Jak poznam, kolik mám sc skóre?

Anonymní
28.8.22 10:45

Jak poznam, kolik mám sc skóre?

Ahojky, momentálně jsem 27+2 a musím doma dodržovat klidový režim kvůli zkrácenému čípku.
5 dní jsem byla hospitalizovana, kapacky magnesia, kortikoidy na dozrani plic, čípek byl pri příjmu 13mm.
Při propuštění naměřeno 22mm. Beru magnesii lactici, utrogestan orálně, železo a dobiram Macmiror.
Nikde nemám napsane cs skóre a zajímalo by mě, zda se to dá nějak vypočítat?
26+3
Dolní segment volný, fdh 13mm, polotuhy, MS, hrdlo uzavřeno
26+5
Fdh 25mm, VB uzavřena
27+0
Fdh 22mm, VB uzavřena, funelling 0
Vím že asi cs velice nic neřekne, jen by mě zajímalo, jak moc je to zle?
Ještě bych se chtěla zeptat, dr říkala ležet na levém boku, na právě strane mám diletaci ledviny. Můžu ležet i na zádech? Popřípadě můžu i normálně sedět u TV? Dr říkala ze můžu i na procházky, ale to se trochu bojím

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3507
28.8.22 11:16

Z uvedeneho popisu cervix score urcit nejde - hodnoti se na zaklade 5ti parametru, ne vsechny jsou zde zohledneny… Obecne se cervix score dnes uz moc nevyuziva, nahradila ho utz cervikometrie. U te je pro riziko predcasneho porodu uvadena hranice 25 mm, ale myslim, ze to neni dogma. Tech 13mm pri prijmu tedy uz opravdu nic moc, ale temi aktualnimi 22mm bych se tolik nestresovala. Spis me zarazi ten utrogestan oralne - mnohem lepsi je zavadet (vyssi ucinnost a nulova zatez traviciho traktu). Kazdopadne drzim palce, at je vse v poradku - ver miminku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.8.22 11:22
@Magda26 píše:
Z uvedeneho popisu cervix score urcit nejde - hodnoti se na zaklade 5ti parametru, ne vsechny jsou zde zohledneny… Obecne se cervix score dnes uz moc nevyuziva, nahradila ho utz cervikometrie. U te je pro riziko predcasneho porodu uvadena hranice 25 mm, ale myslim, ze to neni dogma. Tech 13mm pri prijmu tedy uz opravdu nic moc, ale temi aktualnimi 22mm bych se tolik nestresovala. Spis me zarazi ten utrogestan oralne - mnohem lepsi je zavadet (vyssi ucinnost a nulova zatez traviciho traktu). Kazdopadne drzim palce, at je vse v poradku - ver miminku :srdce:

Lze jej užívat i vaginalne, ikdyz teď zavádím i ten Macmiror? Ve středu mám rizikovou poradnu v jiné nemocnici, tam se na to pak vše zeptám. Četla jsem že oralne je k ničemu, navíc se mi po něm hrozně motá hlava a bolí mě žaludek :( jinak moc děkuji za hezky napsaná slova :srdce:

• Citovat
  • Upravit
3507
28.8.22 11:44

Urcite se v te poradne zeptej, myslim, ze to s tim Macmirorem skloubit pujde. Navic ten snad nebudes brat vecne, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
28.8.22 12:20

Ahoj,
já měla cervikometrii v 18TT 14mm, pak tedy následovala akutní cerkláž, po ní jsem měla 30mm - do cca 30TT, kdy jsem měla najednou při kontrole 16mm. Nicméně jsem stejně nakonec rodila akutním CS ve 40+1TT 😅
Hodně jsem ležela, na procházky jsem až do 36TT nechodila vůbec - i když mi dr. říkal, že můžu. Bála jsem se a myslím si, že právě klidový režim měl velký podíl na tom, že jsem vydržela do termínu.
K tomu progesteronu: určitě vaginálně, má tak o 90% vyšší účinnost. Já to měla od tačátku těhu do 36TT. Macmiror jsem měla v těhu dvakrát. Zaváděla jsem tedy obojí, jak progesteron, tak antibiotika - vždycky trochu s odstupem cca 2 hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1375
28.8.22 12:36
@Anonymní píše:
Lze jej užívat i vaginalne, ikdyz teď zavádím i ten Macmiror? Ve středu mám rizikovou poradnu v jiné nemocnici, tam se na to pak vše zeptám. Četla jsem že oralne je k ničemu, navíc se mi po něm hrozně motá hlava a bolí mě žaludek :( jinak moc děkuji za hezky napsaná slova :srdce:

Raději se zeptej lékaře, ale já jsem týden užívala vaginálně oba dva a bylo to v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí