Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
dneškem mám 3 dny zpoždění menstruace. Těhotenské testy mám pozitivní - viditelné duchy, určitě né dálnice. V pátek jsem zakrvacela, jela jsem k doktorovi (můj měl dovolenou). Jsem 4+3, zjištěno z krve 40, 6 hcg. Takže potvrzené těhotenství, dostala jsem utrogestan, klidový režim. Hrozně mě ale bolí záda. Je to špatně znamení? K lékaři jdu v pondělí, mám celkem strach. Bylo by to první těhotenství, takže jsem celkem vystresovaná… ![]()
Zapomněla jsem napsat, na utz nebylo nic vidět, jen žluté tělísko. Výška sliznice 14mm. Doktor říkal, že je ještě brzy. Že tam žádné velké krvácení nevidí, jen trochu špinění.
Opravsu je brzy aby tam doktor něco viděl. A zakrvácení nebo zašpinění je na začátku normální, zatím bych se nestrachovala a hlavně, pokud opravdu nekrvácíš, tak nechoď pořád k lékaři. Budeš se akorát stresovat. K lékaři jdeš v pondělí proč?
@Jessica4 Právě jsem zakrvacela tak skarede, lekla jsem se tak jsem volala svému lékaři ale měl dovolenou, tak jsem byla u jiného… V pondělí jen abych ho informovala a předala lékařskou zprávu (utrogestan jsem právě brala teď v srpnu 10 dní cyklu od mého lékaře na chybku v menstruaci). Já vím, že je právě brzy, ani nepočítám s tím, že by šlo něco vidět. Moje kamarádka mi právě včera ještě říkala, že ona ve 4t měla vacek i embryo, tak jsem ze všeho teď špatná… ![]()
@Vendulaaaaa to asi kamarádka špatně počítala týdny…ve 4tt (3tt+…tedy cca týden od oplodnění) dochazi k zahnizdovani vajíčka tzn že opravdu nemohla mít vacek a embrio, leda by bylo těhotenství z předchozího cyklu ale pak by nebyla ve 4 ale v 6-7tt a pak už jo..pak už mohla mít vidět embrio a možná i srdíčko…ale to by ji zas lékař řekl že je těhotná už rozhodně dýl než 4 týdny…resp. vpodstate 4 týdny ano ale od oplodnění…těhotenství se ale pocita od poslední menstruace takže se tam přidávají cca 2 týdny navíc)
@Vladusxx taky si myslím, že je to blbost. 😃 Holky a co ta hodnota hcg?
@karkarka Jasný, už to pomalu prokoukavam. Ale tak snad není pravidlem, aby na utz bylo něco vidět ne? 🤷♀️ Sam doktor mi říkal, že je nepravděpodobné, že něco uvidí… Tak jsem z toho jelen. ![]()
@Vendulaaaaa píše:
@Jessica4 Právě jsem zakrvacela tak skarede, lekla jsem se tak jsem volala svému lékaři ale měl dovolenou, tak jsem byla u jiného… V pondělí jen abych ho informovala a předala lékařskou zprávu (utrogestan jsem právě brala teď v srpnu 10 dní cyklu od mého lékaře na chybku v menstruaci). Já vím, že je právě brzy, ani nepočítám s tím, že by šlo něco vidět. Moje kamarádka mi právě včera ještě říkala, že ona ve 4t měla vacek i embryo, tak jsem ze všeho teď špatná…
No tak měla v cyklu ale ovulaci třeba dříve, klidně i o týden. Já jsem taky taková byla a teď při druhém bych tohle už nedělala. Prostě buď a nebo, ale být neustále v nervech je hrůza