejně, někde de píše, ze malinik porod vyvolá, někde ze oddálí, někde ze neudělá nic, je tu někdo, komu ten porod opravdu vyvolal? :srdce:

Pila jsem u obou, měl by uvolňovat hladké svalstvo. Já se u prvního otevřela za dvě hodiny a u druhého ze 2 Cm na sál za necelou hodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
28.8.22 17:52

Já pila maliník a nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
28.8.22 17:53

Já ho pila u všech dětí, ne že by ho vyloženě vyvolal, ale přišlo mi, že ty porody byly celkem rychlé a žádné horory. Žádná velká zranění, kontrakce se daly snést. Nemá se pít moc brzo, tuším před 36tt, ale když si ho pak před porodem dáš, tak tím nic nezkazíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32941
28.8.22 18:20

Pila jsem u všech třech. Žádné jsem teda nedonosila do TP, ale o těch 3-9 dní fakt nešlo, byli donošení a na mě akorát váha (3,2-3,3 kg). Porody snadné, poměrně rychlé, otevírání plynulé, kontrakce účinné. Kdybych rodila znovu (ne, fakt už ne, mám dost) šla bych do toho rozhodně znovu. Plus Aniball a lněné semínko, moje klasická příprava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14874
28.8.22 18:23

Ja ve velkem pila malinik a jedla lnene seminko ve vsech 4 tehotenstvich. V prvnim jsem to popravde nestihla moc dlouho. Zacala jsem ho pit 36 + 0, rodit jsem zacala 36 + 5. Rodila jsem 41 hodin, kontrakce byly snesitelne, ale za boha jsem se nemohla otevrit.

Druhe dite jsem rodila 39 + 0, sice jen cca 12 hodin, ale kontrakce silene a opet jsem se neotvirala, musela mi pomoct PA pomoci cipku.

Treti dite 40 + 0, kontrakce naprosto priserne 7,5 hodiny, opet jsem se vubec neotvirala, opet mi musela pomoct PA pomoci cipku.

Ctvrte dite 39 + 4, kontrakce hrozne 4 a 1/4 hodiny, otevrela jsem se bez pomoci.

Ale u vsech porodu bylo dite venku na 2 zatlaceni a temer bez poraneni. Za me tedy pomaha lnene seminko. Malinik nedokazu posoudit. Ale jeho chut mi nevadila, tak jsem ho pila. Aniball jsem nepouzivala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3076
28.8.22 18:39

Porod vám nevyvolá a i svěcená voda, pokud nebude připravené tělo a miminko. Leda sperma, obsahuje prostaglandiny, ty se využívají při vyvolávání.
Já pila maliník poctivě od 34tt, rodila jsem 40+4 a porod trval 25 hodin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
28.8.22 19:37

Já si uvařila jeden hrnek ve 36tt a druhý den porodila :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
28.8.22 19:45

@Janča6
A můžu se prosím zeptat, v jaké úpravě jsi to semínko baštila? Mleté přidávané do jogurtu, kaše apod.?
Nebo pila mleté zalité mlékem či vodou?
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3056
28.8.22 19:54

Přidávám se, prolévala jsem se jím od 36. týdne+lněné semínko (to jsem jen tak chroupala, hrozně mi chutnalo :) )
A porod stejně 41+3, první fáze 36 hodin, neskutečné bolesti, pomalé otevírání, malá nechtěla sestoupit..
Druhá fáze ok, byla venku na 4 kontrace, poranění druhého stupně.
Teď v druhém těhotenství s tím už ani blbnout nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
28.8.22 19:55

Já ho pila ve všech třech těhotenství, plus lnene semínko, datle. První porod vyvolavany v 39+0, za čtyři hodiny syn na světě. Druhý porod 39+6 porod 2,5hodiny. Třetí porod 40+4, praskla voda, ve 23:25 příjem v nemocnici, 23:48 dcera na světě. Po třetím porodu mi gynekolog říkal, že kdo má tendenci rodit rychle, že ho nedoporucije pít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
28.8.22 19:56

Ja jsem malinik pila, podle me nema pomahat vyvolat porod, ale pomoct pri kontrakcich, pila jsem ho hodne dopredu..lnena seminka taky, vecer jsem dala myslim lzicku do panaka a zalila vodou, do rano se to oslizlo..nejdriv jsem to jedla jen tak, ale pak se mi to zhnusilo, tak jsem davala do jogurtu nebo do ovesne kase…to seminko mi pomahalo hlavne na zacpu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí