Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jakusevova
ono to jde kruhem, zažila jsem to, člověk pak upadá celkově. Když líp vypadám, líp se cítím, mám se ráda, starám se o sebe. Takže jsem to vyřešila tak, že jsem péči o sebe zařadila do ranní rutiny stejně jako čištění zubů, časem o tom už ani nepřemýšlíš. Pak když jdeš zpátky do práce jako když najdeš. Navíc nevím proč bych se cizím lidem měla chtít líbit víc než manželovi. Jiná věc je jestli máš fakt depresi
@amy80 licim se jen mezi lidi
manžel me viděl v horších situcich než nenalicenou ![]()
Já to mám podobně a to první miminko teprve čekám
Jelikož jsem doma a hodně spím tak mi přijde zbytečný se líčit abych pak měla flekatý povlečení od řasenky, make-upu apod…Doma nosím culík nebo drdol protože je to praktický a mám dlouhý vlasy. Přítel mě má rád nenalíčenou. Když se vrátí z práce a vidí, že jsem jen trošku nalíčená, hned se ptá kde jsem byla a proč jsem namalovaná ![]()
Navíc mi od 15tt začalo téct z prsou mlezivo, takže mám věčně flekatý tričko
Samozřejmě si ho pravidelně měním i několikrát za den ale nějaký ten flíček tam vždycky je. Podprsenku si beru jen v případě, že jdu mezi lidi, jinak v ní trpím jak pes ![]()
Jediný, na co opravdu dbám jsou obarvený vlasy (nesnáším odrosty), pedikůra (dokud nemám břicho jak balon tak pravidelně každý týden) a holení (každý den). Jinak doma taky chodím v teplákách a volnějším tričku ![]()
Omlouvám se za anonym
@amy80
já se líčím i když jsem sama doma s kočkou
. Ne pro kočku, ale pro sebe. Zabere mě to 7min (žádný velký večerní líčení), tak to mi stojí za to abych se cítila líp. Nemyslím si že by mě kvůli tomu někdo opustil, kdybych to nedělala, dělám to pro svou motivaci.
@Balatonek píše:
@Lynette asi si ho zaujala víc než ty ostatní
To ne. Kolem něj se motaly daleko hezčí holky než já. Já jsem mu ale dala najevo že se mi líbí, že je sexy a přitažlivej a to mu pochopitelně zalichotilo. Pak když jsme se o tom bavili, tak z něj dokonce vypadlo, že si všímal toho, jak se kvůli němu oblíkám a líčím - což byla pravda, ale myslela jsem si, že ho nenapadne že to je kvůli němu. No a to mu lichotilo taky. J8 jsem se kvůli němu čančala a jeho žena ne. A uvědomte si, že kvůli ostatním se líčíte a je to samozřejmostí ale kvůli vlastnímu partnerovi to neuděláte - takže on je něco míň než ostatní? A nevím o jakým patlání to mluvíte - mně stačila jen rtěnka, pudr a řasenka - ononěkdy míň je víc ale nic je prostě nic. ![]()
Ja myslim, ze byt nenalicena automaticky neznamena byt smudla ![]()
Nenosim vytahane teplaky, usmudlana tricka, hlavu mam umytou a ucesanou, nehty cisty a ostrihany atd. atd.
ale vstat doma, namalovat se, jit pak treba jen na prochazku a vecer zas odlicovat… To si nejak neumim predstavit ![]()
Nemyslim ze bych se namalovana doma citila lip…a neni to lenosti.
No moj manzel nema rad, ked sa licim, vseobecne sa mu to na mne nepaci. Teplaky su tiez ok, on doma tiez nechodi v obleku
Co ma rad, su pekne umyte rozpustene vlasy, tak sa snazim ich mat tak, ale popravde mi dost zavadzaju pri fungovani doma, dieta ma za ne tahalo, ked bolo mensie, takze to nie je velmi prakticke. No a kila navyse su asi pre neho najvacsi problem, aj ked to neriesi, ale viem o tom. No ale som tehula, s tym nejaky cas nic neurobim. A aj po prvom som chudla pomaly, lebo ma to nebavi
nerada by som ale, keby si niekam odskakoval, ako som sa tu docitala, navyse mame spolocneho konicka hory, kde treba mat kondicku, tak teraz pri druhom dietati mam ambiciu dostat sa do dobrej postavy skor.
Tak jak uz tu zaznelo, pecuji o sebe - ale ne.pro manzela, ale kvuli sobe.
Pekna facka pro me byla hned po porodu 2ditka - akorat jsme se stehovali do noveho - takze jsem mela na starosti barak, 15 mesicni dcerku a novorozene - cas na sebe jsem nemela a pak nekoho napadlo (moji mamku), ze me. s mimcem vyfoti a to co jsem videla na fotce me zdesilo (unavena, ztahana, mastne vlasy
) a pri predstave ze k ty hruze co.byla na fotce se vraci domu manzel me braly mrakoty ![]()
Takze jsem to vzala uplne od podlahy a zacala jsem cvicit, pravidelne chodit ke kadernici a rano si na sebe hodim rasenku a jsem spokojena. Doma chodim v leginach a tunice - tilku.
Ja se ted nelicim ani ven, mam exem na ocich a nemuzu. A ze mi ho odtahne jine? Nove koste dobre mete a milenka je novinka, je jedno jestli je upravena nebo ne, je to proste neco jineho nez doma. On ten tvuj milenec asi doma taky nebyl zrovna za boha co na zacatku.. Kdo chce su.at jinde tak bude a je jedno jakou nadheru ma doma, oni si to vzdycky nejak okecaj.
@Lynette neverim, ze kdyz jsi doma a umyvas schody a nemas v planu cely den vystrcit nos z baraku, tak si das rasenku, pudr a rtenku, kdys se stejne spotis a vis, ze urcite nikoho nepotkas, protoze jsi doma! Neco jineho je byt sama a nekoho hledat, protoze toho nekoho muzes potkat kdykoli s kdekoli a namalujes se i kvuli postakovi. Ale kdyz jsi s manzelem uz 15 let a vyborne si rozumite, tak nebude prvni vec po otevreni oci, myslenka na liceni, ale na obstarani ditete a udelani snidane pro milovaneho muze.
Kdyz muz podvadi, tak nema charaktet! A takovy muz rozhodne nestoji ani za petnik natoz aby se kvuli nemu zena rano udrzovala!
@pikola No šmudly kterým nezáleží na to jestli se partnerovi líbí a odmítají strávit každý ráno pět minut před zrcadlem si to taky vždycky nějak okecaj ![]()
@kar-maa Jo, takže když muž podvádí tak nemá charakter, ale to že je ženská líná strávit 5 minut ráno před zrcadlem, že tohle pro svého muže neudělá, tak to je úplně v pořádku. Moje máma má dvě děti a jak ráno vstane, tak se namaluje, hezky se oblékne i na doma a je to takhle celý život.
Píšeš: Kdyz muz podvadi, tak nema charaktet! A takovy muz rozhodne nestoji ani za petnik natoz aby se kvuli nemu zena rano udrzovala!
Takže když chlap podvádí, tak nestojí za to, aby se pro něj jeho žena ráno líčila. Ok. A tvůj chlap tě nepodvádí ale tobě za to nestojí stejně. ![]()
Prostě když se jde mezi lidi, tak se nalíčí každá, ale váš životní partner asi není člověk ale je něco míň - kvůli němu se přece nebudete snažit vypadat líp.
Kdyžtak občas slyším chlapy se bavit o ženských, tedy když nějakou vychvalujou do nebes, tak to je ta, která o sebe dbá. Byť za tu cenu, že její chlap je považován za podpantofláka, nemoujícího na pivo, protože hlídá, protože paňmáma šla prostě cvičit. Nebo an angličtinu. nebo - ke kařeníkovi. A vždycky zdrbou tu šmudlu, ikdyby tomu svýmu ty milenky strkala pod nos. ![]()
@Jakusevova Mateřská dovolená-stalo se mi, že můj život se smrsknul s trochou nadsázky na jídlo, spánek a vyměšování dcerky. Taková stereotypní etapa života. Občas mne to narušil první zoubek, první rýma atd.Po čase jsem zjistila, že partnerovi začínám splývat s kuchyní a obývákem. Po čase jsem došla k závěru, že musím sama změnit své chování. Změna v tom, že jsem požádala babičku a jednou měsičně jsme s partnerem šli ven. Začala jsem si dělat malé radosti-jednou týdně s dětmi ke kamarádce-těšila jsem se na to.Jak dcerka povyrostla, tak jsme chodily na jogu, plavání atd. Jednou bude líp a jsou i velké radosti, které i toto období přináší. Čas na mateřské už nikdy nevrátí. Možná by dobré, kdyby se praktická lékařka na tebe mrkla.Pro jistotu, aby to nebyla deprese. Nechci malovat čerta na zeď, ale jistota je jisto. Pěkný den
@Lynette prosím tě nějak nechápu smysl toho co tu do diskuze píšeš
zakladatelka má zřejmě jiný problém a nepotřebuje tu stále dokola číst jaká si byla dokonalá milenka, jako chápu, že to potřebuješ vyventilovat a cítit se jako hvězda, ale zrovna tady?